Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • sünpávakutya

    csendes tag

    válasz szab.tam #1298 üzenetére

    Na, mondom sorban...
    Három db tökfekete, 1920×1080-as képet csináltam. Az elsőnek körbe a szegélyén 1 pixel széles fehér csík fur körbe (a fekete terület tehát 1918×1078); a másodiknál a szegély 2 pixeles (a fekete terület 1916×1076-os); a harmadiknál 1 fehér, 1 fekete, 1 fehér, majd ezután az 1914×1074-es fekete terület (kettős fehér szegély 1 pixeles fekete csíkkal elválasztva). Mindhárom közepébe fehérrel beleírtam, mi is az, hogy lássam vetítés közben. Full screen slideshow és néztem, mit látok.
    Az első képnél csak feketeség, nem látok fehér szegélyt; a másodiknál megjelenik, de nagyjából 1 pixelesnek tűnik. A harmadiknál is megvan, de jól látszik, hogy a képváltásnál "beljebb ugrik" a fehér szegély. Tehát a tanulság: a TV-n a felbontás 1918×1078 pixel!
    Hogy ez most a TV hibája-e (az húzza-nagyítja kijjelebb a képet, 1922×1082-őn akarván megjeleníteni az 1920×1080-at) vagy a Radeon driver-e a ludas, még nem tudom. A dolog további tesztelést igényel.
    Köszönöm a tippeket, megpróbálkozom vele. Mondjuk a d-sub kipróbálása nem fog menni, mert az 5670-esemen ugyan három kimenet van (állítólag kezel is három megjelenítőt), de a háromból az egyik egy DVI, a másik egy DisplayPort, a harmadik meg a HDMI. Ezt is megértük, hogy egy videokártyán ne legyen d-sub VGA kimenet... :)
    Hacsak nem beizzítom megint az alaplapra integrált VGA-t (azzal is ment anno az LH7000 full HD-ban), mert azon HDMI és d-sub VGA van kimenetként.

    ***

    A már elküldött hsz-t újraolvasva töprengek el: ha én a Win-ben asszondom neki, hogy "full screen slideshow", akkor elvileg a gépből kiküldött kép-jelen rajta kell lennie a fehér szegélynek az első kép esetén is. Ha tehát én azt a TV-n nem látom, akkor nem lehet, hogy mégiscsak a TV a hunyó?
    Csak úgy agyalgok...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák