Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz vfo7 #9813 üzenetére

    Az összes ilyen jajde HiFi alaplapon ugyan olyan Realtek codecchip van, mint a többin (esetleg más gyártó szintén kommersz terméke). Szóval semmivel sem különbek DAC és ADC vonalon. Alapvetően három érdemi különbség van:
    1. próbálják a PCB-n elkülöníteni, árnyékolni az analog audio részt. Ez egyébként nagyon sokat jelent. Anno az ALS4000-es véralja hangkártyák legendásan rossz hangminőséget produkáltak. Egy kivétellel, a Yamaha XWave4000 aránylag elfogadható volt. Mindehhez csak annyi kellett, hogy nem egy vérapró méretű PCB-n volt,m hanem egy normális méretűn, a különféle funkciójú részei pedig határozottan el voltak különítve.
    2. Raknak rá egy erősítőt.
    3. Aránylag normális kondenzátorokat használnak az audio részen.

    Persze ez az egész továbbra is csak marginális hasznot hoz, mert a tápellátásukkal meg nem foglalkoznak külön, ugyan azt a zajos feszültséget kapják, mint a lap többi része. Csak ugye erre az analog rész fokozottan érzékeny, szépen rá tudja transzponálni az egészet a HF jelre. Főleg, hogy csak alsó kategóriás műverősítőket használnak, amelyek egyébként is aránylag gyenge tápfeszizolációval bírnak.

    Van itthon egy 20 éves asztali CD lejátszóm. Egyetlen alaplapi hangvezérlővel sem találkoztam még, amelyik akár csak annak a minőségét hozná. Pedig nem egy csúcskategóriás lejátszó.

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    őstag

    Sziasztok!
    Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
    Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
    Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
    Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!