Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Talán elfér ide (Admin sporttárs törli ha nem), egy hasznos kis összefoglaló FB-ról, Pallagi Attila‎ írása a Pergető horgászok - kínai cuccok csoportból.
    (Amúgy zárt csoport, tagoknak látható. Tudom hogy vagytok innét is, de sokan nem)
    "Az elmúlt éveink orsóvásárlásainak summázása...

    Sokféle orsót vettünk az alin, nálam 40+ tipus járt ezek közül, több méretben is. Elmondhatjuk hogy a kínai sajátmárkás orsók ára tükrözi a minőségüket, nálam a vállalható orsó választóvonal 25 dollárnál húzódik. Az olcsóbbak is jó műszaki tartalommal bírnak az árukhoz képest, csak a járásuk, az összeszerelésük hagy némi kívánnivalót maga után...ezzel együtt használhatóak. A márkák között, műszaki tartalomban, felhasznált alkatrészekben igen nagy az átfedés, sok alkatrész, dob, csereszabatos más kínai tipusokkal. A kezdetben drágább orsók (90-100 dollár) minősége sajnos változott negatív irányban, ahogy olcsóbban kezdték adni őket. A kínai orsóknál szimpatikus kétcsapágyas csigamegtámasztás, több tipusnál is eltünt...DMK, Sharky3,...Itt az alsó csapágy nem ér a házhoz, csak a rotor hosszirányú távtartójaként szolgál. Gyakran előfordul trehány, hiányos összeszerelés, rossz hézagolás, kimaradt alkatrész, alulméretezett alkatrész ( kodiak). A Seaknight és a Tsurinoya ami tartja a minőségét az első vásárlásaink óta. A seaknightból főleg az axe ami nagyon bevált, illetve a tsurinoyák szinte kivétel nélkül. Némi tipushibával mindkettő egyedei bírnak, de ezek olcsón orvosolhatók. Az axe esetében a felkapókar visszacsapó tengely törése okozott bosszúságot...ennek kiküszöböléséről illetve javításáról tettem fel leírást a csoportba. A tsurinoyáknál eddig hibaként csak a fékcsillag elnémulása volt a visszatérő probléma, ám ez is javítható egyszerűen ( erről is van fenn leírás a csoportban), illetve kapható párszáz forintétrt Szabolcs webshopjában. Az Na esetében egy szériában volt az az ominózus ragacsos zsír, túl vastag féklemez probléma,ami egy kis takarítással, lemezcserével megoldható volt.

    Igazán hosszú távú tapasztalatom, (több mint két éves használat) ami tsurinoya NA, Fs, Jaguár, illetve a seaknight axe vonatkozásában van. Ezek hoszabb intenzív használat esetében is tartják a minőségüket, bőven kiemelkednek ár/érték arányban a kínai orsók közül is, nem beszélve az itthoni kínálatról, ahol átraketgóriákkal feljebb levő orsókat megszégyenítően jól teljesítenek.

    Ezt a kis összefoglalót főként az új tagoknak írtam, (pláne azoknak, akik nem szeretnek olvasgatni ...:D) Talán könnyebb lesz nekik a döntés az orsóvásárlásnál. Nálam az ár/érték arány bajnoka a Tsurinoya FS, ami mind tartósságában, mind összeszerelésbena legegyenletesebb minőséget hozza, nagyon jó áron. Alkatrészellátása is megoldott, könnyen szervizelhető."

Új hozzászólás Aktív témák