- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarninShotZ
tag
válasz galervin93 #78881 üzenetére
Tyű, az 8gen! Örömpeca lehetett a javából! :D
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Spartacushu #78898 üzenetére
Szállítási mérete a kétrészes botnak kb. 185 cm, nekem már problémás, csak jelzem nehogy meglepődj.
A Carp expert orsót felejtsd el. Szerintem ugyanaz a test, mint a Pro Power feeder 5000 orsómnak, csak a dob meg a rotor nagyobb. Egy bojlis-távdobónak hirdetett orsót az hogy műanyag a dob, és kulisszás a dobemelés, számomra már komolytalanná tesz.Na meg jó csálé a zsinórképe. (Annyira nem, de egy csigás dobemelésű bojlis orsóhoz viszonyítva igen)
Ott a jó öreg Okuma CB, sok helyen akciós.
Botot meg gondold meg, jól mondja a sporttárs, ha távdobás a cél, akkor 3,90m-es, 3,5 Lbs bot kell. Közelebbre meg ha elég a 3,6m-es, ahhoz lehet célszerűbb 3lbs (vagy kevesebb) erősségű botot választani. Rugalmasabb lesz, jobbak a fárasztási tulajdonságai.
-
@mriya@
őstag
válasz Spartacushu #78898 üzenetére
Miért nem használod a linkelést?
360-as bot kevés lesz 100+ dobásokhoz. 🤔
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
sasa311
veterán
válasz Spartacushu #78901 üzenetére
Az bátor vállalás, hogy 100+-t dobj 360as bottal. Mondjuk ebben nem én vagyok a szakértő, még 390-essel sem nagyon tudok 80 méter fölé dobni
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
jjohn
aktív tag
Ebben a kukaidőben, pénteken ellátogattam a szomszéd Öntöző horgásztóra. Ácsnál található, sok jót olvastam róla, gondoltam megnézzem. Rengeteg versenynek ad helyet, inkább a rakó, match megy jobban. Gondoltam is egyből hermanyira, steadyre......és a többiekre.
Fedeerrel gondoltam, hogy megkergetem a halakat.
50 gr-os method kosár mindkét botra, főzsinór monofil (fonott dobóelőke tilos, csak az előke lehet, de az is max. 0,08-as), horog pedig 10-esnél nem lehet nagyobb, szakáll nélküli vagy mikro szakállas. Mivel nem volt itthon ilyen szériám csak 1-el nagyobb, a közeli hohó boltban vettem. Lehet ez most a botránya miatt, kicsit gáz lesz a részemről. A nevét nem mondjuk ki, de a képről kiderül. Maga a horog jól vizsgázott azért.Etetőnek a Tímár Mix Extreme Fehér csokiját gondoltam kipróbálni, no meg halibut pelletet.
Csali, gondoltam próbára teszem a Tímár corn up 4 sajtos kukorica utánzat, és a method serie bloody pellet csoki-narancs ízben. A csonti nem maradhatott el. Azért kevertem még hozzá egy kis haliutot később.Kaja készítés után, egyik botra a lebegő corn, másikra a bloody pellet került csali tüskén. Természetesen előtte pár kosár etető bekerült. Mivel többen rakóztak gondoltam egyik olyan 15 méterre, a másik a tó közepére kerül bevetésre. Jó bő félóra után még mozdítás sem volt. Na akkor elő a csontit és láss csodát pár perc múlva görbült a spicc egy kicsi potyek jött. Maradtam a csontinál, már nem váltottam, nem akartam szelektálni, jön ami jön, az élmény a lényeg. Volt egy dupla kapás is, egyikkel fárasztok a másikon is kapás .
Egy bő 3 órás peca volt, de nagyon király. Az etetőanyag a jól vizsgázott.No aztán belefutottam abba hibába, (pedig bennem volt vigyázni erre!) hogy a bedobás után nem akasztottam ki a klipszből a zsinórt. Kicsit nagyobb érkezett, fut zsinór és hopp pattanás és hal pá-t intett, csak annyi történt hogy kiugrott klipszből, minden cucc a helyén. Nem kicsit voltam bosszús .
Mondjuk ami kiakasztott, hogy a rakózó emberke a kb. 7 kg-os tükröst megszákolta, aztán kibaszta a földre ott vergődött szerencsétlen. A fél millás cucc mellett nem tellett matracra.[ Szerkesztve ]
-
Spartacushu
csendes tag
válasz Zoli bácsi #78903 üzenetére
Köszi Zolibá! Rendben van akkor megnézem a a 390est. Orsónak meg akkor marad az okuma cb
-
Spartacushu
csendes tag
-
sasa311
veterán
válasz Spartacushu #78909 üzenetére
ha a heavy feederrel megdobtad akkor a bojlissal is meg fogod tudni. Nagyobb gyűrűk miatt plane, meg merevebb is. De a 3.5 libra nagyon merev bot, nekem a 3 librás a heavy feederhez képest olyan érzés volt elször, mint egy seprűnyél...
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
galervin93
őstag
Urak, valaki ismeri a Ryobi Ecusima TM-et? Konkrétan az érdekelne, hogy miben különbözik a 3000 és a 4000-es méret, csak a dob átmérőben? Illetve ha igen, akkor ez a különbség vajon mekkora?
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #78911 üzenetére
Ne vedd meg. Nekem van kettő is, csavarja a zsinórt. Vatta új mindkettő, nem tudom hogy miért csinálja ezt. Egyébként minimális az eltérés. Ettől függetlenül fasza kis orsó.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
golyós
addikt
válasz 4Grider #78880 üzenetére
Valóban, de én ki sem engedem a legvékonyabb tagot teljesen, illetve ezt is csak húzom, de nem finomkodom vele, leakasztom az elején a bojlis meritőt, arrébb dobom , volt, hogy véletlen ráléptem már, bírja a strapát.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
smokiii1
aktív tag
Csontit hogyan tudom a legtovább életben tartani? Megvettem pénteken, de szombaton sajnos nem jött össze a peca. Majd csak következő pénteken tudok menni ha minden jól megy. Most hűtőben vannak lefedve a bolti dobozukban.
Olvastam olyat hogy fedél nélkül kellene tárolni. Ha kilyukasztanám a gyári kis doboz fedelét többet bírnának? -
gg72
veterán
válasz galervin93 #78881 üzenetére
Hát ezt még olvasni is élvezetes volt, gondolom részese lenni mennyire jó lehetett, gratulálok!
-
4Grider
nagyúr
válasz smokiii1 #78915 üzenetére
Lefullasztva lehet őket a legtovább eltartani. Minél több levegőt kapnak, annál hamarabb kezdenek el taknyosodni vagy bebábozódni.
Nálam van a hűtőben egy nagyjából légmentesen záródó bő literes műanyag doboz, azt félig szoktam megtölteni, és használat előtt fél-egy nappal kimerni belőle csontis dobozba annyit, amennyire szükségem van másnap. A csontis dobozban aztán szépen felélednek egy éjszaka alatt... -
őstag
válasz galervin93 #78920 üzenetére
Mi a 2000Vi-t vettük meg hirtelen a bolo-hoz. Ugyan nem Szilárd volt a boltban, hanem az alkalmazott mondta, hogy nem rossz orsó, de nem egyenletesen rakja a zsinórt. Úgy is történt, ahogy mondta, alúra többet tölt. Nálunk nem csavarta a zsinórt.
-
galervin93
őstag
válasz fojtviki #78921 üzenetére
Hát pedig a zsinórképre* háklis vagyok, meg főleg arra, hogy a lehető legszélesebb dobja legyen az orsónak, hogy minél kevésbé pöndörödjön a zsinór, legyen az bármilyen módszer.
*amióta Döme egy párezres orsóba (Power Figther sorozat) is tudott normális szerkezetet tenni és szép zsinórképet kihozni, azóta nem vagyok hajlandó olyan orsót megvenni, ami nem teszi szépen a zsinórt[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
őstag
válasz galervin93 #78922 üzenetére
Akkor ne vedd meg semmiképpen. A matchfising-ben is ezért cserélte őket az idősebb emberke. Nem tudom a nevét
Egyébként még UK-ban vettünk csomo mindent egyben egy lengyel sráctól. 30 fontért sok minden volt benne, többek közt egy Spro Cresta 8+1 csapagyas orsó is. Nagyon szereti párom. Jobban megnézve a Döme gold igencsak hasonlít rá -
iceQ!
addikt
-
galervin93
őstag
De az ilyen jellegű hiba amúgy egy alátéttel megoldható nem? Valami vékony anyagból, pl. műanyag flakonból. Tizensok éve régen csináltam ilyet, ha alulra tesz sokat akkor tenni kell bele, ha felülre akkor sok a gyári és ki kell venni/vékonyítani valamelyik alátéten. Vagy fordítva, nem emlékszem. Szóval önmagában az ilyen alulról vagy felülről kúpos zsinórkép nem akkora probléma, ha mellette más probléma (pl. zsinórcsavarás) nincs. A hordós zsinórkép rosszabb (amikor alul-felül kevés, középen sok). Vagy megkoptak az emlékeim?
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #78926 üzenetére
Nem értek ehhez a részéhez sajnos. Arra viszont jó lenne megoldás, hogy ne csavarja a zsinórt...
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
galervin93
őstag
válasz galervin93 #78926 üzenetére
Na nem fértem bár bele a szerkesztésbe. Röviden itt. Fordítva ahogy írtam: "Ha felülre rak több zsinórt egy tekerő, akkor alátétet vagy alátéteket kell a dob alá tenni. Ha alulra rak többet, le kell venni belőlük. Ha nem lenne elég ezekből a kis lapkákból, akár PET palackból vagy bármely más műanyagból is vágható. Ritkább esetben a megfelelő zsinórkép eléréséhez a fogaskerék alatt található fém alátétből is le kell csiszolni egy keveset."
Én inkább próbálkoztam annak idején kölök fejjel, jó akkor még főleg a Mahor volt a technikai infók forrása, nem úgy mint ma, hogy bármit is megtalálni a neten két kattintással.
szerk.: #78927 iceQ!
arra meg a zsinórvezetőt szokták mondani, de ahhoz sosem mertem hozzányúlni.[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #78928 üzenetére
De látszólag minden rendben van vele. Kettőből kettő ilyen orsó, havernak ugyan ez volt. Ő emiatt adta el.
-
A Zéé
addikt
hát a helyzet északon változatlan.
A kis ágon sztem most mindenhol hal van, de ezek a kis óvodások. kb 30 cm-es volt a legnagyobb, amit fogtam ma, pedig darabszámra most is rengeteg jött.
Egyszer át is cuccoltam kb 50 méterrel feljebb, hátha ott más lesz, de mindkét helyen 10-30 méter közt bárhova dobtam, kis márnák, kis koncérok jöttek. Annyira nem volt jó ez így, de legalább az kiderült, hogy a tavalyi és az idei márna ívás is jól sikerült.Just a simple Lineman...
-
hermanyi
addikt
válasz BlackmMmDog #78934 üzenetére
Nem röhög . Ervin is vitt múltkor valamiket . Ráadásul kölcsönbe is van kiadva 2 vagy 3 db bot . Nyár elején elkérték 1-2 hétvégére ,de még nem értek haza
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
KunEmber
senior tag
Skacok, a téli hideg mennyire árt a botoknak?
Egy száraz, jól szellőző, de teljesen fűtés nélküli "kisházban" tartanám télen a botokat és orsókat. Tehát ha véletlenül van -15 fok, akkor abban.
Lehet?
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
-
andrew911
tag
Hát ez a hétvége nem volt ideális a horgásztúrákra, de a kisfiam már 11 hónapja tervezgette a nyékládházi visszavágót, szóval elmentünk koi-t fogni. Első dobásra meg is jött ez a szépség:
Utána egész hétvégén egy darab sem, de végülis kipipáltuk, nagy volt az öröm. Pontyok azok jöttek 4-8 kiló között, a dévérek meg annyira egyformák voltak, hogy elkezdtük őket mérni és mindegyik 1.4 kg volt, se több se kevesebb. Emellett még egy kilós kárász meg egy kicsi vörösszárnyú keszeg érkezett, és lemaradt 3 hal, amihez közöm sem volt: egyik fejrázással a 19-es előkét tépte le, egy másik a speedbeaddel együtt vitt mindent, a harmadik meg leakadt a partnál.
Szobaton megúsztuk egy fél órányi esővel, de a vasárnapi szél az kegyetlen volt. -
Interceptor
addikt
Tegnap voltunk lent pergetni haverral Nagy Duna, de a viharos szél miatt Öböl lett belőle, megpróbáltunk keresni valami szélvédettebb részt. Hal nemigazán volt, néhány gyenge kapás odakoppintás gumira. Balinok rabolgattak néha, azt is próbáltuk, de túl sok időt nem akartunk belerakni a balinozásba, főleg hogy rájuk kapás sem volt. Olyan délután 3 előtt elkezdett csitulni a szél és kisütni a nap, megpróbáltuk a Dunán a kövest, a szél megint kezdett erősödni, pár dobás után sikerült fognom gumival egy nagyobb sügeret.
Nagy volt a víznyomás is 160-as vízállásnál, a 10g-ot is alig sikerült lerakni, és az sem ment le mindenhol.
A szél brutálisan felerősödött újra, így a két dolog kombinációja lehetetlenné tette számunkra a pecát. Legalább a betlitől megmenekültem, az elmúlt 12 alkalommal egyszer sem betliztem a Dunán.Az egyetlen sügér:
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
jansky1
senior tag
Ki milyen csalitüskét használ? Van érdemi különbség a fine és a normál csalitüske között?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz KunEmber #78942 üzenetére
Én évek óta egy fűtetlen, betonlapokból álló garázsban tartom a botokat. Egy kiselejtezett ruhásszekrényben 2 sorba beállítva pont elfér mind a 3....Na jó, 30.
Legtöbb orsóval, felszerelve.
Azért zárt szekrény, hogy a betévedő egér ne rágja meg a parafát. Persze, kis lyukakkal szellőzik. A lényeg, semmi bajuk nem lett, a zsinóroknak sem.Egy apróságot tapasztaltam, az sem nagy baj: Ahol nem jól tisztítottam le, és etetőanyag maradvány maradt a nyélen, ott bizony penészesedett.
Ezen kívül nem tudok más problémáról beszámolni.
Gondolkodtam, hogy a kazánházba kellene azt a szekrényt áthozni, mert 10 fok alá nem nagyon megy a hőmérséklet, de kevés a hely, meg látszólag elvan a garázsban az a szekrény.
Amúgy..Nézzétek meg milyen telek vannak...Én a 70-es években voltam gyerek..Akkor volt tél, hónapokra befagyott minden víz.....Most van hogy januárig fagy sincs. Akkor is pár reggelre.
Hó? Max havacska...Márciusban-áprilisban vannak a reggeli fagyok, viszont akkor nappal már melegszik az idő, szóval egy zárt helyen nem lesz fagy.
Felénk, Nyugat MO.-on szerintem az elmúlt években nem sok -10c alatti hőmérséklet volt. Telente egyszer, de szerintem zárt helyen nem lesz -1...-2 foknál sem hidegebb, nappalra enged a hideg.
Lényeg: Látszólag nem árt a száraz, fűtetlen helyen tartás a felszerelésnek. -
Koncipappa
csendes tag
válasz jansky1 #78947 üzenetére
Én legelőször a Mester nevével fémjelzett 7mm-es szilikonos csalitüskét vettem meg, ami a szakállnélküli horgok miatt időközben okafogyottá vált (sokszor lecsúszik a horogról a szakáll hiánya miatt). Ugyanakkor jó cucc szerintem.
Aztán egy hónapja véletlenül a fine változatot vettem és nekem sikerült kötés utáni teszteléskor elgörbíteni kettőt is! Nyilván az én barbárságom az oka, de amúgy jelentős a különbség szemmel láthatóan is. Szerintem a változó keménységű csalik miatt (milliárd féle wafters, upters stb.) a normált érdemes használni, a fine tényleg nagyon vékony. Ha nem felejtem el, este dobok fel képet, amin egymás mellett vannak.[ Szerkesztve ]
Egy Samsung Galaxy S3 LTE boldog tulajdonosa :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest