- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
yakuza.tora
addikt
válasz Winner_hun #1650 üzenetére
uff!
milyen procit hűtesz passzívban egy ilyen ici-pici házban?
és a videókari hogy bírja el ezt a rettenetes súlyt?
minden esetre érdekes elképzelés!Alléz Olympique de Marseille!
-
Winner_hun
titán
válasz yakuza.tora #1651 üzenetére
A64 3200+ kupaktalanítva
Simán elbírja, nem olyan nehéz az► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Met
nagyúr
-
yakuza.tora
addikt
válasz Winner_hun #1652 üzenetére
És egyáltalán nem melegszik? A háznak milyen szellőzése van?
Alléz Olympique de Marseille!
-
Winner_hun
titán
válasz yakuza.tora #1654 üzenetére
Nemnagyon, amúgy erre megtalálsz mindent: [link]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
yakuza.tora
addikt
válasz Winner_hun #1656 üzenetére
Az O.K., hogy nem nagyon melegszik, de mivel és hogyan szellőzteted a házat? Mert ugye az látható, hogy nem egy szerverkuckóba van pakolva a cucc...
-
Winner_hun
titán
válasz yakuza.tora #1657 üzenetére
A linkelt topik első hozzászólásában minden le van írva
Amőgy a gépben van egy csomó ventilátor, mind 5 volton jár, szóval hangjuk majdhogynem nulla► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
yakuza.tora
addikt
válasz Winner_hun #1658 üzenetére
Ááá! Most már értem! Jó kis megoldás!
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
-
Dr.Burn
őstag
Valaki tud nekem ajánlani egy 12cm-es nagyon halk ventit? Remélem jó helyre írtam.
"Later Nerd!"
-
Dr.Burn
őstag
válasz yakuza.tora #1664 üzenetére
Köszi. Én azt a 23.5 dB zajt kicsit hangosnak tartom.
[Szerkesztve]"Later Nerd!"
-
Dr.Burn
őstag
yakuza.tora
C^^
trassher
Köszi a válaszokat. Végig nézzem őket.
[Szerkesztve]"Later Nerd!"
-
tts
addikt
válasz Winner_hun #1670 üzenetére
jó válasz - az S-FLEX 21E - de gyakorlatilag ua. tudja a NorthQ ST is picit olcsóbban - én raktam egy más mellé is őket
-
yakuza.tora
addikt
Uraim!
Felszereltem egy Tt Sonic Tower hűtőt a procira, és az a gondom, hogy úgy az Everest, mint az alaplap - ASUS Probe 2 - érzékelőjén fel-le ugrándozik a hőfok. 23-ról 36-ra, majd visszaesik 26-ra, s utána ismét 36 feletti hőfokot mutat. Ha megterhelem a procit, mondjuk játékkal, akkor ugyanez az ugrándozás figyelhető meg, csak magasabb hőfok tartományokban.
A Hűtőbordán egy adda venti van és 2000-en forog!
Ha van valakinek ötlete, hogy mitől van ez, akkor azt köszönettel várom!
Üdv!Alléz Olympique de Marseille!
-
yakuza.tora
addikt
Uraim!
Felszereltem egy Tt Sonic Tower hűtőt a procira, és az a gondom, hogy úgy az Everest, mint az alaplap - ASUS Probe 2 - érzékelőjén fel-le ugrándozik a hőfok. 23-ról 36-ra, majd visszaesik 26-ra, s utána ismét 36 feletti hőfokot mutat. Ha megterhelem a procit, mondjuk játékkal, akkor ugyanez az ugrándozás figyelhető meg, csak magasabb hőfok tartományokban.
A Hűtőbordán egy adda venti van és 2000-en forog!
Ha van valakinek ötlete, hogy mitől van ez, akkor azt köszönettel várom!
Üdv!Alléz Olympique de Marseille!
-
Dr.Burn
őstag
válasz Winner_hun #1670 üzenetére
Tényleg ez lehet a legjobb választás. Ebből egyik nap beszerzek 1et.
"Later Nerd!"
-
Dr.Burn
őstag
-
DigitXT
nagyúr
válasz yakuza.tora #1676 üzenetére
Úgy, hogy ilyen pont 10 fokos fel-le ugrálást nem tud produkálni a proci.
-
yakuza.tora
addikt
-
DigitXT
nagyúr
válasz yakuza.tora #1678 üzenetére
Az nem lehetséges, hogy rosszul van felhelyezve a borda?
Az nem ilyen tünetekkel járna, akkor túlmelegedne simán. -
Dr.Burn
őstag
válasz yakuza.tora #1676 üzenetére
Hát, nehezen. Esetleg próbálj meg biost frissitení a lapon, hátha.
"Later Nerd!"
-
smntms
csendes tag
Hy!
Már egy jó ideje gondolkozok a vízhűtésen. Most vettem új gépet. Nem akartam még ''eláztatni''.
Sikerült úgy játszani a ventillátorokkal, hogy elfogadható a hangja meg hül is rendesen.
Még a gyári proci hűtővel nem vagyok megelégedve de azt nemsokára lecserélem.
Úgyhogy a vizet egyelőre felejtem, majd talán jövő nyáron mikor nagyon melegszik az idő akkor előveszem újra az ötletet...
[link]Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot
-
DigitXT
nagyúr
válasz yakuza.tora #1680 üzenetére
Mivel tudnám ellenőrizni a proci hőfokot?
Max a bordáét, de az egyrészt alacsonyabb lesz, másrészt ha tényleg lenne ilyen 10 fokos ugrálás (egyébként felfelé nem lehetetlen, mert ha vmi ráterhel a procira, meg tud ugrani a hőmérséklet, de visszahűlni azért nem szokott ennyire ugrásszerűen, bár ez is előfordulhat akár, kivéve, hogy az egészet valószínűtlenné teszi a dolog periodicitása), a borda tuti nem tudná lekövetni (annak azért sokkal lassabban tud csak változni a hőmérséklete), tehát a rárakott hőmérő nem mutatná. Annyi érnél vele, hogy tudnád, hogy nagyjából hány fokos a borda. Nekem pl. most 31.7, hűtőlevegő 21.3, Speedfan 34-nek írja: nagyjából reális, terhelés nuku. -
yakuza.tora
addikt
válasz DigitXT #1684 üzenetére
DigitXT:
Köszönöm szépen a segítséget! Az ugrálás akkor is megvan, ha semmilyen programot sem futtatok. Nos, én is valótlannak tartom a felső értékeket. A gondom az, hogy így nem tudom, mikor mér valós adatokat, mikor melegszik túl a proci!
Ezek szerint a borda hőfoka és a proci hőfoka között kb. 2-3 fok a különbség?Alléz Olympique de Marseille!
-
DigitXT
nagyúr
válasz yakuza.tora #1685 üzenetére
Ezek szerint a borda hőfoka és a proci hőfoka között kb. 2-3 fok a különbség?
Ez nagyon sok mindentől függ, elsősorban attól, hogy milyen a borda, és mennyire tudja elvezetni a hőt, másodsorban (az elsővel szoros összefüggésben), hogy milyen a proci, és mennyi hőt termel épp. Nálam pl. ha játszom, felszalad a mag hőmérséklete akár 48 fokig is, de a bordát soha nem láttam még ilyen tartományban, ami logikus is, mert ha a proci fel tudná annyira fűteni, akkor nemigen tudna rajta a borda hűteni. (Jelenleg egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro-m van, ami ugye hőcsöves, aminek áldásos hatásai épp a magasabb hőmérsékleti tartományban jönnek ki: részemről megfelel ez a mindenkori 50 fok alatti hőmérséklet, és kalap kabát. Érdekességképpen: úgy van beállítva a proggi, hogy a 40%-os - hangtalan - ventifordulatot 42 fok elérésénél növelje: ez tényleg csak terheléskor következik be, de játéktól függően pl. a menüben simán lehet hallani, ahogy visszaesik a fordulatszám, mivel ha nincs igazi terhelés a pörgő venti elég hamar visszahűti 42 fok alá a cuccost.)
nem tudom, mikor mér valós adatokat, mikor melegszik túl a proci!
Hát ha (tényleg) túlmelexik a gép kifagy... P4-ben mondjuk nem érzem magam illetékesnek, uis semmi tapasztalatom nincs vele, de ha nem tuningolod, és főleg nem emelsz a gyári feszültségén, akkor egy értelmesen szellőző házban egyszerűen nem szabad túlmelegednie! Mod: természetesen a gyári hűtőt is ehhez kellett méretezniük. Ezzel együtt megértem a problémádat, az előző procim nekem is ''jelentett'' hülyeségeket a Speedfannak - mondjuk úgy, hogy sikerült az alaplapi szenzornak marhaságokat kiolvasnia belőle -, ha úgy sikerült neki a bekapcsolás, pl. azt, hogy 9-12 fokos... Mondjuk ha nem a proggival szabályoztam volna a ventit - hogy terhelésnél ugye tényleg ne melegedjen túl - talán nem zavart volna, de akkor is furi volt, és nem kicsit zavaró.
[Szerkesztve] -
yakuza.tora
addikt
válasz DigitXT #1686 üzenetére
DigitXT:
Nekem egy P4 3.06 mHz 775-ös procim van, nincs húzva. a Hűtőm Tt Sonic Tower 1 db. 12 cm-es ADDA venti van rajta, s mögötte 1 db. 12 cm-es AC hűtő szívja ki a levegőt a házból. Ja! A házam egy Chieftec Bravo, ami elméletileg jól szellőzőnek számít!
Tulajdonképpen ezért nem értem a szenzor jelzését!
Mégegyszer köszönöm a segítséget! Ha esetleg később még eszedbe jut valami ötlet a tárgykörben, akkor azt szívesen fogadom!
Üdv!
[Szerkesztve]Alléz Olympique de Marseille!
-
DigitXT
nagyúr
válasz yakuza.tora #1687 üzenetére
Ha esetleg később még eszedbe jut valami ötlet a tárgykörben
Ezen infók alapján annyi, hogy így nem lehet túlmelegedési gondod. -
CounterBoci
senior tag
üdv.
megosztanám veletek saját kreálású ventillátor-szabályzó előlapi panelom:
[link]
ettől egyszerűbben már nem tudtam elképzelni. se stroboszkóp nincs rajta, se uv-neon, se 600000w-os luxeon-led.
hátulról:
[link]
a forrasztás nem erősségem, de jó az így is. bekötéséhez ha valakinek nem menne elég általános iskolai fizikakönyv.
mint látszik 4 ventillátort lehet egyszerűen 5 vagy 12 voltra kötni. egy oldallapi, cpu, chipszetventi, és a winyó ventije.
így ha letöltésre állítom a gépet el lehet szépen halkítani, órajeleket meg levenni.
[Szerkesztve] -
Pat
tag
válasz CounterBoci #1690 üzenetére
ügyi
-
DigitXT
nagyúr
Ez a jumperes cucc, nagyon ütős. Én azért inkább egy (mit egy, 4, hiszen külön akarom kapcsolgatni) háromállású kapcsolót vetettem be hasonló ügy érdekében.
-
Játékos
addikt
Home Made !!!
IstenkirálycsászárdurvaHa szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
CounterBoci
senior tag
akkor ettől behaltok:
[link]
persze simitások meg végső festés hátravan, de inkább elrejtem valahová . a feliratok fehéren világítanak, +visszajelző ledek a ventiknek első próbálkozásnak is sz@r szerintem. meg túlságosan csicsa
[Szerkesztve] -
C^^
őstag
válasz CounterBoci #1694 üzenetére
Teny, hogy egyedi, de szerintem nem lett rossz.
Celnak megfelel, es ez a lenyeg. -
Winner_hun
titán
válasz CounterBoci #1694 üzenetére
Jó lett, grat
Mibe ülteted bele, vagyis mivel kented körbe az alkatrészeket?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
CounterBoci
senior tag
válasz Winner_hun #1696 üzenetére
thx, mivel találékony ember a magyar, gyurma+pillanatragasztó elegye, hogy könnyen formázható legyen, meg meg is kössön. aztán meg makettfesték mivel az volt itthon.
-
Winner_hun
titán
válasz CounterBoci #1697 üzenetére
Azt tudom, hogy találékony O_o a pillanatragasztót azt összekeverted a gyurmával és úgy oda bele? Nem ragadtál hozzá? Illetve nem ragadt hozzád?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
CounterBoci
senior tag
válasz Winner_hun #1698 üzenetére
a felületét itattam át vele, mikor megkötött belül puha maradt, kívül meg lett egy kemény héj. a dísz alkatrészek is könnyen átlyukasztották.
-
atus7377
aktív tag
válasz killerjohn #1636 üzenetére
Egészen biztos vagy benne,hogy kell 9db venti egy konfig szellőztetéséhez?
Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Tőzsde és gazdaság
- Politika