- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eGPU tapasztalatok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
őstag
jól értem hogy ez nagyjából a PRIME koncepcionális megvalósítása?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Ebben az a jó, hogy a mai böngészők mind hardveres gyorsítást használnak, tehát kb. egy text-only weblap nézegetését is a dedikált GPU-n futtatják. Az üzemidő növelése érdekében...
(És a sok hülye, beágyazott Chromiumot tartalmazó app dettó, pl. üzenetküldők.)
A tej élet, erő, egészség.
-
kpityu2
őstag
Nem volna egyszerűbb a dedikált GPU-t kisteljesítményű magokkal kiegészíteni?
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
adamksowhat
újonc
Azt nem értem hogy ez miért egy laptop/notebook exkluzív feature meg a mai napig? Ha nekem van egy Ryzen 5 5600G igpus procim akkor miért kell a 4ks youtube videókra, meg bármi 2D-s Windows műveletre a dedikált 4070ti-om többletfogyasztását használni, mikor azokat a proci is kihajtja probléma nélkül?
Kevesebb hő generálódna, kevesebb esőerdő pusztulna ki, kevesebb lenne a villanyszámlám.
-
válasz
adamksowhat #5 üzenetére
Nincs jelentősége hogy notebook vagy asztalin vagy.
Több GPU esetén ki tudod kézzel választani amit szeretnél. Nekem sokáig úgy volt hogy Quadro M2000 DP portján volt a monitor és azt használtam VP9-es youtube gyorsításra míg a mellette lévő Tesla M40 meg csak játékokra volt használva.
Win10 korai kiadásai óta választhatsz GPU-t adott programhoz. (de 10-esnél nem mindig működik normálisan)
Win11-be már megcsinálták használhatóra.Szóval most is kipróbálhatod. IGP-re rákötöd a monitorod, és kézzel kiválaszthatod gépházon belül melyik progi mit használjon. Ha a biosban bekapcsolsz minden féle pcie energiatakarékosságot akkor meg pár wattot meg is tudsz spórólni. (pcie aspm)
Nokiban már sok sok éve nincs fizikai display átkapcsolás, talán még Win7-nél vagy Vista korban lehetett.
Egy rohadt nagy hátránya van, az integráltnak vagy amire kötöd másik kártyára annak tudnia kell az extra featureokat amiket esetleg használnál a nagy kártyán pl képfrissítés vagy 4k felbontás, HDR stb amik a monitorhoz közhetőek.
De lehetséges akár milyen hulladék kártyát használni és azon kitolni a nagy kártya jelét. Nálam simán ment Ati X300 driver nélkül, tolta ki a crysist max grafon a ms kompatiblis vga driverrel mivel a másik kártya számolt helyette.
További hátrányok:
3dmark nem fog lefutni, nyomorékul van megírva (némely esetben). Némely proginál több exe file van, többhöz is hozzá kell rendelni az erősebb kártyát.
Késleltetést ad mivel át kell vinni a képet a pcie sávokon, procin, ramon stb.Illetve érdemes megnézni hogy az az 5600G IGP tud-e AV1-et mert nagyobb youtube videók esetén már az is használható, ha nem tud akkor mindenképpen hatékonyabb ha a nagy RTX számolja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Így már nem baj, ha az adott, IGP-t és dedikált GPU-t tartalmazó notebook nem tartalmaz multiplexert.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aliexpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gumi és felni topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest