Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Mercutio_ #1643 üzenetére

    Vagy ha taghoz kötött, akkor akik maradni akarnak azok saját (vagyonarányos) része ott kellene, hogy maradjon az alapban nem?

    Ha jól értelmeztem akkor megszüntetik ezt a garancia alapot, aki megy az államiba, az a részét viszi magával, aki marad MNYP tag annak meg visszaíródik részarányosan az alapban levő pénze az egyéni számlájára.

    Ez is egy ügyes kommunikációs húzás volt a kormányzat részéről, a zemberek egy részénél szimpatikusan hangzik, h az állam ne szavatoljon garanciát arra, ha a MNYP-ak "eltőzsdéznék" a befizetett pénzt. :W

    Ráadásul eddig se került semmibe azt mondani, h az "állam szavatol", úgyhogy ezután sem fog hiányozni ez az opció.

    Valaki megfogalmazta már ezt: ha a MNYP-ak akkora bajba kerülnének, h az államnak érvényesítenie kellene a garanciát, akkor valószínűleg épp egy óriási gazdasági összeomlás közepén lennénk, és nemcsak a pénztáraknak nem lenne pénzük, de az államnak sem, sőt, ilyen esetben egy állam szvsz hamarabb megy "csődbe", mint egy bank.

    Ez a garanciavállalás ez csak egy megnyugtató menüpont volt a MNYP-ak melletti érvelések során '98-ban, amikor megalakították őket, és toborozni kezdték a nem pályakezdő tagokat is.

    Azonkívül a garnciaalapban levő pénz nem az állam bevételeinek egy zárolt része, hanem a tagok egyéni befizetéseiből összeadott pénzecske, amolyan lezárt "vésztartalék". Tehát eddig sem az állam pénzelte volna az esetleges veszteséget. (Legalábbis egy részét.)

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák