Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Programajánló: nyolcadszor is lesz bacsis-tuning retró számítógép kiállítás
- Autós kamerák
- Garmin Edge 840: mindent bele!
- Milyen házat vegyek?
- Új olcsó táblagép érkezett a Teclasttól
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felfedte a Meteor Lake AI fókuszát az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bernardo20
senior tag
Gondoltam nyitok egy topicot a kvantumszámitógépekről. Én most hallottam róla nem régen és nagyon megfogott és téma és szeretnék minél többet megtudni róla. Tudom,hogy nem tartozik a mostani harvderekhez,de szerintem hamarosan ez fogja jelenti a jövő számitógépét. Ki mit tud róla?
Leirom amennyit én tudok:
A mostani fizikai Nobel-díjat Roy J.Glauber vehette át aki kvantumelmélet továbbfejlesztéséért kapta a díjat. Ezen belül is a fényrészecskék viselkedésének elméleti leirásáért.
Amit a számitogépeknél is hasznositani lehet. Ez az úgynevezett koherencia.
(ha valakit érdekel majd leirom mi is az).
A lézerfénynek is megvan ez a koherenciája,ami lehetővéteszi a kvatnummechanikában -hogy ezt alkamazva- megsokszorozódjon a számitógép teljesitménye. A kvantumszámitógép a részecskék kvantumost tulajdonságainak köszönhetően egyidejűleg, egymással párhuzamosan képes elvégezni olyan műveletsorozatot amelyek a hagyományos számitógéppel csak egymást követő lépésekben végezhetők el. A kvantumszámitógép kvantumbitjeit megtestesitő részecskék egyidejűleg szolgálnak a számitógép processzraként és memóriájaként.
Érdekes lesz,ha majd egyszer minden háztatrásban ilyenek fognak működni.
szerintem nagyon érdekes téma remélem sok kollégának ad inspirációt,hogy leirja a véleményét ezzel kapcsolatosan..
nem tudom,hogy jó helyre nyitottam-e ezt a topicot, ha véltelenül nem akkor kérnék egy moderátort,hogy helyezze át! -
Nimrod
addikt
válasz
Bernardo20 #1 üzenetére
Érdekes téma, de szvsz ugyanúgy le fog menni, mint régebben az én biotech háztartással foglalkozó topicom.
-
Bernardo20
senior tag
miért menne le? tudom,hogy egyenlőre nem tartozik a mindennapi hardverekhez de lassan el kellene kezdeni róla beszélni,mert nincs is annyira messze ez a dolog. sajnos én nem értek hozzá annyira,hogy mindig új érdekes infokkal tudjak szolgálni. ezért is nyitottam hátha vannak itt olyanok akik foglalkoznak ilyennel..reméljük
[Szerkesztve] -
Bernardo20
senior tag
hmm..lehet,hogy valami frekventáltabb helyre át kellen rakni a topicot,itt a madár se jár. csak nem tudom,hogy hol lenne a legalkalmasbb neki..
-
válasz
Bernardo20 #4 üzenetére
Kérj egy modit, mert ez nem egyéb hardverek sztem, hanem mondjuk alaplapok, chipkészletek vagy vmi hasonló kategória, megérdemli...
-
sasa311
veterán
válasz
Bernardo20 #6 üzenetére
Bővebben: link
Ez talán hasonlít erre?
ezzel a topiccal se nagyon foglalkozott a népEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Bernardo20
senior tag
senki sem tud hozzászólni?
na majd akkor holnap reggel még irok róla egy pár dolgot.nem adom fel!
-
orbano
félisten
ha tudna valaki szolgálni a quantumszámítógép matematikai leírásával, az jó lenne... valahogy a fizikai alapján nem tudom elképzelni...
A vér nem válik VAZZE!™
-
válasz
Bernardo20 #13 üzenetére
Talán én is össze tudnám, írtam róla cikket a Chipbe, de most épp nem érek rá szombatig
while (!sleep) sheep++;
-
orbano
félisten
válasz
Bernardo20 #13 üzenetére
jó lenne. bár szívesen olvasnék a matematikájáról amolyan Fóthi-féle gondolkodásmódban, így angolul kicsit meredek volt, pláne mert nem matekos, hanem fizikás jelölésrendszere volt, ami számomra olvashatatlan
A vér nem válik VAZZE!™
-
Bernardo20
senior tag
az az igazság, hogy én nem értek hozzá. mindig is béna volta a reál tárgyakból. de egy kedves barátom eléggé vágja az ilyesmit és őt kértem meg tegnap,hogy segitsen. erre azt irta, hogy úgy se érteném meg hibába irná le amennyit ő tud.
ma délelőtt találkozok vele, aztán megkérem, hogy irja be ide amit tud róla.
én sajnos ilyen matematikai levezetésekben nem vagyok túl jó -
Bernardo20
senior tag
belátom,hogy nem fog ez a totyik sem sokáig élni. túlságosan is tudományos ez a dolog. én meg nem értek hozzá,de azért majd néha idézek jó kis könyvekből meg cikkekből.
azért remélem majd egyszer betéved ide egy kompetens személy! -
mdk01
addikt
válasz
Bernardo20 #17 üzenetére
kompetens személy?
....itt vagyok....
UP! neked -
Overlocker
veterán
válasz
Bernardo20 #17 üzenetére
Akkor lehet én leszek az
Én már kb 1 hónapja láttam japán oldalon, 2006 januárjától kapható durván 2milláért!
Holnap lesz link!! -
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #20 üzenetére
Nagyonbrutál noti
-
Bernardo20
senior tag
válasz
Overlocker #20 üzenetére
hú..ezt nem gondoltam volna.
várjuk a linket és thx! -
Overlocker
veterán
válasz
Bernardo20 #22 üzenetére
-
hehehehe
tag
válasz
Overlocker #23 üzenetére
na erre inkabb nem mondok semmit
-
-
Overlocker
veterán
hmm,kamuszaga van ,de biztos? Én azt hittem,mivel japánoknál mindig a legújabb csodák vannak,hogy ez tényleg valóságos.
Volt anno a mindentudás egyetemén egy előadás ahol azt mondta a prof. hogyha sikerül ez az optikás cucc kb 4X-es a gyorsulás,ha nem több..ahhoz képest ez még lassú..Viszont tényleg noname vállalat..szval -
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #26 üzenetére
Aki megteheti rendeljen egyet januárba!
Kíváncsi vagyok mit kap -
Bernardo20
senior tag
nekem tetszik! -
Bernardo20
senior tag
hmmm..ideje feldobnom topicot.találtam egy nagyon jó könyvet,amiben ir a kvantumszámitógép működéséről. Remélem ma lesz időm beirni..nagyon érdekes.
De belátom elég haldoklós lesz ez a topic! -
Bernardo20
senior tag
nincs más hátra egyenlőre egy up!!
hallottatok már a kvantumkriptográfiáról?? -
Bernardo20
senior tag
föl!
-
Bernardo20
senior tag
hmm..ahogy nézem tényleg halálra van itélve a topicom. sajnos én sem tudok hozzátenni igy semmit ha nincs semmi érdeklődés.
-
Bernardo20
senior tag
ZÁRHATÓ!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bernardo20 #17 üzenetére
Kompetens nem vagyok, de megtetszett a téma, és lám van topikja.
Az a baj hogy nekem is kínai ez a köztes (''koherens'') állapot, a földhözragadt agyammal nem bírom felfogni, hogy lehet valami egyszerre ilyen is, meg olyan is, ráadásul hogy lehet kapcsolat 2 egymástól elválasztott foton között?
Van aki ezt le tudja fordítani emberi nyelvre?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Ati_X_321
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #34 üzenetére
majd ha meglesznek a megfelelő kvantummechanikai alapjaid
-
K21_overlord
tag
Nemtom h igaz e de ha igen akkor hamaroan több hozzászólás lesz a topikban
[link]A Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.
-
HEro
tag
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6102
[link]
ez most igaz?
ha igen, akkor merőben megváltozhat a világ, pl. mindenkód feltörhető lesz, pár másodpercen belül, a bankártyák kódjai is... vagy csak rémeket látok?
[Szerkesztve]:)
-
HEro
tag
aki nemtudja miaza kvantum számítógép, itt egy kis ismertető:
http://matfiz.gamf.hu/np/kvantinf/index.htm
[link]
[Szerkesztve]:)
-
HackR
tag
Wazze ha ez igaz, borul a számítástechnika, matematika eddíg fixnek hitt alapjai, Brutál kódolásokat törnek fel...ijjj...szép lesz..várom az új híreket. Ja és miért borul? Mert egyetemen is úgy kezdik , vagy 1 vagy 0 állapotot vehet fel a masinéria..namost itt lehet mindekettő is egyszerre, így az alap alap igazságtáblákat is át kell írni jócskán, az összeset.
Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
HEro
tag
attól, hogy ez is működik, még a digitális technika nem fog borulni, az is működik ugyanúgy ahogy eddig
a matematika is igaz marad, ez csak egy új technika, ami lényegesen gyorsabb, és más elven működik, megértése még nehezebb mint a digitális technikáé.
az emberiség nagy százaléka már a bináris dolgokat nemérti, szal nemhiszem hogy ezt sokan felfogják h hogyan működik, én is küzdök vele, nemigazán értem hogy ha 1 és 0 egyszerre, akkor honnan tudjuk hogy most mi a megoldás
még egy hetet agyalok rajta, aztán megkérdezem elektronika tanáromat, kiváncsi vagyok milyen arcot vág hozzáhogy egyszerre 0 és 1
de elég félelmetes, hogy ugyebár az eddigi kódolások azért tűntek biztonságosnak mert bruteforce-al ''nem kevés'' ideig tartana feltörni őket, de kvantum géppel, ''villámgyorsan'' kiszámolható az összes megoldás.:)
-
HEro
tag
egyrejobban úgylátszik hogy igaz a hír, a nature is megjelentette:
http://www.nature.com/news/2007/070212/full/070212-8.html
[link]
tényleg ennyire nemérdekel senkit ez a téma?:)
-
HEro
tag
up!
ha valamelyik moderátor erre jár, áthelyezhetné a témát a processzorok kategóriába, leginkább ahhoz van köze, a múltkori fake qvantumnotebook miatt sínylődik itt a téma...:)
-
HackR
tag
Az SG.hu-n is felvetettem a témát..de szerintem fel sem fogták miről hablatyolok, csak 1 emberke jegyezte meg hogy ez igen..többinek semmi...pedig igazán nagy hír..kb mint a PC 25 éve. Csak ezek szerint idő míg az embereknek leesik és megértik mekkora a dolog jelentősége. Ezzel amúgy matemetikei axiómák borulnak...mert ilyen hogy 2 érték legyen egyszerre érvényes..nem volt eddíg..nem létezett hülyeségnek titulálták. Amúgy simán értelmezhető, csak át kell írni az igaztágtáblákat..pl:
10=1
00=0
00=1
11=1
01=1
0-0 0-0=00
1-1 1-1=11
1-1 1-0=11
1-1 0-0=10
...stb
Mintha 1 ciklus alatt 2-t számolna...vagy valami iyesmi
[Szerkesztve]Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
K21_overlord
tag
Lenne 1 lehet h hülye észrevételem. Elolvastam egy cikket a neten erről a kvantuum számítógépről és én ugy látom h nem borul semmi. Ami eddig 1 vagy 0 az az után is az marad csak a feldolgozás közben vesz fel olyan hullámfügvényt amit nem tudunk mérni és ezért 1 és 0 is egyszerrre. De megoldás után már minden oké mert ujra 0 és 1 et látunk -(olyan ez mint a kókuszos majmos Plank példa: a megoldás lehet h értelmetlen -54 de az attól jó. Vagy ha valakinek többet mond a komplex számokkal való számolásnak is van valós megoldása csak ideig óráig komplexben vagyunk.)
-(Ha valmit félreértettem javítsatok ki még én is csak ismerkedek a dologgal)
Egyébkként egyétértek h ez talán a tranzisztor után a legnagyobb áttörés (2020 ra datálták az első prototipust és most itt 1) Csak a népnek ez kell h valaki kimondja h ilyen számítógépen sokal jobban fut 1 quake mint a p4 én
De ilyeneket még kimondani is értelmetlen mert amit ez adhat az nagyságrendekkel jobb és összehasonlíthatatlan. Pl:mesterséges AI hihetetlen megugrása (pl képzelj el 1 bf-et 20 szakasz katonával és nem tudsz különbséget tenni a bot és aplayer között.), a fizika életszerűbb alkalmazása(nem csak leeső tárgyaknak hanem pl halmazoknak is lehetne fizikájuk: szél, kiöntött víz)... és még bele sem gondoltunk h mien lehet 1 ilyen alapú VGA
(remélem kedvethoztam a gamereknek is a témához és ahhoz h kicsit legalább megismerkedjenek az alapokkal.)
A Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.
-
ledecz
csendes tag
Nem beszélve arról, ha majd a haditechnikában is alkamazzák.
-
Loader
tag
válasz
K21_overlord #44 üzenetére
Szerintem 30 év múlva sem lesz kvantum VGA kártya senki gépében otthon. Legalábbis mindaddig nem amíg nem lesz 20C fokon működő szupravezető.
''Te! Hogyis van ez?''
-
-
Thrawn
félisten
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI Mobil
- Redmi Note 12 4G - fizetni ki fog?
- Yettel topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Politika
- Divinity: Google Pay használata Magyarországon
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Programajánló: nyolcadszor is lesz bacsis-tuning retró számítógép kiállítás
- További aktív témák...
- Gamer Ryzen , R5 4500 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 1TB HDD
- Gamer PC , R5 4500 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 1TB HDD
- Eladó egy erős Be Quiet! config
- RTX 4090 - i9-13900KS - 32 GB DDR5 7200 Mhz - Ryujin II 360 - Z790 - 990 PRO 2 TB - ÚJ, 27% ÁFA!
- GAMER PC RTX 3080 I7 10700K 8mag 16szál 32GB 3200Mhz Ramok 1TB M2 SSD 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest