- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
bocs, de mire számítanak, amikor $200-nál indul egy entry level lap?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
AxBattler
félisten
Durva, főleg az ASRock esetében! Remélem nem az lesz a vége, hogy visszavásárolja őket az Asus... utóbbiakról meg nem gondoltam volna, hogy ennyire élén járnak az eladásoknak, számomra a legkevésbé szimpatikus márka.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
herion
csendes tag
Volt egy Covid mizéria, ami miatt boldog-boldogtalan is asztali PC-t vett. Nyilván ezért voltak magasak az eladási számok 2021-ben.
Who Let The Dogs Out?
-
Cythyel
senior tag
-
Joker88
őstag
asztali PC ? tágabb ismerősi körben, a számítógépet használók kb 70%a átállt a notebookra..
Azokban meg ugye nehézkes az alaplapcsere (vagy simán nem éri meg)In loving memory of Garrett Lockhart
-
Acélfarkas
senior tag
Ki gondolta volna, hogy ilyen alaplapárak mellett vissza fog esni a kereslet? Nahát!
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
flashpointer
őstag
Darabszam harmadaval kevesebb, profit a ketszer dragabb alaplapok miatt ketszerannyi. jajszegenyek.
-
válasz
Krugszvele #10 üzenetére
milyen célnak alkalmatlan a notebook?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Chaser
titán
jajjjajjjjmileszmost
tudom már! emelni kell még az árakon, úgy biztos több lap fogy : )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dr. Akula
nagyúr
Nagyon helyes, tapasztaljanak is! Majd rájönnek hogy nem 600k-ért kéne arulni az alaplapokat.
-
Ez nekem olyan fura...
Amikor chip hiány volt, akkor felfelé mentek az árak
Viszont amikor túltermelés van, akkor is felfelé mennek az árak
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
TeeJay
félisten
Nincs mese emelni kell az árakat.
Már csak meg kell pörgetni a kereket hogy mi legyen az indok
cunami, földrengés, jégkorszak, kínaikémballon, 3. világháború, covid23, aszteroida, elektromosautók, kriptobányászat satöbbiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Nem csodálkozom ilyen magas árak mellett.
duree54
-
Lapok drágák, totál egyformák azaz mind fekete pcb-s ilyen olyan takarólemezekkel. Egyiket sem érzem úgy hogy húú de megvenném mert kitűnik a többi közül.
-
Televan74
nagyúr
Talán a vásárlók behúzták a kéziféket és nem költekeznek agyatlanul. És én sem.
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
Chp
őstag
Csodálkoznak. Egyem a szívüket.
-
bunfi
őstag
Lehet segítene, ha nem lenne 30-40 féle modell 3-4 termékvonalon belül, amelyet támogatni is illene/illett volna. Vagy nem kellett volna mértéktelen r&d költés mellett 1-2000 dolláros lapokat csinálni. Vagy nem kellett volna habzsidőzsizni, mikor minden Intel generációváltás új alaplapot kívánt meg. Elég sok helyen meg lehetett volna előzni a jelenlegi helyzetet...
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
himpike
tag
Én se váltok, kihozom a B450-ből amit lehet.
-
sarruken
újonc
Srácok, a 15%-ot vagy ti, vagy a forrás csúnyán elszámolta, vagy pedig az adatok nem stimmelnek, a 18-ról 13,6-ra való csökkenés ugyanis közel 25%-os.
-
AuraSync
őstag
Ezen még meglepődik valaki? Egy normális középkategóriás lap 100k.
Régen egy ROG-ot kaptál ennyiért.
Na meg miért cseréljen lapot bárki ha több Gen CPU is belemegy egy foglalatba/chipset-be?A Z690-et jelenleg felesleges lecserélni ha csak nem kell valakinek a Z790 kiváltságai.
S23 Ultra / Watch 5 Pro / Q80T 65" / 13600K / 32GB DDR5 / RTX 4080 / R2850DB
-
love
tag
Ugyan úgy mint az autók esetében is, vagy a telefonoknál is ez van.
Én amúgy most nem követtem ezt a vonalat, a vga piac felment a bányászat miatt, ez még érthető volt, de most az kezd visszaesni (ha nem lenne ennyi az euro, még jobb is lehetne), és nem nagyon értem, hogy itt mi viszi felfelé. 2021-es bf-en 32-35 körül volt az msi b550 Toma, most meg használtan is simán fel van rakva 70e-benekem is elment a kedvem az újítástól
Csak a Funky ;)
-
-
Feketelaszlo
senior tag
Jól sejtem, hogy ez a kutatás csak a dobozos alaplapokat vizsgálja? Mert akkor ez egy elég torz statisztika, hisz a legtöbb alaplapmárka bérgyártó is - ha a HP/Dell/Lenovo keres meg, hogy lefoglalná a gyártókapacitásod egy részét, hogy az ő gépeibe készíts alaplapokat, akkor a saját márkanév alatt gyártható és így értékesíthető kapacitásod csökkenni fog. Ha nem külön értékesíted az alaplapot, hanem PC-vel együtt az szintén nem alaplap eladásnak számít, pedig valójában óriási üzleti siker bármelyik tajvani gyártónak, hogy már nem csak alkatrészgyártóként számítanak rájuk, de saját gépeket is értékesítenek.
-
Dark Archon
addikt
válasz
Feketelaszlo #27 üzenetére
Nem mindegy? Úgy sem érnek semmit az ilyen statisztikák.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 | Cube Nature EXC | BF4: DarkArchonHUN
-
Sidorovich
senior tag
Ha a hordozhatóság nem szempont, de a teljesítmény igen, és az, hogy tartós (értsd: 10+ perc), folyamatosan max CPU és/vagy GPU terhelés mellett se legyen throttling, 90 fok, vagy hajszárítóhang, akkor erre nemigen alkalmas más csak valamilyen asztali gép szerintem.
Ez tudom szélsőséges példa és rétegigény, de ezt laptopban kivitelezni nemigen lehet.
Átlag otthoni/irodai használatra szerintem is tökéletes bármilyen laptop.[ Szerkesztve ]
-
catlaca
senior tag
A négy gyártó megbeszélte, hogy a 100 dolcsis lapok ezentúl 200 dolcsiba kerülnek. Fele forgalom azonos bevétel és lehet sírni a részvényeseknek, hogy micsoda visszaesés brühühü.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
dj79
senior tag
válasz
Sidorovich #29 üzenetére
A céges dell G15-m üdvözletét küldi és kér még pár nehezebb feladatot, mert üvölteni szeretne.
-
macilaci78
veterán
Mindent tud, amit egy PC, csak aggasd körbe ugyanazokkal a perifériákkal.
Normál méretű billentyűzet, mellette egér, kijelző, hangzás, ergonómia.
A notebook szükségmegoldás etekinetben, viszont mobilitásban hoz bőven annyit, PC-vel elképzelhetetlen lenne ugyanazt megvalósítani.De ahogy írták: fürdőkád vs zuhanyzó esete. Az alapcél ugyanaz: legyél tiszta, frissülj fel. De az odavezető út két teljesen külön nyomon vezet.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
zsolt_64
senior tag
Mondjuk az Asrock vinnyogás helyett gyárthatná már a J5040 utódját, vagy legalább azt.
Ha most akarsz kisfogyasztású HTPC-t építeni akkor ilyesmi égen-földön se kapható.
Vagy ismerik a Hofi mondást a kispénzkisfociról ?[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
Hát emeljetek még, oszt' a kevesebből is meglesz a szent haszon. Vagy várjál...
“If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.”
-
Evvan, mikor a fapad 60 pénz. Már gyűlik is a csarnokvíz.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Felesbandi
aktív tag
Elozo generacioban el nem tudtam kepzelni, hogy ne jatsszak PC-n, de miota egy kozepes videokartya arabol olyan konzolt lehet venni, amin normalis (FHD vagy nagyobb) felbontason 60FPS-sel jatszhato az uj jatekok 90%-a barminemu szerencsetlenkedes nelkul, azota teljesen elengedtem a PC gaming-et. Plane ugy, hogy egyre tobb jateknal hallom (vagy csak tobbnel jut tudomasomra), hogy bajok vannak a PC porttal.
Ha jonnek Pro konzolok, akkor upgrade-elek egyet, ha nem, akkor elleszek ezekkel. Egyelore boven hozzak azt, amit kell, persze nem hasonlitgatom ossze a jatekokat PC ultra grafikaval.
-
Raymond
félisten
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Ahogy anno a Yazz is megmondta mar: "The only way is up!"
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Cassi
senior tag
Az ASUS már régóta igyekszik, hogy ő legyen a legdrágább, "a" prémium márka. A számok szerint ez sikerült nekik
Részemről maradok a Gigabyte-nál, az Aorus lapokkal nem volt problémám.
Az Asrock jobban tenné, ha visszakúszna az ASUS-ba, akik meg csinálhatnának minőségibb olcsóbb lapokat is. Elég lenne három stabil brand. Ez a videokártyákra még inkább igaz, kevesebb gyártó elég lenne, de érdemi különbségeket kellene felmutatniuk.
-
Chaser
titán
válasz
macilaci78 #32 üzenetére
nézzük másképp, pc-vel tudsz-e ágyból gépezni?
nem :d
én jó ideje nem aggatok semmit a noteszra, van egy wireless egér az igaz meg van külső hangzás, de ezek pc mellé ugyanúgy kellenek
ha nincsen nagy hw igény a notesz több szempontból jobb mint rosszabb szerintem
ha kell erősebb hw arra is van bőven megoldás, és mint desktopnál ott is vissza lehet vágni kicsit a max teljesítményből, ami csodákat tud tenni hőmérsékletben meg a hűtés hangjában - mostani noteszt is így használom meg asztalikat is úgy használtam -
görnyedjen asztal előtt aki akar, én csak ha nagyon muszáj_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ddekany
veterán
"amikor $200-nál indul egy entry level lap"
Az kb 80e Ft lenne. Ehhez képest LGA-1700 alaplapok 30e Ft környéként kezdődnek, AM4 25e környékén. Vagy nem az az entry level, ahol kezdőik? Ráadásul valós igényeket nézve a többségnek (tippre bőven 90% felett) megfele ez a kategória.
Amúgy meg, eladott alaplapok száma kb egyenlő az új desktop konfigokéval. Szóval az előbbi van a "gond".
-
-
Asus Prime A520M-K 26,5 eFt
[ Szerkesztve ]
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
Dark Archon
addikt
-
Noukoum
veterán
Annak a fele a forint és euró gyengülése.
De egyébként most csak így gyorsan:
Asus tuf b550m-plus 36e -> 52e +44.5%
ASRock b550m-hdv 20e -> 32e +60%
MSI b550 tomahawk 50e -> 75e +50%Azért ez borzasztóan messze van a 100%-os emeléstől + valuta romlás, infláció. Akkor ugyanis +150%-kal lenne drágább itthon, nem 50%-kal.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Chaser
titán
válasz
Donki Hóte #43 üzenetére
jah jó, alaplapról volt szó :d
a gb b450m s2h 18-20e ft-ért volt jellemzően, az se tier1 de azért nah : )
40e-ért ilyet vettem bő egy éve, és nem 1 év garralDark Archon
az cool lehet
főleg mikor egyik szobából a másikba viszed az egészetszerk:
Noukoum
a ft nagyon nem gyengült annyit, és ezek az árak kinn is mennek már am4-nél
sőt, már kifejezetten jó a ft ahhoz képest ami volt pár hónapja
nézd már 3xxx és 5xxx-eket, egyre olcsóbbak, a nyomorult lapok alájuk meg ehhhhhhhhhhh
a 20e ft-os b450m s2h-ba simán mehetne még egy 5700x, max néhány % maradna benne
a b550 tomát meg simán megkaptad sokszor 45e-ért, de jobb időszakokban alatta is...szóval nah[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
snecy20
veterán
Jöhetnek a következő cikkek arról is, hogy tragikus visszaesést szenvedtek az SSD, tápegység, és memóriagyártók is!
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Chaser
titán
válasz
Dark Archon #48 üzenetére
nincs már konzolom és nem is lesz, a kontroller nem nekem való :d
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
ph A négy nagy közül a két kisebbik járt a legrosszabbul.
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Ukrajnai háború
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Jojjo károsultjai
- Jövedelem
- További aktív témák...
- ROG STRIX B450-F GAMING II
- Beszámítás! MSI MEG X570 Unify X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE B550M AORUS ELITE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING B560M-PLUS alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest