Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    nos, hallgatóztam egy kicsit a biztosítékdoboznál,(szinte észrevehetetlen volt a melegedés, volt, de tényleg szinte érzékelhetetlen, még orral éreztem leginkább a beszívott levegővel, de volt) és bizony, működő klíma mellett valami ritkásan és nagyon halkan, de cicereg. vagy a kismegszakító vagy a fi relé, egymás mellett van, nem tudtam eldönteni.

    gondolom azt lehet csinálni következő lépésként, hogy átkötöm a kört egy másik kismegszakítóra és meghallgatom úgy cicereg-e, de nem tudom hogy kell. sorban úgy megy, hogy a fi relébe megy két alu vezeték felül, gondolom ezek mennek az órától, és kijön két kék vezeték alul, ez megy oldalt egy réz sorkapocsba. mellette sorban a hat kismegszakító, ezekbe felül megy egy-egy vezeték, ami fekete, alul a kismegszakítók alatt nem tudom mi van, mert takarja egy műanyag sín.

    az említett sorkapocsban több kék (réz körök) és két alu (világítás két köre) vezeték csatlakozik, ezek aztán elmennek a falba a kismegszakítóba kötött feketékkel együtt.

    a földelés vezetékei szintén egy másik réz sorkapocsba van vannak kötve.

    mutatom képen, azt tudom hogy ronda, de ellenvillanyszerelő átnézte annak idején és biztosított róla hogy technikailag rendben van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák