- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz asuspc96 #22800 üzenetére
Kiválaszthatod a letöltéskor, hogy melyik eszközre óhajtod letölteni. (ez mondjuk így hülyén hangzik, ha a fájlt töltöd le, de a fájlnak a másolásvédelmét az adott eszközhöz igazítja) De mondjuk azt maga az Amazon rendszere határozza meg, hogy szerinte melyik eszközöd kompatibilis a könyvvel. Tehát előfordulhat, hogy két eszközöd van beregisztrálva, de csak az egyikre tudod letölteni, mert a másikkal úgy mond nem kompatibilis. De a kompatibilitás minden könyv tulajdonságlapján ott van.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #22803 üzenetére
Idézek magamtól: melyik eszközre
Rosszul tudod. Mert ha egy adott kiadvány, textbook, active content akármi nem kompatibilis az adott eszközzel, akkor hiába van neked beregisztrálva 5-6 eszköz, csak azokra fogod tudni áttölteni, amikkel kompatibilis.
Ezért van minden könyvnél feltüntetve az eszközkompatibilitási lista. Ez a tény pedig független attól, hogy hány eszközöd van egy account alá beregisztrálva.
Nehogy már ezt pont te ne tudjad!
-
Degeczi
nagyúr
Nem a kompatibilitásról írtam, hanem a DRM-ről!
(kompatibilitásról nincs is mit értekezni, amikor Kindle-re szeretne megvenni az Amazon boltjából egy Kindle-re szánt könyvet)
Amit így veszel meg az Amazontól és DRM-es (a legtöbb az) az csak a fiókodhoz regisztrált max 5 vagy 6 eszközön lesz olvasható, ennyire szól a licenszed. -
cocka
veterán
válasz Degeczi #22806 üzenetére
Ja igen és ha fájlba töltöd le, akkor kb. minden eszközre külön-külön fájl megy a DRM miatt.
De szerintem a megfogalmazásommal annyira nem lőttem mellé, mert az adott eszközhöz azt jelenti egy bizonyos eszközhöz, de senki nem mondta, hogy csak egy darab lehet.
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Helló,
Nos, rászántam magam a könyvvásárlásra.
Érdekes sztori következik, amit én nem értek hogy lehet.
Amikor megvettem, beírtam ugye a kártya adatokat, de cvc-kódot nem kértek, a vásárlás sikeres lett, de magát az összeget le se vonták. A könyv pedig megvan teljesen a könyvtárban.
Mi történt ? -
cocka
veterán
válasz asuspc96 #22808 üzenetére
Ez az Amazon baromsága. Náluk így szokás. Majd vonnak, ha odaérnek.
Közvetlenül tőlük rendeltem a PW3-amat anno és én is lestem, hogy nincs se zárolás se semmi. Ja igen a CVC-t is simán ignorálják.
Azóta se találkoztam ilyen külföldi kereskedővel. Ebay-paypal legalábbis normálisan működött. Ez ilyen Amazon specialitás.
-
Slownz
senior tag
Egyik napról a másikra letörölődött az összes könyvem a legújabb paperwhite-ról. Semmi beállítást nem módosítottam. Veletek történt ilyen? Mitől lehetett ez?
-
Slownz
senior tag
válasz Degeczi #22813 üzenetére
Nyilván nem csak egy filter van bekapcsolva. Gépen látom a fájlokat, viszont az eszköz nem mutatja, bármit is állítok. Csak azokat a fájlokat mutatja, melyeket vagy Amazon-ról vettem, vagy email-ben töltöttem fel az eszközre, emlékeim szerint azok nincsenek meg, melyeket gépről húztam az eszközre. Viszont az az érdekes, hogy azoknál a könyveknél, melyeket most lát, ott is kérte, hogy töltsem le újra, tehát kvázi azokat sem látta először.
-
vegyszer
addikt
válasz Degeczi #22815 üzenetére
Igazat adok neked!
Egyszer egy fórumtárs segítséget kért, mert a telója nem indult.
A végére kiderült, hogy a 0 perces telót a rootoltása után egy szimpatikus TWRP recovery-t tolt fel. Felül írva olyan dolgokat, amit nagyon nem kellett volna.
Lett egy gyönyörű, karcmentes levélnehezéke, kb 100ezerért.
Számára az volt egyértelmű.
És ő volt megsértődve, hogy miért nem segítünk..."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Bubsy
aktív tag
Sziasztok!
Amazon.de-n 89,99 euró a reklámos PW4 (a mentes 110).
Nem prime day ár, de így is lehet rajta spórolni 10 e forintot. -
Slownz
senior tag
válasz Slownz #22816 üzenetére
Customer Support segítségével végül az oldotta meg, hogy deregisztrálni, majd regisztrálni kellett a készüléket, ezt követően mindent újra fel kellett másolni. A jegyzeteim, aláhúzásaim természetesen elvesztek.... Végül sikerült kilobbizni egy garanciális cserét, mert szerintem azért ez nem normális
-
-
vegyszer
addikt
Érdekes kérdést tettek fel nekem, mint PW3 tulajnak: a Google play könyvek appon belül megvett könyvek átemelhetőek-e a kindle vonalra?
Első válaszom az, hogy szinte biztos, hogy nem, de inkább itt is felteszem. Hátha rosszul tudom.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Degeczi
nagyúr
válasz kovisoft #22826 üzenetére
így van, én is ezért reklámtalaníttattam. Nagyon kényelmes, h a tokot nyitva rögtön ott vagyok a könyvben, ahol félbehagytam.
Amúgy maguk a reklámok még szebbek is lennének, mint a gyári képernyővédő, de tökmindegy, mert a csukott tok és az automatikus ébredés miatt úgyis csak egy töredék pillanatig látható.
-
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Ma vásároltam egy kindle 2019-es ebook olvasót.
Firmware version: Kindle 5.11.1 wifi model
Ehhez jó a topik elején lévő magyar nyelv telepítési útmutató? Vagy csak a paperwhite modelekhez jó?
KösziHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Degeczi
nagyúr
válasz bull84ghia #22832 üzenetére
Nem, a Paperwhite-hoz sincs magyarítás. Az a leírás az ősrégi, 9 éves "keyboard" típushoz való.
-
Florens02
kezdő
Sziasztok!
Kindle Voyage-ra feltehető valahogy a Coolreader? Tudom, Paperwhite 3-ra nem lehet, de azt olvastam, a PW 2-re igen. Arról viszont nem találtam egyértelmű forrást, a Voyage-al mi a helyzet e téren. -
Proci85
senior tag
Sziasztok
PW3 már nem rendelhető az amazonról?
Maradnak a magyar nepperek? -
N3gro
aktív tag
Reklámmentesítésről: valaki itt írta, hogy lehet írni a support-nak, hogy vegyék ki a reklámokat. Én írtam, és elzavartak az amozon.de-re, mert állítólag az eszközöm hozzájuk tartozik. Ott emailen lehetett felvenni a kapcsolatot, már kb. 1 hete írtam, válaszra se méltatnak azóta se. Ma a készülék beállításainál találtam egy opciót, hogy lehet írni a készülékről is. Csak ennyit írtam: plese remove ads from my device. thanks. 1 óra elteltével reklámmentes a gépem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Ha az amazonos mail e-mailemre küldök fájlt, az a KIndle-n landol és bekerül a webes archiv közé. Megoldható, hogy USB-ről felmásolt fájlt felszinkroniáljon ide?
Vettem egy könyvet és az boritója nem jelenik meg, ha mail címre küldöm. Csak akkor, ha kézzel felmásolom.
Én viszont szeretem egyben látni mindet a "felhőben", mert így biztos vagyok benne, hogy egy eszközcsere esetén minden leszinkronizálódik illetve lesz majd család tag, akinek innen könnyen meg tudnám osztani a könyveket.
Köszönöm! -
XP NINJA
őstag
Sziasztok, kindle 10-re van jelenleg jobb vétel, mint az aprón szállítással együtt 25-ért kínált refurbished változat? Külföld is játszik
-
Proci85
senior tag
-
Florens02
kezdő
Sziasztok!
Regisztrálhatatlan Kindle-t teljesen reménytelen valahogy regisztráltatni? Ha nagyon szép levelet ír valaki az ügyfélszolgálatnak,. akkor sem...? -
hampidampi
senior tag
Ha azért regisztrálhatatlan, mert lopott vagy behazudott szerviz igényből visszamaradt, akkor esélytelen. Viszont olyan valóban elő szokott fordulni, hogy normál olvasót nem lehet online regisztrálni és akkor érdemes felvenni az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot. Sorozatszám legyen kéznél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest