Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz VirsLee #19937 üzenetére

    Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Az agilissá vállás (miközben sok cég az egyébként, attól, hogy nem egzakt agilis módszertant követnek) vagy agilis módszertan alkalmazása elsősorban azért használják, mert flexibilisebb, rövidebb ciklusokkal operál és így növelheti hatékonyságot/gyorsabb piaci egyéb vátlozásokhoz történő adaptációt tesz lehetővé ez által csökkenthet risket.
    Nem a semmiért ha körbenézel bármilyen sikeresebb startup cégnél (vagy már sikeres nagyoknál), mind agilis. (Az már más kérdés milyen módszertant/keretrendszert használnak, vagy sajátot fejlesztettek)
    Viszont attól még, ha a piac nem neked kedvez, vagy szar irányba kormányzod, lehetsz bármennyire hatékony és flexibilis , csoda nem fog történni.
    Ugyan úgy, hogy lehet 100 startupból 70 jól adaptálja az agilis hozzállást/módszertant/keretrendszert, de jó ha 1 ér el érdemi piaci sikert a végén.
    Vagy vannak cégek akik átállnak, de semmi értelme nem volt, vagy nem jól használják ami lehet vezetőségi hiba, transzformációs hiba vagy egyszerűen az alkamazottak nem alkalmasak rá.... Viszont ezért kéne ennek önszervezőnek lennie, mindene egyes alkalmazottnak egy multinál lenyomni a torkán csak mert jó annak semmi értelme. Át kell állni egy kis csapattal , valami nem túl kritikus alkalmazással olyanokkal akik hajlandóak rá, aztán ha pozitív a kimenetel akkor lehet folytatni. Erőszakkal lenyomott agilitásnak egy begyöpösödött, leszarok mindent mentalitású átlag jó magyar cégnél elhiszem, hogy nem lesz jó vége.

    Ezek a fröcsögések pont azoktól jönnek (agilitásra, agilis vagy nem agilis role-okra) akik még nem dolgoztak normálisan működő agilis csapatban, vagy értelmes SM/PO/PM/BA mit tudom én emberekkel. Így hát "biztos mindenki hülye és mindenhol ilyen szar" következtetést vonják le.

    Nekem például pont egy 5 éve vezetett be az agilis irányba az akkori cég ahol dolgoztam. 20-30 éves szakmai tapasztalatú senior fejlesztők "öregek" akik értelmesen és hatékonyan alkamazták a scrumot. Ettől még nem hittem, hogy mindenhol hasznos vagy jól implementálják. (azóta meg főleg, hogy láttam a sok rossz példát, meg a hasonszőrű begyöpösödött gondolkozású embereket.... )

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák