Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Élménybeszámoló:

    Tegnap ismét időt szakítottunk egy kis horgászatra. Baranyaszentgyörgyön jártunk egy viszonylag intenzíven telepített kistavon. A meleg idő miatt korán, már reggel hat órakor belógattuk a botokat és úgy terveztük, hogy legkésőbb 10 órakor szedjük a sátorfánkat. Mivel az utóbbi napok időjárása nem kedvezett túlzottan a vízhőmérsékletnek, nem fűztem túl nagy reményeket a horgászat sikerességéhez. A meder teljesen egyenletes, nem túl mély, gondoltam hogy a halak kapókedve a 30 C-os vízben jóval kisebb, mint egyébként. Mivel jellemzően sok horgász ül le a partra, ezért kis helyen, koncentráltan kell etetni, tehát fokozottan ügyelni kell a pontos dobásokra és az etetőanyag csalogató hatására. Ebből kifolyólag a jól bevált Tímár féle epres etetőanyagot és csemegekukorica párost teljesen lecseréltem. Nem akartam semmit a véletlenre bízni, bár a kukorica elvetésén erősen gondolkodtam, mivel a pontyok a nevelés során szinte kizárólag ezzel a fajta táplálékkal találkoztak.

    2 kiló Van Den Eynde Supercarpot kevertem epres ízesítéssel, amihez a Sensas folyékony epres aromáját adtam az intenzitás fokozása végett. Szemes takarmány helyett a pellett kinálkozott mint lehetséges alternatíva, ám nagyon féltem a csúfos kudarctól, mivel a pontyok számára ezen a vízen ez egy teljesen ismeretlen táplálék típus. Végül úgy döntöttem, hogy a Van Den Eynde halibutt pelletéből szórok egy fél zacskóval az etetőanyaghoz, amit később a hatásosság kedvéért 2 dl csontival tuningoltam fel.

    A módszer a már szokásos volt. Hárman egy-egy bottal, ebből két erősebb fenekező (hiába na, a szülőnek kell az erős bot) és nálam a match. Az első komolyabb probléma az etetőkosarak megtöltése volt, ami a pellett miatt nem is ment olyan egyszerűen. Végül a horgásztársak abszolválták a feladatot, amit viszonylag gyorsan koronázott az első 1,5 kg-os tükrös. Pelletre jött, abból is a kisebb, leázós fajtára, amit még most sem tudom, hogy miképpen imádkoztak fel a nagyocska horogra.
    Kb. az etetőanyag 1/3-át szórtam be az úszóm köré, amikor rá kellett jönnöm, hogy bizony szükség lesz az élőcsalira és váltanom kell pelletről csonticsokorra, amit az etetőanyag is megkövetelt. Épp felturbóztam volna az anyagot, amikor az úszóm komótosan elsüllyedt és a bevágás után egy 1,2-es koi került a szákba. Ezután a csontinak köszönhetően megjelentek a fehér halak az etetésen, így néhány kisebb keszeg követte a koit.
    A fenekezők látszólag mozdulatlanul hevertek a parton, majd egy nagyon szép emelős kapás után egy közel 4-es tükrös merítése következett. A csonticsokor tetszett meg neki, ami megerősített abban, hogy ez lesz a mai nap nyerő csalija. A botok nem sokat pihenhettek, ugyanis néhány percen belül jelentkezett egy újabb 2 kiló körüli potyka.
    Nálam az apróhalak ostromolták rendületlenül a horgot leginkább feltolós kapásokkal, amiból arra következtettem, hogy inkább vízközt mozog a hal a meleg miatt, de nem állt szándékomban feljebb próbálkozni és higítani a kaját.
    A zárszó nálam valamivel 9 óra előtt következett egy jó másfeles koi személyében, majd elment még egy nagyobbacska, amit nem sikerült megpillantani.

    Összegezve: 5 ponty, kb 9,5 kg összsúlyban + 1,5 kg fehérhal bő 3 óra alatt. Jó volt, ha nem szórok be minden etetőanyagot, akkor maradtam volna akár egész napra is. :)

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák