Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • depe95

    tag

    válasz Jhonny06 #12036 üzenetére

    Nagyjából amit Mercutio_ leírt, de itt van ami nálunk projektmenedzseri feladat:
    Legtöbb esetben vevő által adott rajzok alapján gyártunk, így az egész a rajzok ellenőrzésével kezdődik, gyárthatóság vizsgálata, anyagok vizsgálata, beszerezhetőségének vizsgálata beszerzési osztályunkkal, esetleges helyettesítő anyagok engedélyeztetése vevővel. Majd rajzok előkészítése gyártásba, szükséges műveletek meghatározása alapján szétválogatás gyártási helyekre, gyártási "menetrend" készítése ezek alapján. Majd ezekből "kis" pakkokat készítek az adott helyekre. Ha van egy ilyen kész pakk, akkor ütemezés megbeszélése vevővel és termelésirányítókkal. És el is indult a gyártása a projektnek.
    Ezután persze minden problémájának megoldása rajtam keresztül, ha van amit házon belül nem tudunk megoldani akkor munka kiszervezése külső cégnek, ha különleges vagy ha olyan szerszám kell ami eddig nem volt akkor annak felkutatása, megrendelésének megszervezése.
    És a projekt végén a kiszállítás megszervezése.
    Mindeközben minden egyes lépés alatt megfelelő dokumentáció készítése ERP-ben.

    Nem lenne ez egyébként annyira sok, de baromi időigényes.

    Ahogy hallottam egyébként a legtöbb helyen az árajánlatkészítés és az anyagbeszerzés is az én feladatom lenne, itt vannak külön emberek akik csak ezekkel foglalkoznak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák