Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rongaucho

    tag

    Sziasztok!
    Voltam alkalmasságin a Focus Medicalban. Nagy reményekkel mentem, 50-hez közelítve a marketing anyagból jól kinéztem magamnak a Visumax HD-t, mert papíron az való nekem. Ráadásul egész nap monitor előtt ülök és a Visu HD-ban nagyon kecsegtető volt az, hogy a távollátás mellett a monitor távolság is éles lesz.
    A vizsgálaton kiderült, hogy bár általában nincs operációt gátló tényező a szemeimben, de "csak" az alap Visumaxra vagyok jó a magas dioptria miatt (-6,5, -5,5 ezekben cilinder is van). Ez azért a reklámanyagból kimaradt, hogy mint megtudtam, -5 alatt jöhet szóba csak a Visu HD. A doktornő szerint lehet, hogy a mútét utáni hónapokban maximum 0,5-0,75 dioptria visszajöhet, azt, hogy milyen valószínűséggel, arra nem kaptam választ. És egy ilyen lehetséges dioptria változással ugyanúgy fogok látni, mint 0-s dioptriával.
    Ott és akkor elhittem ezt, de már a vizsgálat után eszembe jutottak az itt olvasott történetek, hogy már egy negyed dioptria külöbség a 2 szem között is van, akit kikészít. Plusz még másnap mesélem a kollégáknak a sztorimat, mire az egyik nálam jóval fiatalabb kollégamegjegyzi, hogy neki is volt pár éve lézeres mútétje, ő 0,5 és 0,75-ös értéket műttetett meg... A lényeg, hogy a legoptimistább esetben is szükségem lesz olvasószemüvegre (ez teljesen oké, ezt tudtam én is), meg külön egy monitor szemüvegre, vagy használjak bifokális szemüveget.
    Szóval a magabiztosságom rendesen elszállt, teljesen elbizonytalanodtam. Itt többen is ajánlottátok a Budai Szemészetet, az ottani 5 éves garancia azért az adhat egy biztonságérzezet. Mit tanácsoltok, érdemes lehet oda is átmenni? A FocusMed-es alkalmassági eredményemmel gondolom ilyen esetben nem sokat érek, ott újra meg kellene csinálni az egész vizsgálatot, ugye?
    Illetve ezek a műtéti akciók csak ilyenkor október-novemberben vannak? Vagy lehet számítani rá más időszakokban is?

Új hozzászólás Aktív témák