Hirdetés
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belidzs
csendes tag
válasz #85578752 #95161 üzenetére
A desztillált víz visszasózáshoz kapcsolódóan én végül a Barista Hustle oldalán található Barista Hustle Water Recipe-t választottam, ami alapján olyan töménységű koncentrátumot készítek, hogy végül 5000g desztillált vízhez 100g koncentrátumot kelljen adni a végleges oldat eléréséhez.
Előnye, hogy ebből a koncentrátumból 100g könnyen elfér az 5 literes dm-es flakonban víz kivétele nélkül is, tehát nem kell minden alkalommal kivenni egy kevés vizet, felmelegíteni, hozzáadni a tizedgrammra pontos szárazanyagot, majd visszatölteni, amikor az ember új palackot kezd. Ehelyett csak kimér az ember 100g koncentrátumot, betölti a dm-es flakonba, és már kész is.
Mivel van egy 6 decis Sodastream üveg karafém, ezért én ebbe először 600g langyos desztillált vízet töltök, amihez 2g szódabikarbónát (NaHCO3) és 6g keserűsót (MgSO4) adok, majd felrázom.
A koncentrátum pontos receptje:
* 600g desztillált víz
* 2.02g NaHCO3
* 5.93g MgSO4A végső oldat receptje:
* 100g koncentrátum
* 5000g desztillált víz
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest