Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz Mateo87 #2148 üzenetére

    Szia! Nekem nem jött be a Philips 2729/50, mint ahogy szerintem alapból mindig kompromisszumosak a 2in1 dolgok. Viszont van Xiaomi légtisztítóm és Smartmi Purifierem is, mindkettővel elégedett vagyok.

    A 2H-hoz ha jól értem, most már H13-as HEPA szűrő jár (a szürke), így az - eddig se rossz - hatékonysága abszolút felzárkózik a sokkal drágábbakéhoz. A szűrőt (legalábbis a zöldet) én ~3-4 havonta cserélem (a szénszűrőt kidobom a közepéből 2 hónap után, de maga a (H)EPA szűrő még jó egy darabig utána is), így évi ~30-40.000-ből jön ki (+a fogyasztás nyilván).

    Pont Philips HU4813/10-m volt egy évig, azt váltotta a Xiaomi. Nincs baj a Philipsszel, de szerintem a "hatékonyság" nem számít, pont a #2145-ben linkeltem, hogy pár óra alatt 55-60%-ig a Xiaomi is felpárásít (a Philips tényleg gyorsabb kicsit, de gyakrabban is kell emiatt utántölteni), utána mindkettőnél csak arra kell figyelni hogy legyen bennük víz.

    Cserébe a Philips utántöltése "szétszedős", a Xiaomiba meg csak belezúdítasz egy kancsó vizet a dedikált nyíláson ha kell. A Philipsben kell szűrőt cserélni és karbantartani (öblítés, ha benne felejted de nem járatod, akkor lehet áztatni hogy ne büdösödjön be). A szűrő itthon 5-6000, amazonról eredeti ~4000, utángyártott 2500.

    Ezek nálunk 1, max. - ha nagyon figyeltem, sokszor átmostam - 2 hónapig bírták, az újabb (fekete) szűrő állítólag kétszer ennyit bír, ezt nem próbáltam már. Így évi ~40-50.000 a szűrőcserebere. Ha igaz hogy a fekete sokkal tovább bírja, és kintről rendeled, akkor megállhat évi 20.000 körül.

    Ellenben a Xiaomit megveszed, heti 1-2 alkalommal kimosod, kalap-kabát. Nem is a spórolás, hanem a rengeteg macera amitől megkímél :)

    Amíg nálam is jelölt volt a 2729/50, utánanéztem a szűrőknek, ugye kell bele párásító szűrő (~4000 és gyakran cserés a kézikönyv szerint), HEPA (~12.000) és szénszűrő is (~8.000) mind külön-külön, de majd hátha jön valaki aki mindkét funkcióját elégedetten használja hosszabb ideje, és megmondja a tutit, én 14 nap után visszaküldtem, így erről nincs releváns infóm :)

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák