Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geckowize

    őstag

    válasz peter9228 #10985 üzenetére

    1. Kolesz
    A kolesz kétféle lehet, ha VIK-re mész: vagy SCH, vagy TTNY. Az előbbi fényévekkel jobb, az utóbbi egy kalap szar, akkor már inkább albérlet.
    Én mind3-on túlvagyok, 1. félév TTNY, aztán 2,3,4: SCH, majd 5. TTNY megint és ezután döntöttem úgy, hogy valahogy összekaparom abérletre a pénzt, minthogy ebben a szocreál munkásszállóban rohadjak meg 40 percre a sulitól, ahonnan 10 percenként jár a 33-as...
    Nem elég, hogy 4 ember van összezárva egy kis szar szobába, ahol minden bútor minimum 50 éves és leharcolt szar (hűtő alapesetben nem jár a szobához!), hanem aki pl nem tud úgy tanulni, hogy ketten dotáznak a harmadik meg filmet néz, zenét hallgat és/vagy pofázik, akkor a tanulóba kimenvén szembesül azzal, hogy vagy valaki éppen azért vette ki a tanulót, hogy gyertyafényes vacsorával lepje meg kedvesét (true story), vagy azzal, hogy valamilyen haveri csoport a zhjuk előtt szépen bemegy és végig hangosan pofázva tanul, vagy pedig szimplán az ingerszegény életből jött, stréber, szandálzoknis igénytelen, south park wowos részben lévő wowkockára emlékeztető "képződmények" akkor jönnek rá, hogy óvodából nem volt elég és a folyosón rohangálva, visítozva, majd a tanuló közelében élik a TTNY híres, legfőbb pozitívumaként emlegetett, színvonalas közösségi életét.

    Egyébként mégha komfortérzetben a schönherz 100x jobb, tanulásban azért annyival nem. Például mikor sok mindenkinek van zh-ja, alig lehet üres tanulót találni, de legalább nagyobb a terem és nem egymás pofájában ültök. Persze ha oda is bejönnek többen egyvalamit tanulni és pofáznak, akkor sajnos ugyanolyan idegesítő lesz.

    Most biztosan páran le fognak hurrogni, hogy milyen béna vagyok, hogy nem tudok tanulni egyrészt a szobában, miközben járkálnak, zenét hallgatnak, mindenszart csinálnak, másrészt a tanulóban ha pofáznak. A válaszom, hogy akármennyire is erőszakolom meg magam, nekem a koncentrációhoz csönd kell és kész. Más lehet, hogy a gép előtt ülve, zenét hallgatva, filmet nézve, aknakeresőzve, mással beszélgetve olvassa a diákat és sikerül a zh-ja, de én nem vagyok ekkora géniusz, elnézést.

    Valamint a schönherzben 2 hetente van buli a földszinti nagy teremben, úgyhogy ha 2-3, esetleg 4. szintre osztanak be, akkor eléggé lehet hallani a ducduccot. (én a 3.-on laktam 2 félévet, és ott igencsak átment a falakon a zene).
    Párszor volt olyan, hogy kiakadtunk szobatársaimmal (és egy pár normálisabb emberrel) egyetemben, méghozzá olyanokon, hogy valaki hajnali 1kor kurvahangosan trombitál (másnap 8kor zh-nk volt, úgyhogy mi annyira nem röhögtünk ezen a "viccen"), ezt szóvá is tettük a koli levelezési listáján és elkezdődött egy flamewar arról, hogy "ez nem apáca zárda", meg "menjen albérletbe aki nem tud közösségben élni" (ezt annak aki elégedetetlenkedett, hogy miaf*sznak kell trombitálni ilyenkor)... És persze az volt a kifogásuk a trombitálást viccesnek tartó, gondolom ebben partnerkedő egyedeknek, hogy "miért nem jössz személyesen és szólsz, de gáz vagy, hogy levlistán powerkodsz..."
    Ezek biztos azok a gyökerek, akik mindenféle közösségi pontból bentmaradnak koliban, de az átlaguk 1,00 alatt van és az egyetem előtti életükben nem bírták kiélni magukat, így hát, mint a ttny-es esetben, ezek is úgy érzik, hogy most végre kiélhetik magukat, mert találkoztak a többi fajtársukkal.

    Sajnos semelyik koliban sem lehet az efféle a dolgokat elkerülni, de nekem 5 félév alatt már tele lett a tököm azzal, hogy senki nem tud a másikra tekintettel lenni, a tanulás és alvás néha nagyon problémás volt, így albérletben folytattam tovább.
    Abból a szempontból amúgy jó a koli, hogy gyorsan lehet infóhoz jutni, pl valami problémád van, egyből oda tudsz menni valami ismerőshöz a szobájába, személyesen, hogy "nézz már rá lécci", de engem ez a lehetőség közel sem kárpótolt a fenti negatívumokkal szemben.

    2. Bekerülés, kikerülés
    Igen, bekerülni szerintem nagyon könnyű, bentmaradni nehéz, de azért nem teljesíthetetlen, a mi évfolyamunkban, akit ismerek az 2. félév végén a (jelenleg már nem létező) n*15 kredites szűrő miatt úgy esett ki, ha tényleg telibeszarta az egészet és/vagy elitta az agyát, vagy pedig egyszerűen túl nehéz volt neki, nem arra számított, mint amit kapott.

    Átlagos hét nincs, van a szorgalmi időszak kezdetétől az első ZH-ig tartó idő, az a "boldog békeidő" :) (kb október közepe volt nálunk mérnök infón), utána viszont általában minden hétre jut legalább 1 ZH, ami eléggé lefoglalja az embert, te dolgod, hogy hétköznap suli után tanulsz rá, vagy pedig hétvégén, vagy mindkettőn.

    3. Fizika
    Nekem Pacher Pál volt az előadóm (másik csoportnak Gimesi vagy ki), lehet ő már nem tanít, órára esetleg csak Magic Karcsi kísérleteirt volt érdemes bejárni. Én nem jártam be, helyette olvasgattam a Hudson-Nelson féle 1000+ oldalas könyvet, gyakon próbáltam figyelni. Kicsit többet kellett volna belefektetni, vagy kellett volna hozzá érzék, gusztus, de én csak bemagoltam a gyakfeladatokat, meg a kiegészítős mondatokat amik ZH-n/vizsgán voltak és valahogy átcsusszantam.

Új hozzászólás Aktív témák