Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Antonio

    senior tag

    válasz gyáliSanyi #6658 üzenetére

    Kérdésedből ítélve, nem jártál hivatalos/csoportos órákra ahol instructor felügyelte a munkát ahol
    alap hogy az órát 5-10 perc ízületi bemelegítéssel kezdjük. ezeket a gyakorlatokat beléd kellett hogy "verjék".

    Ha tényleg így van, szerintem ted le a golyót, és menj el legalább egy kezdő 3 havi kurzusra hogy megtanuld az alap dolgokat mind bemelegítés- mind helyes gyakorlat végrehajtása .

    A kettlebell pont az a sport amit autodidakta módon komolyabb sport (edzéselmélet, biológia ismertek stb) tudás nélkül veszélyes elkezdeni.

    Nem csak azért mert lesérülsz hanem mert eleve hülyeséget tanulsz meg helytelen mozgást memorizál az izom és hatványozottan több ismétlést kel megtenned később egy rosszul rögzült mozgást kijavítsd.

    ráadásul úgy jársz mint én:[link]

    Az a baj hogy már olyan sport tevékenységeknél mint pl cross-fit (vagy bármilyen kevert edzés módszer) ahol a kettlebell csak egy "része" az edzésnek, már itt is kerülnek olyan emberek edző pozícióba akik nem kaptak még csak alap képzést sem kettlebellel kapcsolatban.

    Ismerős, pl a snatchet úgy csinálta (pedig privát edzésre járt) hogy a highpull gyakorlatot nem is ismerte. Holott a sorrend a helyes snatch altsajátítására pár 1000 swing aztán pár 1000 high pull*, és aztán jöhet a high pull ból a snatch, enélkül meg se érti a delikvens a mozgást (mert elég összetett és egyikből következik a másik), csak valami béna utánzást végez aminek köze sincs a valódi gyakorlathoz.

    Szóval tessék elmenni egy kezdő kurzusra.

    * azért kell a sok ismétlés a tovább lépéshez hogy az izom "magától emlékezzen" a helyes kivitelezésre, de ettől függetlenül a kettelebellt nem lehet félvárló venni soha, mindig figyelni és fókuszálni kell.

    Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

Új hozzászólás Aktív témák