Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Flowtation #10263 üzenetére

    a szalag métere határozza meg vagy a teljesítménye? - igen, igen, van korreláció. :D
    A szalag teljesítménye jellemzően W/m, a szalag teljes hossza a hosszból és teljesítményből adódik. Ezt felszorszod 1,2-vel (biztonsági tartalék, elfűti a táp, stb) és ehhez választol egy közeli teljesítményű tápegységet.

    Ha a konnektorba dugod és a szalagot kapcsolod, akkor a táp mindig áram alatt lesz, adva ezzel egy készenléti feszültséget.

    A kisebb teljesítményű ledekhez nem szükséges hőleadó felület, nem melegszik annyira. A nagyobb teljesítményűek viszont igen.

    Érdemes olyan megoldásban gondolkodni, ami egyrészt bírja a fröccsenő vizet, zsiradékot, másrészt könnyen tisztítható. Ez a csupasz szalag esetében IP67 védettségű vízálló ledszalagot jelent, vagy használhatsz hagyományosat ledprofillal. Vannak olyan kapcsolók, amiket profilba lehet építeni és a kapcsoló utáni ledszakaszt kapcsolja. Kulturált megoldás szerintem.

    Esetleg lejöhetsz egy dugvillás vezetékkel a szekrény mögött, teszel fel egy külső szerelésű kapcsolót, majd visszamész vele a szekrény tetejére, teszel fel egy lengő aljzatot, amibe dugod a műanyag házas tápot. Ezzel a 230 V-os ágat tudod megszakítani áramtalanítva a rendszert. A másik lehetőség a távirányítós konnektor.

    A linkelt szalag kép alapján 5050/30, azaz 5050 típusú ledchipeket tartalmaz, 30 db-ot méterenként. Ennek a reális fogyasztása inkább 7 W, mint 10 W. Az 5050/60 szalag ugyanez, csak kétszer ilyen sűrűn vannak a chipek, kétszer akkora teljesítmény és fényerő, ez 14,4 W/m-t eszik.
    A fényerő, színhőmérséklet mindig egyéni preferencia kérdése. Tudsz a tápegység mögé rakni egy ledvezérlőt, amivel szükség szerint csökkentheted a fényerőt. Egyszer beállítod és annyi.

    A V-Tac mellett az Anro Díszlécet is érdemes megnézni. Ott láttam a ledprofilba építhető kapcsolót is.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák