- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Ransom Riggs: A különlegesek regéi
Sajnálattal konstatáltam, hogy "csak" ilyen kevés jutott most Riggs különleges világából. Mindenképp jót tett a rege ennek az egyéni, újdonsült univerzumnak, aminek remélem, hogy csak egy kis szeletét kaptuk meg eddig és lesz még folytatása valamilyen téren, módon. Igen, ez egy különleges regés könyv, ami már-már meseszerű, de mégis ott vannak azok a groteszk, bár annál inkább érdekes és ámulatba ejtő védjegyek, ami már Riggs kezéhez tapadtak a Vándorsólyom kisasszony megalkotásánál is.
- mozi bolondéria -
-
nagyandris
újonc
Sziasztok!
Megjelent a regény "végleges" változata, ajánlanám figyelmetekbe!
2262: az enber ébredése (ingyenes kiadás, e-könyvként letölthető innen)
Fülszöveg:
A távoli jövő gépies társadalmában nincsenek érzelmek – minden optimális. A mesterségesen létrehozott enberi egyedek – fejükben az agychippel – érzelmek nélkül élik mindennapjaikat, harmóniában a természettel, a Gép irányítása alatt.
Egy nap az egyikük, egy fiú különös álmot lát, amitől kártyavárként omlik össze az élete: a chipje meghibásodik, a társadalom kirekeszti, és rövid időn belül elveszít mindent, ami enberré teszi. A reménytelenségben azonban sorstársra lel: egy hasonló cipőben járó lány csapódik mellé, akivel hihetetlen utazásba kezdenek téren és időn át – rejtett, elfeledett világokba. Az érzelmek lassan felébrednek bennük, ahogy menekülnek az enberiség titkos ellensége, a Megfigyelők elől, az út során pedig rátalálnak az emberiség régesrég eltemetett történetére is.
És ekkor történik valami, ami minden képzeletet felülír. Fény derül az enberek elleni összeesküvésre, és a fiatalok saját, valódi múltjukra is rálelnek – így térhetnek vissza végül oda, ahonnan érkeztek, beteljesítve ezzel sorsukat.Mivel nem "tiszta" sci-fi, hanem van egyfajta spirituális vonulata is, olvasás előtt kérlek fussátok át ezt a leírást, hogy mire lehet számítani.
Kellemes olvasást hozzá!
-
mucicica
csendes újonc
válasz nagyandris #4452 üzenetére
Én elolvasom, köszi.
-
mark!
őstag
asszem nemrég volt itt is téma, hogy összeloptak mindent. legalább rendezték(ik). jó azért tudni, hogy most a népek pénzéből fizetik a "számláikat".
>
-
-igu-
addikt
Elkezdtem John Scalzi: Az összeomló birodalom című könyvét, de hamar leraktam, idegesített a magyartalan fordítás. Számomra ebben a formában olvashatatlan.
Sajnálom, mert az író többi könyve tetszett. Némelyik nagyon.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
doc
nagyúr
Szerintem Scalzi talan legjobb konyve (pedig eleg sokat olvastam tole), adj neki meg egy eselyt, akar angolul is.
Es mindenkepp baromi sok benne a potencial, nagyon varom a folytatasokat.En most a Frontier Saganak alltam neki (elso kotet: Aurora CV-01), eddig semmi extra de valamiert baromira olvastatja magat
-
doc
nagyúr
Egy sci-fi podcastban ajanlottak, es en is rakattantam...
Szoval egy sci-fi regenysorozatrol van szo, a Frontier Sagarol.
Az iro eleg ambiciozus tervnek ugrott neki: 5 "evadot" tervez, mindegyikben 15 regennyel, vagyis osszes 75 darab konyv. Mikor ezt meghallottam, felhuztam a szemoldokomet, ez elso hallasra is marhasag, nem lesz belole semmi.
Aztan kiderult hogy 20 konyv mar meg is jelent
Meg az is, hogy nagyon szeretik a nepek...
Szoval adtam egy eselyt az elso konyvnek (amazonon nagyon olcson kaphato az e-book, raadasul az elso harom konyv egyutt 7.60 USD). Most fejeztem be a masodikat.
Vigyazat, addiktivErtekeleseim:
Miután az olvasó megtudja hogy a szerző nem titkolt célja a hatalmas regényfolyamot TV-sorozatként képernyőn látni, nehéz nem észrevenni hogy a könyv valóban olyan, mint egy sorozat nyitóepizódja.
Ez a sorozat pedig ha nem is világmegváltó, de mindenképp tisztességes munka. Leginkább talán „Star Trek done right”-ként lehetne leírni. Ugyanaz a távolba szakadt, felfedezős, akciódús környezet, de komolyabbra színezve. Meg persze ugyanazok a megszokott, kötelező sci-fi toposzok és marhaságok (például a sűrű aszteroidamező és társai).
Közel sem tökéletes a regény, a szereplők néha nagyon idiótán viselkednek (élükön a hebrencs kapitánnyal), és amúgy is tényleg teljesen sztereotipikus karakterek, tudatos „szereplőválogatással” összeszedve: a jéghideg, kőkemény csaj akiből néha azért felszínre tör hogy emberből van, a jókedélyű, medvetermetű orosz, stb. De a történet pörög, nem is akárhogy, a fordulatok érdekesek és van bennük sok lehetőség, szóval részemről jöhetnek a következő epizódok. Ha a minőség nem csökken, akkor hosszú időre megvan az olvasnivalóm#2 Ryk Brown: The Rings of Haven
A sorozat előző része erős (de nagyon jól megvalósított) Star Trek utánérzésnek tűnt.
Ez a folytatás már egyértelműen Star Warsra emlékeztet, némelyik jelenet olyan mintha egy új Csillagok Háborúja részt néznék éppen.
A regény eleje elég lassan indul, bár a történetben nem indokolatlan ez a kis kitérő. Aztán kb. a könyv felénél hirtelen padlógázra lép az író (vagy hogy ne legyen képzavar, fogalmazzunk inkább úgy hogy fénysebességre kapcsol) és veszettül meglódulnak az események, még az előző résznél is sokkal akciódúsabb lesz.
A karakterek még mindig elég sablonosak, viszont ezeken a sablonokon belül értelmesen, konzisztensen viselkednek. A motivációk még a „csavarok” után is érthetőek, nem tűnik hirtelen összecsapottnak egyik fordulat sem.
Néhol kicsit szájbarágós, önismétlő a könyv de nem zavaróan.Jár a négy csillag, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.
-
doc
nagyúr
ja azt nem mondtam hogy eleg rovidek a konyvek (legalabbis az elso nehany, utana mar hosszabbak lesznek allitolag), 150-180 oldalasak az elsok
a nyelvezete nem bonyolult, nincsenek cirkalmas kormondatok es mely filozofia, vegul is egy sci-fi-akcio-kaland. az egyetlen amit kicsit szokni kell az a hajos/repulos nyelvezet, de ez kb. 5-6 szot jelent osszesen, amik az iranyokat jelolik (port, starboard, aft, bow, ilyenek)
olvass bele es dontsd el magad
bar az elso kb. ket fejezet eleg uncsi, de aztan beindul nagyon -
MODERÁTOR
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
lorcsi
veterán
Szeretem leCarre könyveit, mar vagy 2-3 jo kis kemest elolvastam tole
Most viszont A tokeletes kem c. Konyvet vettem elo es valami hihetetlen nehezen érthető.
Meg az elejen jarok..
Visszamegy a múltba, de nincs egyeztetve a mesélő. Hol e/1 hol pedig e/3
Olvasta mar valaki ?
Erdemes folytatni?eladó: vadi új soundcore motion+
-
KisTücsök
addikt
A Háromtest-problémá-t olvasta valaki? Jó a fordítás? És a könyv?
-
devil-k
nagyúr
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Az utópisztikus történetek mindig a kedvenceim voltak. Mindig közel álltak hozzám az ilyen könyvek és valahogy mindig áhítattal olvastam ezeket. Atwood 1985-ben megalkotott egy olyan időtálló regényt amit bármikor elő lehet venni, akár 40 év múlva is. Olykor kicsit vontatott a Szolgálólány meséje, de hűen tükrözi azt a mai (?) sajnálatos álláspontot, hogy mennyire semmibe vesszük a nőket. Sok nyitott kérdés maradt bennem annak ellenére, hogy az utolsó 25 oldalon próbál az írónő pár lényegesebb momentumot megmagyarázni. Kicsit úgy éreztem a végére, hogy kifogyott az ötletelés. Ha 100 oldallal megtoldotta volna a könyvet, akkor talán elégedettebb lennék.
██░░ 75% ░░██
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz KisTücsök #4463 üzenetére
Tegnap kezdtem el olvasni, kb. a negyedénél tartok, egyelőre csillagos ötös. Erős a felütés, és azt az alapos, körültekintő, de nagyon érdekes "világbontogatást" csinálja, amit imádok.
A fordítás elég jó, bár a természeti metaforák nem jönnek át annyira, mint az eredetiben
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
... elolvastam. Összegészében szuper, nagyon tetszett. Részletekbe bele lehet kötni, meg persze miután egy trilógia első kötete, befejezés az nincs, de mint élmény, az egyik legjobb, amit az elmúlt 5 évben olvastam.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k.kristof
őstag
A tavalyi után idén is összeálltak emberek a Moly.hu-n, hogy összeszedjék, szerintük mit érdemes olvasni a 2016-os évben magyarul megjelent sci-fi és fantasy könyvek közül. Az önszerveződő zsűri nem díjat oszt, csak olvas és értékel, majd egy szavazás után a közönség elé tárja a véleményét, akik egy nyílt szavazáson szintén elmondhatják véleményüket, ami igencsak eltérhet a zsűriétől.
-
ben11
őstag
Végeztem Fredrik Backman-Az ember akit Ovénak hívtak regényével és nem tudom merre tovább.Az egyik legjobb könyvélményem mostanság és fogalmam sincs mit olvassak most, ami ilyen élményt adhat.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
Szívesen És már gyűlnek a könyvek a 2017-es listára is, decemberig még bővülni fog mindkettő biztosan. Jövőre nagyjából ugyanekkor ezekből is lesz ajánlólista.
-
brownus
veterán
-
rii
nagyúr
sziasztok
"John Caldvell - A káosz erdeje" meg fog azért jelenni valamikor? .... közeljövőben?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
nagyúr
Elég kiszámíthatlan. A maestro nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy igazából még nem kezdte el írni, csak van egy csomó ötlete, amiket vagy feldobott gyors vázlatként, vagy csak a fejében vannak meg. Szerintem az a fő gond, hogy az eltelt idő és a magas elvárások miatt a tényleges írás elkezdésének iszonyú nagy lett a teher-szerűsége, és egyre nehezebb lesz rászánnia magát, hogy belefogjon.
Aztán az is lehet, hogy egy reggel úgy ébred fel, hogy "most aztán megírom", elvonul a világtól két hónapra, és előkerül 20cm-es szakállal és egy kész kézirattal
-
rii
nagyúr
uh .... hát ez szomorú, hogy ilyen komoly volt .-(((( legfontosabb az egézség, .... ahogy olvasom nagyon-nagy áldozatot hozott érte, ami sajnos lelkileg nagyon megterhelő .-(((
... ennek tükrében meglepett, - és örömmel olvastam- hogy idén lehet kijön a Káosz Erdeje, amiből ha jövő nyár lesz, az is tökéletes volna, csak ne hajtsa túl Magát.
fantasztikus egy világot teremtett ... Kalóztánc-2 is zsíros nagyon .-)))piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mark!
őstag
válasz leslieke #4496 üzenetére
az alexandrát meg majd visszahozza egy tündér
hádész háza fordítására is ~2 évet kellett várni, én 1 éven keresztül támadtam mailokkal a könyvmolyképzőt hogy mikorra várható a FORDÍTÁS. (ami azért nem akkora meló, mint egy könyvet
kigondolni-->leírni-->átgondolni-->újraírni[ Szerkesztve ]
>
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
El szeretném kezdeni a Warcraft könyveket szép sorrendben, és véleményekre lennék kíváncsi, hogy angol, ill. magyar nyelven jobb-e olvasni? Én igazából szeretem mindkettőt, viszont talán angolul gyorsabban megtalálnék mindent. Mennyire nehézkes a szövege? E-bookon olvasnám, amiben van fordító, csak mondjuk nem szeretnék félpercenként megállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest