- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dandy91
tag
Hello
Ki, milyen hangcuccal kötötte össze ? Max 30e-ig tudtok valami jó hangtechnikát hozzá?"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
bendeguz76
aktív tag
Egy med1000-es modellhez szeretnék vásárolni egy 1 tb-os laCIe portable ssd-t.kompatibilis lehet a két eszköz egymással?
bendeguz_HUN
-
gboszi
senior tag
válasz bendeguz76 #9253 üzenetére
Mindk ssd? Hogy nagyon nagyon gyorsan elinduljon a film?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
bendeguz76
aktív tag
válasz dgyuri0123 #9256 üzenetére
csak a belső hdd-re vonatkozik a 3tb-os korlát?valahol mintha azt olvastam volna.
bendeguz_HUN
-
dgyuri0123
nagyúr
-
sinick
senior tag
válasz bendeguz76 #9257 üzenetére
Nekem 4-es van benne.
-
gboszi
senior tag
válasz bendeguz76 #9255 üzenetére
Passz, nekem nasom van hozzá, lehet, hogy neked is jobb lenne, ha ilyen nagy tárhelybe gondolkodsz, meg torrentre is használnád. Bár nem nagyon értem, hogy ssd-ből 1 Tb-osat akarsz, de a HDD meg zavar a 3Tb korlát.
Mit szeretnél? És akkor tudunk segiteni.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
sinick
senior tag
válasz bendeguz76 #9262 üzenetére
Erre nem éri meg a hordozható SSD, mert lehet, hogy PC oldalon gyorsan másol, a MED-en nem fog.
Én ezt úgy oldom meg a MED1000-esen, hogy:
1) Ha teljes átrendezés kell a MED 4 TB-os merevlemezen, akkor MED-ből merevlemezen ki, majd PC-re eSata-ra rádugom és másolgatok ide-oda.
2) Ha pár filmet viszek át, akkor egy 2 TB-os mobil HDD-vel oldom meg.
3) Ha egy-egy film, akkor LAN-on tolom át.
4) A MED-en PC megosztáson keresztül nézek filmeket.Utóbbi két évben már szinte a 4. pont szerint járok el. A MED-en lévő tárolás szinte csak a gyerekeknek szól, addig jó nekik volt egyszerű kezelésben és hordozhatóságban, míg kicsik voltak. Utóbbi egykét évben már tárgytalan, és ha majd cserélem az egész hóbelebancot, akkor vonulok is át NAS-ra.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Szerintetek az mitől lehet, hogy az NFS megosztásból nem tudom a Jukeboxba beletenni a filmeket? Mert amikor kikeresem a NAS-on az NFS megosztás, majd a mappát amiben a filmek vannak és rányomok a kiválasztott filmre, hogy adja a Jukeboxhoz, akkor csak teker és kifagy az egész Med.
A Jukebox mappájába viszont beteszi a film mappáját, amiben csak a két kép van (folder.jpg, fanart.jpg)
Van valakinek valami ötlete?
Próbáltam újraindíteni a NAS-t is meg a MED-et is de semmi. Volt 1-2 alkalom amikor így működött.
A sima SMB-n megosztott filmekkel nincs baja, azokat hozzá is adja a Jukeboxhoz meg le is játsza őket.Köszönöm a segítséget!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
vieri2000
tag
Üdv! egy kis segítséget kérnék, olyan problémám hogy bizonyos fájlokat nem ismer fel a med600.(pl: mkv) valamikor "réges régen" ajánlottak itt egy olyan kis programot amivel a fájl át kellett irni és utána már felismerte a fájlt a med600. de sajnos nem találom azt a hozzászólást nem tudnátok segíteni melyik program lehetett?
-
vieri2000
tag
válasz dgyuri0123 #9269 üzenetére
Sajnos már volt ilyen problémám és most sem egy filmmel van gond. De ujra lett telepitve a gépem és áldozatul esett az a kis progi.Az érdekeség az hogy most több filmnél a sample jó viszont maga a film nem játszódik le ismeretlen fájlformátum miatt, holott sima mkv-ként van mentve mint a sample. Nem tudom mi lehet akkor a gond.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz vieri2000 #9270 üzenetére
Több száz MKV-t néztem meg és egyikkel sem volt bibi. Viszont, a rossz vagy "más" kódolású MKV-t nem játssza le. Ha pl. X265 (H265) véletlenül, azt szinte biztosan nem kezeli...ha jól emlékszem. Manapság egyre gyakrabban fordul elő ez a kódolás, talán ez lehet az oka, hogy nem megy a film. Én egyéb okot nem ismerek.
"csak a zene van"
-
sony309
őstag
válasz dgyuri0123 #9271 üzenetére
Én is szinte csak mkv-t nézek és soha semmi gond!
A H265 kódolassal valóban nem birkózik meg!S3x, hifi & rock and roll
-
-
vieri2000
tag
Üdv! Megnéztem a letöltést és azt kell mondanom nem ott van a hiba mert a laptopon simán lejátszotta, végig. Tehát nem a rossz a letöltés. De még most is azt a kis progit keresem amivel lehet modósítani a fájlt. Különben meg Robert Gida volt az egyik film .
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Egy MED600-as lejátszóm van. Mitől lehet az, hogy ha nézek egy filmet, meccset hálózaton keresztül (egy NAS-ről) lejátszva, akkor fogja magát a lejátszó megáll a felvétel és kilép a főmenübe. Ez előfordul egymás után 4-5x is és van olyan, hogy ki is kapcsol és újraindul az egész.
-
vieri2000
tag
Meg lett a hiba oka, miért is nem játszotta le az mkv fájlokat a med600. Nem a med600-al volt a hiba hanem a pendrive volt rossz és pechemre az sd kártya is hibás volt amivel ellenőrizni akartam a filmeket. Mind az sd kártya mind a pendrive szektor hibás lett és a rá másolt filmeket ezért nem lehetett lejátszani de pont ugy kerültek a hordozokra hogy a sample jó volt. Nem gondoltam volna hogy igy sikerül belenyúlni egy problémába.
Közben megkerült a program is Dvdate-72 volt amit annyira kerestem. Köszi mindenkinek a segítséget. -
FeRkE
őstag
Sziasztok,
A feliratok keresese nektek mukodik meg Med600-on ? Nekem egy j oideje sajnos mar nem
-
galaxys80
veterán
Sorozatok jukebox szkennelése működik rendesen?
Korábban, mintha olvastam volna, hogy már nem megy rendesen. -
_Petya_
őstag
Hát, így is lehet, de szebb megoldás ha a routereden állítod be hogy a api.opensubtitles.org domaint mindig a 92.240.234.122 címre oldja fel.
DD-WRT-n pl így: [link]
OpenWrt most nincs előttem de azon is be lehet állítani a dnsmasq-nak a fenti opciót, ugyanígy a legtöbb normális routerben van erre lehetőség.[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
_Petya_
őstag
Hát meg kell nézni, általában az ilyen routerekben nincs, vagy legalábbis a gyári firmware-ben, tegyél rá OpenWrt-t és sokkal rugalmasabbna konfigoható lesz.
Az a baj ugye hogy ha behazudod a 92.240.234.122-at DNS szervernek akkor a MED által indíottt összes DNS kérés az opensubtitles.org DNS szerverén fog átmenni, ami nyilván csak saját magáról tud authoritative answer-t modnani, midnen mást relay-ezni foz máshova, és emiatt picit lassabb lehet.
Ha esetleg bővebben érdekel, miért kell ez a hackelés, akkor itt le van írva: [link]
Röviden: az opensubtitles.org nagy forgalma miatt elkezdte a Cloudflare CDN-t használni, emiatt az api.opensubtitles.org már nem a saját szerverükre mutat, hanem a Cloudflare CDN-re, ami cache-eli a kéréseket, több mint 50% forgalmat tudnak így megspórolni, és mindenkinek gyorsabb is, eddig jó.
Továbbá, a Cloudflare CDN támogatja a HTTP 1.1 chunked encoding-ot, [link] így ha a kliens azt állítja magáról, hogy érti a HTTP 1.1-et, akkor a Cloudflare CDN alapból chunked encoding-al (gyakorlatilag zip-elve) küldi a feliratot, így megint jelentős forgalmat lehet csökkenteni, és sebességet növelni. Ez is egy jó ötlet.
Viszont, a Med szoftvere bugos, ugyanis azt állítja magáról hogy érti a HTTP 1.1-et, de a kapott chunked encoding-os válasszal nem tud mit kezdeni, ezért nem megy a felirat letöltés. Tehát amíg nem javítják ezt ki (vagy csinálják meg hogy értse a chunked encoding-ot, vagy ha már nem, akkor ne hazudja azt hogy HTTP 1.1, mondja hogy HTTP 1.0 és akkor sincs baj...), addig marad az, hogy meg kell kerülni a Cloudflare CDN-t, és direktben az opensubtitles szerverhez kapcsolódni. Ehhez kell a fent említett hack.
Huh, jó hosszú lett, de remélem sikerült tisztába tenni a kérdést mindenki számára..
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
bigdady
nagyúr
Hali.
HBO go-t nem lehetne valahogy nézni med600-on? Plazmám nem támogatja az HBO go appot. App-ot esetleg medre?[ Szerkesztve ]
-
sirály69
őstag
Úgy néz ki, hogy megdöglött a táirányítóm. 3 éves volt. Heti 2-3 filmet néztem a géppel....
Milyen távirányítót vegyek hozzá?Szerver Hosting Debrecenben
-
bigdady
nagyúr
Mennyiért lehet most eladni egy 600ast? Mennyit ér? Még város kb 1 hónapig. Valaki ha ilyet keres szóljon
-
bigdady
nagyúr
Böngészőt nem lehet valahogy működésre bírni hogy hbogo.hu bejönne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest