- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Rick4
félisten
ja, az lg 37LC2RR-emmel egy rossz tapasztalat..2 napja este mondnom megnézem a hiradót, amit ugye felvesz mindig a vinyóra. bemegyek a menübe a felvételek közé, és a listában a kis kezdőkép nem a felvétel első képkockája, hanem az élő tévéműsorból az a pici rész, ami épp látható lenne, ha a menüt csak az élőkép elé tenném...nyomogatom, majd letörlöm ezt a felvételt, hogy ne legyen gebasz...törlés indul, de a tévé tulajdonképp lefagyott....a távirányító gombjaira nem reagált, csak a 230ból kihúzás segített... ezt 2x eljátszottuk egymás után, most észhez tért...nem hinném, hogy én csináltam rosszul valamit...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
Az LG a jelenlegi TV szériájában az olcsóságra megy. Az LG LF65 / LF75 mentes minden extrától, nincs kép-a-képben támogatás, nincs 100Hz, nincs még fejhallható kimenet sem. Cserébe nyújt egy jó átlagos teljesítményt, és egy roppant versenyképes árat. A Samsung LE-40N87 van vele például egy szinten, vagy a Sony KDL-40T3500, ez utóbbi viszont nem tud 24p-t...
Ha számítógéphez vagy konzolhoz akarod kötni, akkor az LF65/75 szerintem best buy. Ha TV-t akarsz nézni, meg DVD-t, akkor egy jobb SD képességű készüléket nézz, aminek jobb minőségű tunerje van.
Mind képminőségre, mind szolgáltatások terén van az LF75-nél jobb típus a piacon, de nem annyiért, amennyibe ez kerül. Az én Sony V3000-esem pl. TV adásra vagy DVD nézésre egyértelműen jobb, ráadásul a benne lévő digitális tuner DVB-T mellett a DVB-C jeleket is megeszi. A kérdés, hogy mire kell neked... Mivel én főleg számítógépre kötve használom, ezért inkább egy LF75-öst választanék a mostani tapasztalataim alapján, mint V3000-est... :S
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz findalas #4026 üzenetére
Egyszerű megoldásról nem tudok, klónozni lenne az igazi, de az nem megoldható, ha a két kijelző felbontása eltér - márpedig egy monitor és egy TV felbontása nem lesz azonos, ebben biztos lehetsz.
Én azt javaslom, hogy a TV-t jelöld ki elsődleges kijelzőnek, extended desktopként használd a monitort, de a tálcát és az ikonokat húzd át oda. Elvileg így ha elindítasz egy játékot, akkor a TV-n fogod látni.
-
félisten
válasz Robi_Jr #4027 üzenetére
A TV menüje sem jön elő a távirnyító gombjára? Ha ez sem történik meg, akkor valószinüleg halott a panel -> gari, ezt nem nagyon fogják javítani, valószinüleg csere az egész TV-re. Ha menü van, de a TV képe nem látható, akkor lehet hogy tuner, ez esetben is gari illetve szervíz.
-
félisten
válasz Skynet258 #4038 üzenetére
Az ATI HD szériás videókariknál a DVI kiementen ügyeskednek egy csöppet, és egyedi DVI-HDMI átalakítót kapsz hozzá. Tehát nem sima DVI-HDMI kábel lesz, hanem egy HDMI-HDMI kábelt dugsz az ATI spéci átalakítójába.
-
félisten
Hogy a lópikulába ne fogadnák a hangot HDMI-n? Simán megeszik, sőt, ha kell, akkor át is nyomják az audio kimenetre, ha szükséges (pl. PS3-ról HDMI megy a TV-be, és onnan optikai kábelen mehet az 5.1-es hang az erősítőbe - bár ennek csak akkor van értelme, ha az erősítő nem tudja levenni a hangot a HDMI-ről).
-
-
hapsitapsi
csendes tag
sziaszok
bocs, ha már ez a kérdés elhangzott, de most így hirtelen nem tudom visszaolvasni a ezt a 4000 hsz-t
szóval árulja már el valaki, hogy mi a bánatos úristent kell beállítni az ati catalyst-ban, hogy a HDMI kimenten legyen kép??? egy lg32lc41-em van, ha rádugom a hdmi-re a videókártya jelzi is hogy talált egy lg tv-t, ám a tv ragaszkodik a "Nincs jel" üzenethez
RGB csatira kötve meg simán működik a dologköszi
-
félisten
válasz hapsitapsi #4063 üzenetére
Próbáltál felbontásokat állítani akkor a driverben, ha látja a TV-t? A nincs jel arra is utalhat, hogy olyan felbontást kap, amit nem tud lekezelni.
-
meridaharcos
senior tag
válasz hapsitapsi #4063 üzenetére
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de a tv-n tutira azt a hdmi-t választod ki, amelyikre a gépet dugod ? Csak azért kérdem, mert nekem semmit sem kellett trükköznöm. LG tv, hdmi csati, ati kártyesz nálam is.
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
hapsitapsi
csendes tag
válasz meridaharcos #4065 üzenetére
nem hülyeség, megpróbáltam mind a kettőn, bekötni is nézni is - semmi
-
hapsitapsi
csendes tag
Hát szvsz szinte az összeset végigpróbáltam és semmi reakció
Ha nem írná ki, hogy észlel egy LG TV-t, azt hinné az ember hogy nincs is "fizikai kontakt"
De a kábel meg a tv hdmi bemeneti meg tuti, hogy jók, mert az asztali lejátszóval meg babán megy, szóval vmi szoftveres hibára/beállításra tippelek bár ha meg másnak semmi "trükközésre" nem volt hozzá szüksége akkor nem sok ötletem van...
Na mindegy, majd este megpróbálom egy DVI-HDMI kábellel is a dolgot. -
Zigi
senior tag
Sziasztok!
Én is a csendes olvasók közé tartoztam idáig, de most már nem tudom magamban tartani.
Az egyik barátomnak van 1 ps3-ma van hozzá egy régebbi lcdtv-je ami 1280x720-at tud max ezzel semmi gond megy a 720p a piroszöldkéken hdmi nincs a tvn (mellesleg ezen a kábelen a ps3 szerint tudja az1080p-t is!!). A gondom a következő: venni szeretnék 1 lcdtv+ps3-mat(ki gondolná ) ,de ha 1366x768-at veszek akkor a 720p sehogyan sem lesz pixelhelyes tehát vagy fekete csíkok vagy felinterp?? azaz konzollal játszani nem lehet normálisan a hdready tvéken????? aztán itt a fullhd, a játékok 99,9% 720p-s akkor hiába fullhd megint nincs pixeleggyezés tehát szar az egész. Én ezt úgy értelmezem, hogy a 1366x768 semmire nem jó mert sem a 720p-s filmek sem a konzol játékok nem lesznek 1:1 soha. A fullhd-n pedig csak az 1080p lesz tűéles gondolom ami megint csak ritkaság és akkor a fullhd-n még vastagabb csíkok vagy mégjobban széthúzva?? az rondább lehet mint a simahd.....Akkor minek 1366x768 ha 720-as és 1080-as szabvány van???? Segítsetek légyszíves mert teljesen értetlenül állok a dolog elött. És nem tudom, hogy mit vegyek hd vagy fullhd és most ezt csak kizárólag 720p-s anyag fogadására értem.Előre is kösz.
-
Dzsekk
csendes tag
Ha vennék egy 26"-es HDTV-t (mondjuk Samsung) akkor milyen lenne rajta a PC képe? Szóval mennyire éles, olvashatók-e rajta rendesen az apróbb írások i? Videókártyám egy GeForce 6600LE, működne? Az 1366*768 lenne ilyenkor a felbontás, vagy átáll valami sajátra?
-
tobias40
veterán
Én xbox360-hoz keresem a legjobb ár/minőségű lcd televíziót amivel a legtöbbet lehez kihozni a xbox360-ból!Premium gépem van de nem hdmi-s még a régebbi fajta közel 1 éves!
37"-os tv-t nézegettem samsung és lg,de nem tudok dönteni benne!!
Kb 200 ezret költenék rá és erre kellene vmi jó javaslat melyik tipust nézzem,természetesen dvd-t és normál tv adást is néznénk rajta nem is keveset!Előre is köszi a helpet!!
Üdv!
-
félisten
válasz hapsitapsi #4067 üzenetére
Akkor én arra gyanakodnék, hogy a vagy szoftveres gond van (sajnos az ATi driver viselt dolgairól nem sokat tudok), vagy esetleg átalakító vagy a kábel a ludas. Azokat ki tudod esetleg cserélni, vagy próbálni máshol?
-
félisten
A HD Ready TV-k lényege, hogy tudják fogadni a 720p és 1080i jelet, de nem kötelező azt 1:1 PM-el megjeleníteniük. Tehát HD Ready az 1024x768-as felbontású 42" plazma TV és az 1368x768-as felbontású LCD TV is, csak éppen átskálázza a megfelelő felbontásra, de minden beérkező jelet erre fog átkonvertálni, legyen az 576i DVD vagy 1080i felbontású HD anyag. FullHD esetén ilyen probléma nincs ott már a szabvány megállapításakor kizárólag az 1920x1080 pixeles felbontást adták meg, tehát ott a jel vs. megjelenített kép 1:1 lenne elvileg alapból.
Ugyanakkor még egy apróságot megjegyeznék - a konzolokon is sokszor teljesen más a belső felbontás (amin a GPU kiszámolja a képet) és a megjelenített felbontás, pár érdekesség:
CoD4 (X-Box360 és PS3 porton): 1024x600 2xAA
Def Jam: Icon (PS3) 1152×648
Halo 3 (X-Box360): 1152×640
GTHD (PS3): 1440×1080Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
atala
addikt
Kinek hogy működik az auto állás a TV-n?
Nekem nem ugrál magától 4:3 és 16:9 között attól függően, hogy mit adnak. Az auto állásban mindig 16:9-es képet ad.
A kézikönyv ezt írja:[B]Ha egy WSS (szélesvásznú jel) jel, amely megmutatja a megvilágítási értékeit a képnek, a sugárzott adásjelek között van, vagy egy külső forrásból származó jel van, akkor a TV automatikusan megváltoztattja a ZOOM módot a WSS jelnek megfelelően.
Ha az auto mód nem működik megfelelően a WSS jel gyengesége miatt, akkor kézzel változtasson egy másik zoom módra.[/B]
Szóval mi is ez a WS jel? Nektek mőködik rendesen az átváltás automatikusan?
Náluk egyébként UPC kábel TV van.[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
Kösz.
Ha jól értem akkor a barátom régi 1280x720-as tv-jén lévő tűéles képben ne reménykedjek se a hdready se a fullhd-s tvén f.....om. jól ki lett ez találva. Ha esetleg valki használ konzol+lcdtv kombót és leírná a tapasztalatait milyen a képminőség, feketecsík stb...azt megköszönném.Akkor ez igaz a hd-s filmekre is? tehát egy 720p-s film rosszabbul fog kinézni 1 hdready-n mint a natív 1280x720-on?
Zigi
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
A DVD felvevőmön RCA, Komponens (YPbPr), S-video, és Scart kimenet van.
Szerintetek melyikkel érdemes összekötni a TV-t? Mintha a komponensnél szebb képet adna.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
A képet te akkor fogod tökéletesen tűélesnek látni, ha a videoforrás, az átviviő videojel és a kijelző felbontása is megegyezik. Erre a HD Ready Tv-k esetén csak számítógépről való meghajtásnál van esély. De! A legtöbb esetben nem fogsz te különbséget észrevenni, a kép jól fog kinézni, a tökéletesen tűéles kép meg csak akkor tűnne fel, ha például apró betüket kellene olvasnod. Szóval kár ezen aggódni.
A Halo 3 készítői mondták erre azt, hogy jól néz ki a Halo 3? Igen. Akkor meg ne érdekeljen, hogy milyen felbontásban lett a kép legenerálva.
[ Szerkesztve ]
-
[FREE]z
csendes tag
Helo Mindenki,
A héten megérkezett mind a két elektronikai beruházásom:
HP 8710p laptop
és
Samsung 40 M87 LCd tvHDMI-HDMI kábellel összekötöttem és beszartam a képtől. ( csak az a gond hogy mostantól csak és kizárólag a TV-n keresztül akarom használni a laptopot és ezt a barátnőm annyira nem értékeli )
A problémám a következő:
a hdmi kábellel a kép gyönyörűen átmegy , de a hang nem ,
tehát ha beteszek egy DVD-t a laptopba, akkor a kis hagszóróján prüntyög ami azért nem olyan jó.Próbáltam a számítógépen állítgatni az audió kimenetet , lehet választani a speakert illetve digitális kimenetet (spdif) - holott ilyen kimenet nincs is a laptopon, csak hdmi illetve jack
Valakinek van ötlete, hogyan lehetne a hangot is átküldeni hdmi-n keresztül? mit kell beállítani hozzá, a tv-t vagy a laptopot
előre is köszi
z
-
ricky731
tag
Hali!
Még nagyon új vagyok errefelé.Majd elolvasom a logout blogot de addig is egy gyors kérdés.Olyan 150-200 körül melyik a legjobb választás lcd tv ben?Nagyjábol csak tv meg film nézés a cél.Elöre is THNX
-
félisten
Aki konzolon akar netezni, amikor számítógép is van a közelben, az meg is érdemli, saját véleményem szerint, Wii-n és PS3-on is próbáltuk, Boxon meg ugye alaphangon nem lehet böngészni. Aféle szükségmegoldásnak elmegy, de kb. ennyi, főleg Wii-n katasztrófa, ott ugye 576i felbontáson böngészne az ember, ráadásul nincs winyó, tehát nincs rendes cache... Brrr...
-
félisten
válasz [FREE]z #4080 üzenetére
Háá-hááá... hát nem egyszerű. Gondoltam megnézem a HP oldalát, csak van egy jó kiskézikönyv. Ja. Vagy 20 féle getting started, meg miegymás. Arra kellene rájönni, hogy tud-e a laptop hangot is kiküldeni a HDMI-n keresztül, avagy sem.
Sajnos erre konkrét javaslatokat nem nagyon tehetek, keresgélni kell, végignézni a kézikönyveket, megnézni a Vezérlőpultnál a Hangvezérlőnél, hogy lehet-e a hangkimenetet HDMI-re állítani esetleg, stb.
A TV-n amúgy semmit sem kell állítani, ez a laptopra tartozik, ott kell belőni.
Szvsz hívd fel a HP ügyfélszolgálatát, nekem nagyon készségesek voltak, amikor a hugom gagyi kis op. rendszer nélkül vásárolt (természetesen ő vette, mert tetszett neki...) HP 360-asából nem sikerült hangot kicsiholnom. Egy szervízeshez kapcsoltak, aki egyből darálta, hogy melyik weboldalról kell letöltenem milyen drivert, milyen sorrendben.
-
félisten
válasz ricky731 #4081 üzenetére
Ha főleg TV meg DVD nézésre kell, akkor szvsz inkább plazmát végy. 200e Ft-ért mondjuk abból is csak az alja van. :S
LCD TV-kből a Philips 32PFL5322 és a Sony KDL-32P3000-est ajánlom, hogy nézd meg első körben.
-
tobias40
veterán
Cifu!
4070-re esetleg vmit tudnál javasolni?Üdv!
-
kcs007
csendes tag
Sziasztok!
Lécci, ha valaki tudja a választ akkor válaszoljon.
32-es LCD TV.
200 ezres TV-n szaggat a kép gyors mozgásoknál, SAM 32R82-n pedig folyamatos.
Tehát: a kamera távoli, nagy felületet mutat. Pl: hegység, sivatag. . . Kamera megmozdul oldalra. A SAM 32R82-n szép folyamatos a kép, egy másik hasonló vagy magasabb kategóriás tv-n pedig akadozó, szaggató a kép.
Miért van ez?
Üdv! -
félisten
válasz tobias40 #4085 üzenetére
Samsung LE-32R8x -> jobb fekete, több extra (pl. fejhallgató csatlakozó), kisebb képátló
Sony KDL-32P3000 -> közepes fekete, több extra, kisebb képátló, talán egy fokkal jobb a TV adás képe mint a másik kettőé
LG 37LC51 -> gyengébb fekete, sallangtól mentes (nincs fejhallgató csatlakozó vagy kép-a-képben támogatás), nagyobb képátlóLégvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kcs007
csendes tag
Hello!
Philips 32PFL5322, SHARP valamelyik, LG valamelyik.
De nem a pontos típus a lényeg, hanem ez a szaggató effektus.
A pécsi Electroworld-ben is látható. DVD-ről megy a műsor.
Ott két SHARP volt egymás mellett. 200ezer volt az ára mindkettőnek.
Az egyik OK a máik szaggat. A típus is majdnem ua.
Én LG 32LC31-t szerettem volna venni (ennyi lé van) de a 32R82 képe folyamatosabb.
Nem értem mitől lehet, hogy a gyors mozgásnál az egyik folyamatos a másik szaggat.
Ez a helyzet a 32S.. és a 32R.. között is. Samsung. -
anjani182
őstag
Üdv!
Én is úgy látom, hogy nagyon LG párti vagy!
Egy valós tapasztalat: az LC51-nek szarabb képe van (TV-re biztosan), mint az U2000-nek, elég valós? Szemmel látható!!!
Pc-hez és Xboxhoz is tökéletes az U2000, 1280x768-ban jól lehet HD videókat nézni.
Olyan fasza az LC51, hogy nem merik ráírni, hogy 800:1 a valós kontrasztja
Jani
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
-
tobias40
veterán
Köszi a választ!
37"-osban melyiket javallanád?
Láttam samsungból vmilyen 8-as sorozatot 220 körül pontosan nem emlékszem a tipusára!(elektropontban,8000-es kontraszt stb..)
Úgyis részletre venném 10-20 ezer már nem számít akkor csak jót vegyen az ember és otthon is meglegyen vele elégedve!Még vmi:az xbox360-nál is fontos az 1:1pixel mapping vagy mi?Vagy ez csak a pc-nél van az xbox360-nál nem lesz fekete csík meg ilyenek?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
valaki tudna segíteni, hogy Sony-nál milyen sorrendben van a típusok "minőségi" rangosra?
Gondolom itt P,U,V,S meg ilyesmire. Továbbá mire jó ez a két technológia a valóságban? (úgy értem mit lehet látni belőle egy nem ilyen technológiával rendelkező TV-vel szemben?)
Live Color Creation, WCG-CCFL
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest