Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niyabinghi

    tag

    válasz szöSsZI #4018 üzenetére

    Hogyan próbálod otthon tartani? "Figyejjémá, Cirmos, ne menj ki az udvarból, mert az a ronda Buksi elkap, aztán jujjuj.." Meséld már el, légy szíves, komolyan érdekel. Oltások, Drontal, időszakos állatorvosi kontroll játszik?
    Nem megy oda, ahol kint a kutya. Aha, ja. Nem egy helyen láttam, hogy odamegy, próbálgatja a határokat. Aztán vagy rábaszik, vagy nem. Előbb-utóbb igen.
    Kutyából is van kóbor, igen. Én sem szedem őket össze, de a szívem szakad meg értük. Kérdem én, mi a hónaljmankós, szárnyaszegett lófaszért kell mindenkinek kutyát tartani, aki alkalmatlan rá? Csak azért, mert falun tartozéka a háznak? Ha valaki nem tud vele foglalkozni, megfelelően ápolni, NEM KÖTELEZŐ KUTYÁT/MACSKÁT TARTANI. Ezt nagyon jó lenne már belátni. Az enyémek bentlakós kutyák, de amikor Anyáméknál vagyunk, kint terrorkodnak az udvaron egész nap. Bejönnek amikor kedvük van, de elvannak kint. Legkésőbb este meg úgyis jövünk haza.
    Tudod, mit? Hagyd nyitva a kertkaput. Vagy inkább szereld le. Ha szerencséd van, pár önsétáltató kutya bemegy és találsz pár csomagot reggel az udvaron. Ja, minek engedi ki a gazdája? Hát mert egy szabad lény, hogy mondja már meg neki, hogy ne menjen ki a kapu/kerítés alatt? Nem áll semmiből, ha rajtakapod, kergesd el. Ha van rá időd, figyelheted non-stop az ablakból, mikor megy arra. Biztos jó móka lehet.
    Egyébként meg nem kell mindent magadra venni, csak azon elgondolkodni, amiben magdra ismersz.

Új hozzászólás Aktív témák