Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fatal` #11493 üzenetére

    "A WYSIWYG úgy jön ide, hogy nem láttam még fórumot normál html kóddal operálni."
    Ez meglehetősen ellentmondásos mondat, pont ezt mondtam az imént, hogy a WYSIWYG-szerkesztők alapértelmezetten HTML-kódokat generálnak. :) (A "ratyi" BBCode-babrálhatóság pedig pluginként elérhető. Ha nekem nem hiszel, nézd meg a két igen népszerűt, a CKEditort és a TinyMCE-t.)

    "Vagy ratyi wysiwyg volt, vagy bbcode."
    Mi az, hogy "ratyi wysiwyg"? :DDD Mitől lenne egy WYSIWYG-szerkesztő "ratyi"? A BBCode meg mitől lenne "nem ratyi"? :D Valami nagyon súlyos félreértést érzek itt.
    A visszakérdezéseimre amúgy sem reagáltál. :P
    Ha jártál már Drupal- vagy WordPress-oldalon, akkor kellett, hogy találkozzál HTML-bevitellel. Ha efölé egy WYSIWYG-editor volt húzva, akkor pedig azért nem láttad - mivel a WYSIWYG-editor dolga éppen az, hogy a formázott bevitelt felhasználóbaráttá tegye, a júzer számára érthetetlen vagy ronda HTML-kódot elrejtse, és az, hogy az irománya végeredménye, kinézete egyből látható legyen, ne csak az űrlap elküldése után (hogy aztán szerkeszteni kelljen, ha nem tetszik a végeredmény).

    "Őszintén: Kit érdekel, hogy mit tanul meg a user? Ha érdekli megtanulja a html-t is meg a bbcodeot is."
    Ez egy nagyon rossz hozzáállás, szerencse, hogy a webfejlesztők többsége azért nem így gondolja manapság (lásd tendencia a HTML-kódra való átállásra). Még egyszer: ha így is-úgy is kódot kell buzerálnia, értenie kell, hogyan működik (mert mondjuk NINCS WYSIWYG-editor, lásd PH!), ha például rájön, hogy hoppá, rossz képlinket szúrt be, akkor hogyan és hol is kéne azt átírni, hogy ne hülyeség süljön ki belőle, vagy a félkövérítést rossz helyre rakta, vagy a középre igazítás nem került jó helyre, azt át kéne mozgatni máshova, akkor már miért ne a HTML-t sajátítsa el, ha már a minimális szintű megértés hosszabb távon szükséges ahhoz, hogy rájöjjön a formázott bevitel mikéntjére?

    "Ha nem érdekli, akkor úgyis a szerkesztő alatti gombokat fogja használni."
    Én is a szerkesztő alatti gombokat használom, és valószínűleg Te is.
    Pedig kézzel is be tudnám pötyögni a PH!-s tageket, de minek kéne ezzel szopatnia magát bárkinek, ha nem muszáj? :F Viszont ha át kell írni, akkor tudom, hova nyúljak, és valszeg Te is. De nem lett volna jobb, ha eleve a HTML-kódokat kell átírogatnod a fake BBCode helyett? (DE! :D)

    Szerk.:
    hopsz, közben szerkesztetted.
    "Igazából simán át lehetne állni html kódra, valamiért mégsem teszik szinte egyik magyar fórumon sem."
    Ez nem igaz, a drupal.hu-n pl. HTML-kód van. :P Egyébként most kissé késő van, hogy gondolkozzak a jelen pillanatban szób jöhető magyar fórumokon, de biztos bőven van kivétel, vagy olyan, ahol WYSIWYG-et alkalmaznak. Egyébként azt azért ugye tudjuk, hogy a magyarok sokszor későn reagálnak dolgokra, így nem biztos, hogy az a mérvadó, hogy itthon mi a jellemző.

    Ja, mielőtt elfelejtem, még a Stack Overflow által használt Markdown vagy a Wiki markup még nagyon jó alternatívák mind a BBCode-ra, mind a HTML-kódra, mert ezek legalább szépen olvashatóak egy textarea-ban (ellentétben a BBCode-dal vagy HTML-kóddal, ha nincs WYSIWYG-felület), minimalisták.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák