Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz Centaurus #2341 üzenetére

    Ventis racket semmiképpen ne vegyél.

    Én is csendmániás vagyok, nem kicsit, ezért az alábbiakat tudom javasolni, amennyiben ugyanolyan komolyan veszed mint én.
    2.5"-ös halk egylemezes HDD-et egy Scythe Quiet Drive 2.5"-be dupla falú zajelnyelő burokba rakjál. Ez 2.5" HDD-ből 3.5"-et csinál. ezt rakd be vagy egy rackbe, vagy egy NAS-ba.
    Viszont az alábbi nehézségekkel számolj:
    - Az említett Scythe Quiet Drive 2.5" már nem kapható, és elég nehéz hozzájutni. Esetleg a Scythe Himuro valami hasonló, de az csak egyrétegű.
    - A Quiet Drive-ot nehéz lehet beszerelni normál 3.5" rackbe, mert hosszabb mint egy normál 3.5" vinyó, a SATA csati sem oda esik, és csavarozás sem biztos. De esetleg meg lehet oldani.

    HDD-nek Toshiba MQ01ABD050-et ajánlom. Ez parkolja a fejet, amit le lehet tiltani linuxon, de ha USB-n csatlakozik, akkor nem.
    A Seagate ST500LM012 már hangosabb.
    A WD5000LPVX-szel nincs tapasztalatom, de majd egyet akarok venni, és össze fogom hasonlítani a zaját. Ebben le lehet tiltani a fejparkolást permanensen.

    HDD-nél 3.5"-ösből még a WD Red 1TB-ost (egylemezes) szokták ajánlani, ami állítólag szuper halk, de én azt még saját füllel nem hallottam, és nekem nincsen. Ha ezt veszed, akkor nem kell Quiet Drive, kivéve ha a 3.5"-es Quiet Drive-ot veszed, de akkor azt már 5.25"-ös helyre kell szerelni. :)

    Rackből nem tudok olyat mondani, amibe elfér Scythe Quiet Drive 2.5", pontosabban le kell mérni.

    Jómagam egy Synology DS213j NAS-ba helyeztem el a nevezett cuccot. Lásd ebben a topikban, batka néven, a fotókat én készítettem. Ebbe a NAS-ba befér a Quiet Drive.

    Ja és persze ez így nem olcsó, de kib*szott halk.

Új hozzászólás Aktív témák