Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Toobee
veterán
válasz norkov84 #134457 üzenetére
Én is használom mezei vízforralóval is, mai fejemmel már nem venném az EKG-t sem, mert ráálltam minden elkészítési módnál a forrás utáni öntéssel, legyen az V60, Gagne AP, nobypass AP, cupping vagy éppen a Robot. Ráadásul már a hattyúnyakra sincs szükségem, ott a screen. A picopressot se fokozgatom. Egyszer fel van öntve, ameddig előkészítek, aztán még egy forralás és megy bele a víz.
-
verti1
tag
válasz norkov84 #134456 üzenetére
Ezeken nem sok múlik szerintem, inkább csak piszkálja az embereket a marketing. Illetve a vegyünk valamit a hobbinkhoz, rég nem vettünk semmit. Persze van hatása az italra, de nem a VST-től vagy IMS-től lesz jó az eredmény, más lesz. Többet nyom a latba, hogy precíziós a szűrő, tehát kellően pontosak a furatok és egyenlő eloszlásúak. Az áramlás egyenletes lesz a teljes felületen. Persze feltételezve a jó előkészítést és vízterítést. Egy 800 forintos félre sajtolt kosáron ez nem mindig adott. Egyébként pont erről folyik a diskurzus, hogy kávé-víz-őrlő, a többi csak elkészítési mód és hobbi. A hőmérséklet esése szerintem jótékony hatással van, nincs akkora jelentősége mint ahogy azt gondoltam évekkel ezelőtt. A húzás kezdeti fázisában előáztatásnál/blooming-nál kell a magasabb hőmérséklet, ez biztosított is egy Flair/Robot-nál, mert sok még a víz a hengerben. Illetve könnyen befolyásolható, mert ha kevésnek találod akkor feljebb mész a kicsit a kancsó hőfokával. Majd ahogy oldódik ki a kávé és jönnének a kellemetlenebb ízek a hőmérséklet esése nekünk dolgozik. Ilyesmire jutottam, de ez csak az én véleményem. Majd cáfolja vagy megerősítitek. Én megelégszem a 90%-os kávékkal, a 95%-hoz rengeteg pénzt kell ráönteni eszközre és elveszik számomra az élvezeti értéke. 100%-os meg nem létezik...
-
Vadasz03.24
lelkes újonc
válasz norkov84 #135302 üzenetére
Úgy vettem észre én is, hogy legalsó állásban max gázon kell tolni neki.
Érdekesség: az első adag lamari (papua, kalmár) tökéletes lett, ami a hülyék szerencséje. Nem is tudom hogy csináltam. Azóta csak rosszabbak sikerültek. Persze ezek sem rosszak, de kevésbé jók. -
Vadasz03.24
lelkes újonc
válasz norkov84 #135439 üzenetére
Én is most pontosan igy csináltam. Ki kell tapasztalni, na. Így ez most tényleg jónak tűnik. Mindenesetre full addiktív a dolog, lehet ma is perkelek egy kalmár pápuait.
Kérdésem tapasztaltaktól: ha kibontok egy zöldet, azt pörköljem végig míg el nem fogy? Vagy ha kinyomom a levegőt, simitózárasba visszazárom nem lesz minőségromlás, és váltogathatom a tételeket? -
Toobee
veterán
válasz norkov84 #135438 üzenetére
~80grammos batcheket csináltam, hogy viszonylag egyenletes legyen a töltet, nem akartam még azzal is variálni, hogy 2x100g, aztán meg 50. Olyan 15%-ot veszített a tömegéből pörkölés után. 88grainsen vannak nagyon fullos magok, de még nem jutottam döntésre, hogy újra akarom-e kezdeni a pörkölést. Egyébként elképesztő zen dolog, kávéban sokszor a szeánsz része, ami az igazi feltöltődést adja, nem maga az ital.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz norkov84 #136520 üzenetére
rá kell/lehet húzni a csavarra, és akkor megáll továbbra is - a dobozból kivéve nekem nem állt meg emlékeim szerint, aztán amikor a manométert áttettem, valószínűleg szorosabbra húztam, azóta áll meg fent
de van 3d nyomtatott kar kitámasztóm is, hogyha épp kilazulna, akkor se essen le, mindig beteszem a kar alá"... and I hope you have a great day!"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz norkov84 #136520 üzenetére
Kilazult a tartó csavar. Előbb-utóbb elkezdhet nyikorogni, ha belemegy a konyhai por\kv\szutyok. Ha eddig nem zsíroztad be, itt legjobb lehetőség. Szedd szét az imbusznál, dugj bele egy szárat, hogy ne csússzon szét a karnál, mert az kellemetlen és a kvázi tengelyt megtisztítva valami tetszőleges zsírral (nekem liton volt) kend meg. Bocs, ha trivialitás.
Ez az egy tervezési baki a robotnál szerintem. A két acél egymáson súrlódva csúnyán nyirják a felületeiket és gyárilag még szilikonzsírt se raktak rá."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Kávé Kálmán
tag
válasz norkov84 #137305 üzenetére
Ja, a vízszintes tömörítés nyilván fontos, mivel akkor egyenletes vastagságú/ellenállású a zömített kávépárna, ami az egyenletes kioldáshoz elengedhetetlen.
Nem kérdés, h szintezős tamperek gondtalanná teszik ezt a műveletet. Csak annyit akarok mondani, hogy a tömörítés precíz kivitelezése enélkül sem rakétatudomány. Nyilván egyénfüggő, hogy erre ki szeret/tud figyelmet fordítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest