Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Donki Hóte #19577 üzenetére

    Ez kész, semmit nem fogtál fel... Elektronika alapjai, áramgenerátoros és feszültséggenerátoros táplálási mód? Nyilvánvalóan azt sem tudod, miről beszélek, de ha nem vagy szakmabeli, akkor milyen alapon magyarázol?

    Van valami közöd egyáltalán elektronikához, áramkörök tervezéséhez?

    Nem érted, hogy az áramgenerátoros driver figyeli az áram nagyságát és mindig úgy szabályoz, hogy ha 250 mA-os, akkor pont 250 mA-re áll be? Ideális esetben még rövidzárban is 250 mA-re korlátozna. Nem ad le 300 mA-t sehogy.

    Ezt sem láttad, világosan leírtam:

    Amelyik max. 56 V-os driver, nem tud kiszolgálni 18S LED konfigurációt.

    56 V max. driver nem alkalmas a 18 darabos LED kihajtására egyáltalán. Kb. 3,3 V nyitófeszültséggel számolva:

    18 x 3,3 = 59,4 V-ra állna be üzem közben nagyjából, azaz ennyit igényelne.

    De én nem arról beszéltem. Ha feltételezzük, hogy 18-as LED-ről van szó, ahhoz olyan driver kellene, ami 54-63 V között képes szabályozni 300 mA áramra. Írtam már ezt is.

    Ezt lehet helyettesíteni olyan driverrel is, ami 54-63 V között képes szabályozni, de 250 mA áramra áll be. Semmi különös nem történik azon kívül, hogy a driver kevesebb áramot szabályoz rá a LED-re, amitől az tovább fog élni.

    Mégis, mit képzelsz, TV-szervizemben hogyan tudom / szoktam megoldani, hogy egy LED háttérvilágítás tovább éljen, mint a gyártó azt megtervezte neked (korlátozott életre).

    Valami elképesztő, hogy olyan akar nekem magyarázni, aki fel sem fogta, hogy miket írtam. Kérdezz nyugodtan, ha nem értesz valamit, szívesen segítek, csak ne vond kétségbe a szavam, mert ez szakmailag vicc kategória, amit te vizionálsz, az elfüstölésről is.

    Nem azért füstölt el, az egy külön történet, ilyet én nyilván megjavítom egyébként is, de el vagy tévedve nagyon...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák