-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz ricshard444 #7323 üzenetére
Artict Liquid Max 240-es a vastag radi miatt.A felsoroltak közül ez über mindent teljesítménybe (mondjuk 2 normális venti nem árt rá).
A Frostflow nálunk baromi ritka.Egy tulajról tudok nyilatkozni és ő elégedett volt vele a másik én vagyok,de én 240g-t használok vga-ra.Majd 1 év használat után stabilan csendben van a pumpa.A hűtési teljesítményről sokat nem tudok mondani,mert vga-n van,de azt irgalmatlanul lehűti.
A Lepa és a Enermax kb tök ugyan az,csak a design ami eltérő.Mindkettő ajánlott.
Törekedj a minél több garanciális időre egy kompaktnál nem árt és ha beüzemeltetnél kerreg/berreg a pumpa azt azonnal küld vissza,mert ezeknek némán kéne üzemelniük (tehát ne hagyd magad megdumálni,hogy ez ilyen,mert nem az) . -
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #7325 üzenetére
Kicsit feljebb mentem árban, mert a hűtő eladásával még mindig 30 alatt tudok maradni.
Kinéztem a Captain 240 EX-t, de mivel csak 3k-val drágább, a 360-snál kötöttem ki. Ajánlott is. Esetleg még a Cooler Master MasterLiquid Pro 280 és az EVGA CLC 280 van ebben az árkategóriában. Az EVGA-ról az a pár teszt ami van meggyőző és legalább RGB, a Pro 280 sajnos csak kék és sok jót írnak a pumpáról, de hiába RGB az összes cuccom, kéket nem használok, így nem lenne egységes az összkép.
Egyelőre a 360-s Captain felé húzok, mert ekkora hűtőfelülettel és az alap fizikai tudásommal azt feltételezem, hogy azonos hangszint mellett sokkal jobban hűt a 240/280-hoz képest és a pulzáló reaktor dizájn nagyon bejövős.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricshard444 #7326 üzenetére
LF240+RGB ventik..? Ez lenne a legésszerűbb.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricshard444 #7328 üzenetére
Azt hittem a teljesítmény az elsődleges De akkor az ajánlottak mentén találd ki magadnak.
-
Grózi
Topikgazda
Már a másik topicban is írtam,nem minden a külcsín-annyi rgb-vel már tiszta bazári lesz az a gép.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
Én inkább olyat vettem, amin nincs pilács, a LED szalag megoldja.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
juliensorel
senior tag
válasz ricshard444 #7326 üzenetére
A fehér deepcool captain nekem is első látásra szerelem volt, de végül lemondtam róla, a 240es változat nekem most túl drága lett volna, a 120asról pedig joggal lebeszéltek teljesítmény miatt, ráadásul nekem Am4-re kell és az még nem támogatja, külföldi gyártói oldalakkal meg nincs időm és affinitásom levezgetni, hogy ugyan küldjenek már am4 lefogatót a ryzenem és a hűtő mellé.
Úgyhogy tegnap megvettem az enermax liqmax240-et, abban már mellékelik az am4 cuccokat, és ledes a pumpa végülis, 28 ezer ftért nekem ez tűnt most a legjobb döntésnek.
Az már más kérdés, hogy sajnos új házam még nincs, gondoltam berakom addig is a zalman R1-be, de hiába fér el benne felül a 240es radi, a ventik már nem férnek rá, a CPU tápcsati és a ramok túl közel esnek
Így kézben fogva bizalomgerjesztő az enermax, viszont amikor a pumpáról szedtem le az intel lefogatót, azt tapasztaltam, hogy baszottúl meg voltak húzva a csavarok, a 4ből kettőnek a mentét el is nyalta a csavarhúzó, alig bírtam kicsavarni nem a legjobb ezen csavarminőség, szereznem kell 4 új ilyen kis csavart valahol, a venti és egyéb csavarok viszont acélnak tűnnek, azokat szépen harapta a csavarhúzó.
A ventik viszont nagyon masszívnak tűnnek, jó a súlyuk, minőségi a gumírozás, a hangja majd kiderül. A teljesítményére kíváncsi leszek nagyon, ha megjön a nzxt s340. -
Pro!Petya
addikt
válasz ricshard444 #7661 üzenetére
Ezt örömmel olvasom, akkor eddig megvagy vele elégedve!
Írtad hogy 6 ventivel használod ezekszerint pull&pushba , probáltad csak a 3 gyári ventivel push-ba hogy ugy milyen értéket dob?[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz ricshard444 #7663 üzenetére
Ez egész jól hangzik
Tartályt használsz hozzá?
Már vagy 1 orája keresem a Deepcool Genome tartályának az űrtartalmát de még a gyárto sem írja szóval gondolom inkább design elem mint hasznos reservoir ,azért remélem tol majd egy kicsit pluszba legalább a kapitány hűtési teljesítményébe ha nem akkor marad a placebo meg a design[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz ricshard444 #21723 üzenetére
Ali, Amazon és az eBay a te barátod.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz ricshard444 #21723 üzenetére
Hát mivel ennek már van újabb változata ami AM4 kompatibilis így nem hiszem hogy készen tudsz kapni hozzá bármit is. Esetleg egy e-mail megérhet küldeni nekik, hátha.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz ricshard444 #21726 üzenetére
Annyit tudok neked mondani, hogy az első generációs Corsair H100-at 12 évig használtam. Amikor váltottam AM4-re nem találtam 2 db kis akasztós csavart hozzá (3x költöztem) írtam fűnek-fának, a Corsair konkrétan azt javasolta, hogy vásároljak új hűtőt, aztán valahol a fiók alján találhattak egy szettet, mert voltak olyan rendesek és küldtek egy komplett készletet. (Aztán a kövi házváltásnál megtaláltam a ház dobozában... ) Szóval próbáld meg felvenni velük a kapcsolatot, hátha megszánnak.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #21730 üzenetére
Valaszolt a gyarto.
Sajnaljak, de ehhez nem keszult AM4 keret, mivel nem tamogatja. Varhato volt.Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #21735 üzenetére
No, összeraktam végre AM4 -re a Deepcool Captain 360 -t, egy Aliexpress -ről rendelt átalakítóval, ami 9000 Ft volt végül.
Az átalakító a maga nemében elég puritán, de minden a helyén van és teszi a dolgát, örülök, hogy nem kellett hűtést cserélnem, egyelőre.
Sajnos belefutottam egy olyan problémába, hogy hetekig állt a gép totál szétszerelve és valahol levegőt kapott a rendszer.Rengeteg levegő volt a pumpa csövében és az első indítás utáni 5 percben csak azt láttam, hogy nem kering a folyadék, mert túl sok levegő szorult be.
Csak fekvő állapotban volt hajlandó működni, ahogy felállítottam a gépházat, egyből lelassult, majd megállt a mozgás, miközben a pumpa hallani lehetett, hogy csak vizes levegővel dolgozik.Ezután kivettem a gépből és megrázogattam, mint egy igazi profi gépszerelő.
Majd jött jött egy pár perces szörcsögés és azóta remekül hűti hangtalanul a processzort.Viszont kérdéses számomra, ha helyreállt, akkor még várható ilyen levegős probléma vagy addig megy a szerkezet míg a pumpa működni fog?
Illetve mi okozhatta ezt? Megfeszült az egyik cső és beszökhetett a levegő?Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest