- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz tzsolesz #950 üzenetére
Hm.
De pont az ,hogy a szorzót vedd le becsületesen.
Vagy van egy egyszerű mód arra ,hogy megtudd mennyi fsb-t bír a procid és a lapod.
Szorzót leveszed 6* ra. Minden feszültséget beálítasz auto-ra a PCI-E 100mhz re és Csak az FSB-t piszkálod. A ramok legyenek inkább a gyári érték alatt ,hogy biztosan nemszóljanak bele a tuninga.. Majd mikor megtaláltad azt az FSB értéket amit bir a procid.. ahogy olvasom egy E4500 nak (nekem is ez van..) átlagban kell vinnie a 380-400 Mhz FSB-t
És csak ezek után álítod a szorzót 7-8 ra. Így a sebesség ugyan annyi lesz.. mégis gyorsabb lesz a rendszered. Alapfeszültségen![ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
tzsolesz
nagyúr
-
Hobbbyt
őstag
válasz tzsolesz #952 üzenetére
Nemtudom ,hogy miért nemnagyon birja a 300 fölötti értéket... nekem az antituningos E4500 is 380Mhz-ig birja fesz emelés nélkül.
Ott valami más lehet a bibi.
Nyugodtan belőheted kézzel is.. bár nemtudom ,hogy mennyi a lapodnak a Vdrop-ja az biztos ,hogy léynegesen kevesebbet kap valójában mint amennyit te beálítasz... Nálam a vdrop 0.04V az uj biossal.. a régivel 0.11V -volt
Szóval ha beálitasz neki kézzel 1-325V ot akkor sztem kb 1.2? fog kapni..
Deh próbálkozni szabad
Ha meg így sem megy akkor próbálj az északi hídnak kis feszültséget adni.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Dashes
őstag
CPU: 1,325
RAM: 2,05
MCH: +0,75
PCI:100 -
tzsolesz
nagyúr
Hali, mi az az MCH?
Az én vasam nem indul el 10x290 fölött . Nem tudom mi lehet a baj. Mivel a proci is és a lapom is bír eredetileg sokkal többet. Nem tudom mivel van a baj, de olyankor a gép el sem indul, csak úgy ha kiveszem az elemet. Pl. 310x9 stb...
Tehát kisebb szorzó magasabb FSB. Egyszerűen nem értem, ennyire nem lehet szar a lap. Asus P5K SE.
Valaki segítsen mostmár rajtam, ha kell lefotózom a biost mert már nem értek semmit. Az is baj lehet hogy auto-ra állítva North Bridge FSB? Vagy más gubanc van?[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Minden fesz, auto-n van, azért nem állítottam, mert itt mindenki azt mondta hogy 350-370Mhz-es FSB-hez nem kell plussz feszt adni (pl: lásd Dashes konfigját kicsit fönntebb, kiseb proci, és milyen eredmények alapfeszen). Nekem, a 3.0Ghz-es prockó kb 330-340 Mhz-es FSB-vel már bőven elég lenne. De nem úgy néz ki hogy ez valóra is válik, szerintem valami nálam nem stimmel.
A RAM-okat sem hajtom túl, az sem lehet a gátja. De akkor mi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz tzsolesz #958 üzenetére
A tuning egyik esetben sem garantált. A kisebb proci sem jelent semmit. Szerintem egy kis fesszel megpróbálkozhatsz lapnál és procinál is. Ha azzal sem megy, akkor nem az a probléma. De igazán nem lehet elszúrni: a memóriákra, a pci frekire, feszekre kell figyelni, kb 4-5 beállítás az egész.
-
tzsolesz
nagyúr
Ha hazaérek megpróbálom, mit mondassz a feszre mennyi legyen? 1.35 V esetleg? Mondjuk még csak azt sem tudom, hogy milyen lépésekben lehet adagolni.
Hülyén hangzik, de mi van ha ez nem oldja a problémámat? Most erősen kérdezősködök egyébként a lap topicjában is. Kiváncsian várom a választ ott is. A lap feszültségét hol találom meg, illetve mi a neve? A lapomon egyébként külön lehet állítani valamelyik híd FSB-jét is(nem akarok már hülyeséget írni) Az auto-n van. Ha azt állítom a RAM órajele is változik azt már néztem. -
tzsolesz
nagyúr
Szia. Most nem vagyok otthon, de tudom hogy be sen kapcsol a gép ilyen beállításokkal, a vinyó felpörög, de azon kívül semmi. 300 fölött valahogy nem birom elindítani. Azt mondják a lap topic-jában hogy gyenge a tápom (420W-os noname táp). Pedig épp hogy semmi nincs abban a házban, ez érdekes. Egy vinyó, egy író, egy lap a procival, meg a vidkari. Szerintem ez még csak 300W sincs, sőtt.
Ezt a tünetet a RAM feszültségének az alacsony szintje is megcsinálja? Vagy a procié? Mostmár tanácstalan vagyok.
Egyébként magas FSB, és alacsonyabb szorzónál miért venne föl több áramot. (tehát kb 2800Mhz esetén) Nem fordítva kellene lennie?
Ha meg egyszer elindul 10x280-on, akkor a táp bírta, nem illene a táp-nak mondjuk 9x333-at is birnia? Én nem értek hozzá, de szerintem nincs szükség olyankor nagyobb áramra.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz tzsolesz #962 üzenetére
Próbáltad már azt ,hogy a szorzót leveszed 6 ra? És úgy adni neki az fsb-t És addig növelni az fsb-t amég megy... Majd mikor megtaláltad a proci FSB maximumát.. akkor álítgatni a szorzót. addig 6x hagyni.
Amúgy a tápodnak biztos vinne kell mert nekem egy Chieftech 350W-os van és 3 vinyó,1 dvd rw, E4500 , Gigabyte P35 DS3P, PC HD3870 pcs + 4venti és eddig nemnagyon sikerült a tápomat megizzasztani
[ Szerkesztve ]
-
Dashes
őstag
válasz tzsolesz #966 üzenetére
Biosban állítasz, Everestben leolvasod.
Pl. nálam a bios alapból (AUTO) 1.8V -ra állítja a ram feszültségét, de gyárilag 2.1V a javasolt feszültség. Ezért everestben megnéztem mennyit kap, majd beállítottam (+0,3), hogy a gyári javasoltat kapja. Az esetedben ez nem tudom mennyi. -
tzsolesz
nagyúr
Na, megvan, amit a cpu bír az nálam olyan 285-290 Mhz FSB. Ezt 6 os szorzón néztem. Nem néztem meg részletesen, de már 29x akármennyin nem idult el (elemkivétel).
Talán a 295-öt még elbírja, jóindulattal. Úgyhogy 300 fölötti értékekről még csak nem is beszélhetünk.
-
tzsolesz
nagyúr
Itt egy CPU-Z:
-
tzsolesz
nagyúr
Olyan mintha valami tiltás lenne bekapcsolva, vagy nem tudom, de ez nekem gyanús. A lap topicjában azt mondják, a procim nem bírja, és adjak neki feszt. Ti mit kapcsolgattok még ki és be a bios-ban? Lehet valamit én nem jól csinálok, mert olyan ez mint egy védelem, ami letilt 300 környékén.
-
Hobbbyt
őstag
válasz tzsolesz #970 üzenetére
Nekem lenne egy Ezresem arra ,hogy nem a procid nembirja hanem valami más..
Valami biosos "hiba" talán... Nemtudom Nekem nagyon SOkat javított a gépen az uj Bios .. lehet ,hogy te sem tennél rosszat azzal ha frisited...10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
A6ON
csendes tag
Ti nem tudjátok, hogy hol lehet egy olyan procituningot szerezni ami jó is valamire. Mert nekem egy se volt stimm
Processzor tuning, Bios frissítés? ''Csak saját felelősségre'' AMD 5200+ brisbane
-
tzsolesz
nagyúr
Hogy érted azt hogy szerezni? Nem valamiféle ismeretre szeretnél szert tenni? Én is ezzel bajlódom, olvasgasd a topicot, van sok hasznos info. Írd le miket próbáltál eddig, és segítenek neked majd a többiek, remélem több sikered lesz mint nekem. Jelenpillanatban 2.8 Ghz-en áll az E4500-om. 10X280
-
valkesz
csendes tag
E4600 tuning eredmény alapfesz alatt [link]
-
Hobbbyt
őstag
válasz Methos07 #973 üzenetére
Ott a pont.. Tényleg nemvagyok annyira biztos.. deh ph-s tásunk érdekében remélem ,hogy Megmarad az ezresem Meg nemigazából hallottam még oylan Intel prociról aminek az fsb jét legaláb 50% nemlehet túlhúzni.. pl a régi AMD-m is vitte.. csak az alaplapot kellett egy betápkábellel megtoldani XDAmúgy nekem is kéne kis help... 8*366 on lefut az orthos orvérzésig.. deh játékok alatt néha össze esik a kép, a hang kiakad.. és csak a reset felé van kiút.. a ramok 732Mhz en mennek.. autó beálítással.. valami 5-5-5-17 el.. a gyári 4-4-4-12 helyett szóval nemértem... mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz Methos07 #988 üzenetére
Naja... Én is csak azt tudom nyilatkozni ,hogy az AMD és Intel nagyon messze jár egymástól Ez elött egy s939 X4200+ volt MSI K8N SLI Platinumban.. nagyon jó kis Szett volt.. Csakhát DDR1... És nemtom miért.. Deh valahogy nemvolt iylen pörgős a rendszer mint most az Intellel.. Nah deh fursca...
-
Hobbbyt
őstag
Nahh nagyon úgynézki hogy kihaltak innen az emberek
-
csao
csendes tag
Sziasztok! Van egy E4500-as procim amit kicsit tuningoltam. Most 3000 MHz-en(10x300) megy 1,24V-n.Terheletlenül a magok 35-36 fokosak terhelve pedig 50 fok körül egy Hyper TX2-vel.
Az lenne a kérdésem hogy még érdemes-e húzni és ha igen akkor meddig? Bocsi a láma kérdését de még kezdő vagyok -
CimbiX
aktív tag
Sziasztok!
Remelem meg nem (teljesen) kihalt ez a topik es tud valaki segiteni.
Gondom az, hogy van egy Hyper TX2-m egy Asus P5B deszkan. Ha a procihütöt az eszaki hid es a proci között levö, szamara kitalalt 3PIN-es aljzatra dugom, akkor a deszka nem tudja szabalyozni a fordulatszamot. Ezt kikerülendö a "chassis"-nek fenntartont 3PIN-es csatira dugtam ra es igy vegre csend vana gepemben. A gond csak az, hogy pl. Prime95 alatt az elöbb eppen felmentek a hömersekletek 83°-ig (bar most mar ujra 70-72° között ingadozik,). A Chassis Profie "Silent"-en van BIOS-ban, amennyire en eszrevettem, mindegy, hogy Optimal, Performance vagy Silent van belöve, ugyanugy pörgeti. Van valami mod arra, hogy pl. magasabb hömersekletre reagalva automatikusan gyorsabban pörögjön a venti? Közben most latom, hogy ujra 80° környeken ingadozik a procim...
Ja es meg "ciripelni" is elkezdett a proci... prime95 kikapcs utan abbahagyta...[ Szerkesztve ]
-
medmax15
csendes tag
helo!a segítségeteket kérném tuningolás szempontjából,még elég kezdő vagyok csak pár napja nézegetem a forumokat.valaki nem tudná leírni hogy hogy lehetne felhúzni egy kicsit a procimat?--csak azt tudom hogy a biosba de hogy mit kell állítgatni arról fogalmam sincs meg nem is akarok olyan dologhoz nyúlni amihez nem konyítok.
a gépem:
adatlap:asus p5vd2-vm
proci:intel core 2 duo e4400
ram:2*512mb (533mhz)
video kártya:nvidia geforce 8500gt
lécci segítsetek -
medmax15
csendes tag
válasz Beowulf_78 #999 üzenetére
mi???ezt hogy érted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest