- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
nagyúr
válasz #41133696 #11105 üzenetére
Hát jah, ha a marketingre költött pénz negyedét fejlesztésre költenék akkor mindjárt normálisabb program lenne, de így kuka az egész. A gond az, hogy már rendszerterhelésben sem első, Avira kenterbe veri és sokkal jobb védelmet nyújt.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz Szellem. #11107 üzenetére
Semmi extra, csak kaptam valamilyen Confcker variánst, NOD egyszer riasztott, aztán már csak azt láttam, hogy WinDefender és NOD is ki van kapcsolva, krikszkraksz nevű dll-ek kerültek a Program Files Internet Explorer, Movie Maker, Media Player könyvtárában, kikapcsolt a tűzfal és online scannereket se tudtam megnézni. Sikerült másik gépről Avirat futtatva kiirtanom. Se a NOD se a külön Conficker Removal Tool-uk nem segített, sajnos be kell ismernem, hogy a NOD még a legszigorúbb beállítások mellett is sebezhető. De egyébként haverjaimtól is kaptam sorban a visszajelzéseket, hogy nem jelzett erre vagy arra nekik a NOD 4.0 vagy nem tudta eltávolítani, csak nem akartam elhinni. Az a vicces, hogy azt se tudom honnan kaphattam a kártevőt, nem dugtam a gépre semmilyen adathordozót vagy nem néztem valami tök ismeretlen honlapot, azokat néztem amik a könyvjelzőimbe vannak, már vagy 1 éve.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz Szellem. #11109 üzenetére
Sajnos igaz, de nem történt világvége, átváltottam egy másik termékre. Nem vagyok márkahű, ami számomra jobb azt használom. Remélem egyszer ezek a szlovákok is megértik, hogy a marketing nem minden, kellene hozzá egy erős fejlesztés is.
-
betyarr
veterán
hát,ami azt illeti,amióta olvasom ezt a fórumot,meg többet törődök a témával,mint azelőtt,azóta már nem ez az első alkalom,hogy látom nod-ékat hibázni.pedig magyarországon a felhasználók eléggé nagy százaléka nod-ot használ otthon.az se egy pitlák dolog hogy nem ismeri fel a vírust,de hogy ez már rövid időn belül a 2. alkalom,hogy a frissítés amit kiadnak sz@r...ezek tényleg mindent a reklámba ölhetnek és csak másodlagos lehet a többi.millió szerencse,hogy idekeveredtem hozzátok és ráleltem avira testvérre,mert ha nem akkor azóta nodom lenne.
-
törölt tag
sziasztok! reggel bekaptam egy trójait szerencsétlen nod persze még frissülni sem tudott a net is elment valamint fagyások sokasága,a nod nem csinált semmit. ismét a malwarebytes segített rajtam,egy ilyen malware írtót mint a MBAM nem lehet lefikázni mint a korábbi hozzászólásokban egy vitázó emberke.
Rendkívül hálás vagyok nektek amikor ezt a progit ajánlottátok nekem -
nagyúr
válasz Szellem. #11114 üzenetére
Hát azért nem 1-2 nap, de maximum 1-2 hét. Viszont már jó ideje kering a neten egy kulcs ami 2011-ig frissít. Még nem deaktiválták tudtommal!
-
-
betyarr
veterán
válasz Narxis #11113 üzenetére
hát azért ha megnézed nagyon sok ember van,aki av-nak csak a nod-ot ismeri el!többek között az ismeretségi körömben is van jópár,aki azt szajkózza,hogy nod a király!engem is megzavart ez a szájról szájra terjedő hülyeség,ezért is örültem anno,amikor megtudtam,hogy a munkahelyemen is az lesz.millió szerencse,hogy azóta kinyilt a szemem...
már csak a nagy számok törvénye alapján is ezt használják!sőt!ha a krékeres oldalakat megnézed,ott is sok naív embert azzal vakítanak el,hogy "noddal lett megvizsgálva és nem vírusos!" ilyenkor mindig röhögök egy jót...[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Narxis #11108 üzenetére
Most nem azért, de egy conficker fertőzés miatt rögtön "leszarozni" a nod-ot és dobni, azért nem gyenge.
Nálam az avira mellett jelent meg egy conficker variáns, nem is jelzett rá, az mbam-mal viszont megszabadultam tőle...az avira sem mindenható, és az mbam sem...ezért még nem fogom azt írni, hogy fúj avira, mekkora egy kaka, milyen sebezhető...nincs olyan program, ami mindentől megvéd...amúgy lehet utálni a nod-ot, meg lehet arról beszélni, hogy mennyi gond van vele,de ahhoz képest, hogy mennyien használják, nem jelentős a gondok mennyisége...nagy általánosságban a felhasználók évek óta nyúzzák, rendszerint gond nélkül, mert ha az tömeges lenne, hogy a nod mellett minden gép fertőzött és használhatatlan lesz, akkor senki sem használná, a marketingtől függetlenül...
Használjuk már egy kicsit a fejünket, könyörgöm...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Penge_4
veterán
válasz betyarr #11119 üzenetére
Nálam először volt Panda, azt gyorsan le is szedtem, mert nagyon erőforrászabáló volt, utána az esernyős (asszem Avira Antivir), ami a heurisztikus vizsgálatkor a StrongDC-t is vírusnak látta, az azért repült, utána a NOD32-ről sok jót hallottam, feltettem, azóta nekem is csak ilyen tapasztalataim vannak, leszámítva a múltkori kis ziccert a rendszerfájlokkal.
Amikor a Vista még RC1 volt a NOD nem volt kompatibilis, így kipróbáltam a Kaspersky-t, az tetszett, de lényegesen jobban zabálta az erőforrásokat, mint a NOD, aztán kipróbáltam az Avastot, az megint nem jött be és lassabban is állt fel miatta a desktop, így mikor kijött a kompatibilis változat, akkor maradt a NOD.Amíg nem csalódok benne (megfertőződik a gépem, vagy akármi más), addig nem kísérletezek már mással.
-
nagyúr
válasz blattida #11120 üzenetére
Világviszonylatban a NOD részesedése az antivírusok piacán 9-10%, itthon 55-60%. Ez nem olyan sok, másfelől ha én odafigyelek ergo rajtam nem múlik semmi mert minden szoftverem, beleértve az operációs rendszert is(többek között), naprakész akkor tegye már a dolgát, legyenszíves. Nem is azt mondtam, hogy mondjuk az Avira 100 kártevőből 100-at megtalál és kiirt, de adok neki egy esélyt, hogy jobban bizonyítson mint ez a lekvár NOD. A másik amit már régebben is írtam, a NOD elvesztette azt a pozicíóját amivel villogott éveken keresztül, hogy a legkisebb erőforrásigényű, az Avira még kevesebbel beéri(RAM, proci) tekintetében és a Kaspersky is egyre jobb. Egyébként ha mindent bekapcsolok(kiterjesztett heurisztika stb.) akkor tetű lassú a böngészés NOD alatt és a fájlmozgatás is tovább tart, egy szaros exe átmásolása(pár megás) 5-10 másodperc.
A véleményem NEM változik, megmondtam, hogy ha hibázik a NOD akkor könnyes szemmel búcsút veszek tőle.
-
nagyúr
Plag dektektálja már a NOD azokat a fájlokat amit a tesztedben nem sikerült és elküldted nekik elemzésre?
-
betyarr
veterán
válasz Penge_4 #11121 üzenetére
hát a heurisztika az heurisztika,le is vagyon írva,hogy ha bekapcsolod,akkor lehetnek false riasztások!
blattida: nyilván nem leírni akarom a nodot én sem,de egy ilyen népszerű av-nek kicsit jobban oda kellene figyelnie ha másra nem,de legalább a hibáktól mentes frissítésekre.tersmészetesen mindenki abban hisz és bízik,amiben szerinte hinni és bízni kell,de elvakultak ne legyenek az emberek.márpedig sokan azok,amint a felhasználók száma is mutatja.
-
Penge_4
veterán
válasz betyarr #11124 üzenetére
le is vagyon írva,hogy ha bekapcsolod,akkor lehetnek false riasztások!
NOD-nál mégsem volt fals riasztás soha, pedig be van kapcsolva a heurisztika. Aviránál meg egyből jelzett a StrongDC-re. Most ha bekapcsolom, akkor nem tudom használni, ha kikapcsolom, akkor meg védtelenebb lesz a gépem a 0 day vírusokkal szemben.
Ezért mondtam, hogy ha csalódok benne és találok mást, ami felveszi vele a versenyt erőforrásigényben és megbízhatóságban (emellé még ingyenes vagy PC World-ös kóddal használható, illetve "egyéb" megoldással működésre bírható, akkor váltok). Kíváncsi leszek az MS féle Morro-ra is, amit az OneCare-ből fejlesztenek tovább és állítólag a Windows 7-re már opcionálisan elérhető lesz. -
betyarr
veterán
válasz Penge_4 #11126 üzenetére
hát ezért mondom,hogy kinek mi jön be.ha te a nod-ban bízol,mert azt tapasztaltad,hogy megfelel,akkor azt fogod használni.a heurisztika meg bármikor bármelyik av-nál tévedhet.
amúgy meg ha biztos vagy a heurisztikusan talált dologban,hogy megbízható,akkor azt hozzáadhatod a kivételekhez. -
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #11129 üzenetére
Tudom, hogy Ő sokáig használta és szerette. de most ezért nem kell rögtön dobni, szerintem, de, ahogy gondolja.
Igen, az avira két hete is fölismerte őket vagy legalább is fölismerni vélte, a nod pedig még mindig nem. Valószínűleg ők is sok mintát kapnak a felhasználóiktól...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Thela
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom amiket írtok a nodról. Nekem is van (nem jó) tapasztalatom vele és megosztanám ha nem baj.
Még január utolsó napjaiban történt, hogy Valentin nap közeledtével jöttek az ismeretlen feladóktól az e-mailek és bennük különböző csatolmányok amik persze kártevőket rejtettek magukban. Én a NIS 2009-et használom tavaly őszóta a barátom pedig - mint itt többen is - meggyőződéses NOD felhasználó. (volt január végéig) Nos a történet az, hogy mind a ketten kaptunk ezekből az e-mailekből. Nekem a NIS már a Thunderbird megnyitásakor jelzett, a levelező betöltése alatt, hogy az egyik üzenetben magas (piros) besorolású kockázati szintű fertőzést azonosított és törölte azt az egy üzenetet mindenestől. Barátomnál az ESS (legszigorúbb beállítások mellett) könnyedén "benézte" és engedte az üzenet megnyitását (szintén Thunderbird alatt), annak elolvasását és a fertőzött fájl megnyitásakor sem jelzett. Persze mi már a NIS jóvoltából tudtuk, hogy ez egy kártevőt tartalmaz és így felkészültek voltunk. De mi van a gyanútlan felhasználóval? Egyébként ha emlékezetem nem csal akkor ez a kártvő egy Trojan/Waladec-conficker/AD.X vagy ehhez hasonló nevű volt. -
-
Thela
csendes tag
válasz betyarr #11133 üzenetére
Igen így van. Barátom is azon idegelte ki magát mindig, hogy a NOD/ESS beengedte a kártevőt annak ellenére, hogy meg kellett volna fognia már az elején és utána egyszer csak meg nagy büszkén pár nap múlva jelezte, hogy hoppá! talált valamit. Már ez is érthetetlen volt. Aztán meg amit talált azt nem tudta leszedetni a noddal sehogyan sem. Mindig kellett egy másik av. ami leszedte. Általában a kasperskyt vagy az avirát használta erre.
-
Kiskutya
veterán
Tesztelem most ezt a g data is 2009-et kicsit féltem tőle annyi rosszat olvastam a gépigényéről de dual procival 2g rammal meglepően jól megy nálam. Ezt teszsztéltétek már azzal a vírus gyűjteménnyel?
hmm...
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #11135 üzenetére
Ez gáz.
Ám minden ellen és mellett lehet példát hozni, mint ahogy írtam, nálam az avira engedett be gond nélkül egy conficker variánst...nem az eset a lényeg, hanem a tendencia,tendenciózusan pedig, szerintem, a nod-dal sincs gond...az összes nagy av cég termékét nyugodtan lehet használni, alapvetően nem a védelmi képességekben különböznek, hanem a dizájban, erőforrásigényben, sebességben, konfigurálhatóságban...
Mindegyiknek van erős és gyönge pontja, teljesen mindegy,melyikről beszélünk...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Matyi59
csendes tag
Kedves Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni vírusirtás ügyben.
Úgy néz ki, hogy megtámadta a gépemet egy olyan vírus, amely blokkolja a jelenlegi vírusirtóm automatikus frissítését (F-secure).
Azonban nem csak ezt blokkolja, hanem a nagy vírusirtó lapok elérését (symantec, avast...)
Próbáltam már ráindítani: A-avare, Spyware terminator.
Talált is pár dolgot amiket kitöröltettem vele, de még mindg nem ok.Ha valaki találkozott már ilyen esettel közületek, és esetleg megoldása is van rá, kérem írjon.
Köszönöm!
-
Szellem.
nagyúr
válasz Matyi59 #11139 üzenetére
Próbáld meg leszedni a SuperAntiSpyware-t, és a Malwarebyte's Antimalware progikat!
Ezek ingyenesen elérhetőek, és telepítésük illetve frissítésük után futtasd le őket. Elképzelhető, hogy nagy valószínűséggel megoldják a problémádat.Ajjajj. Ismét marketingeztem. Megyek is felveszem a lét utánna.
-
Szottar
tag
válasz Matyi59 #11139 üzenetére
Talán próbáld ezekkel. PrevxCSI - - Malwarebyte's --A-Squared Free.
-
Szottar
tag
Tudod a mondást. Reklámban (szinte) mindent szabad. Lehet valótlant állítani a termékről, lehet olyan tulajdonságait is ecsetelni amik nincsenek is ... na de nem is folytatom mert gondolom ezzel a reklám marketinggel mindenki tisztában van. Egy a lényeg, hogy lehet (büntetlenül) jó nagyokat hazudni és valótlant állítani a reklámokban a termékekről, csak egy lényeg, hogy a nép bevegye és megvegye.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs