- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Srácok az alábbi konfigból melyik a gyenge láncszem a cpu vagy a vga?
Melyiket lenne érdemes elsőkörben jobbra cserélni?Alaplap: ABIT IB9
CPU: Dual Core intel core 2 duo E4600 2.4GHz
VGA: ASUS Extreme Radeon 3870 @ 512MBköszönöm
-
sNORh
addikt
válasz tpeter77 #1202 üzenetére
Hali
Az a baj hogy már az Alaplap kiesik az elején, mivel ez a lap PCI Express 1.0 foglalattal rendelkezik, míg a kártya PCIE 2.0, így nemfogod tudni kihajtani.
Valamint jólenne ez a kártya de egy E7200 jobblenne hozzá, mind fogyasztásban, mind arhitektúrában.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
MZsoltee
veterán
válasz Joe fiú #1204 üzenetére
Egyenlőre nincs olyan VGA aminek kevés lenne a PCI-E 1.0, szóval tök mind, de valóban a lap lesz a korlátozó majd a későbbiekben, mert ugye az Abit kiszált az alappiacról és így nem lesznek új Boisok (vagy csak lassan és nem lesznek az igaziak) az új procikhoz. Ha játékra kell a gép akkor egy 4850 vagy akár 4870enet is kihajthat a konfig 3,3GHz környékén és ez jelentene előrelépést. Szóval a 3870et kellene cserélni 4850v70re, a procit meg felhúzni 3Ghz főlé picivel.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
pandemonius
csendes tag
Üdv!
E4400-as, 10*280-on gyári hűtővel, alapfeszen 80fokig megy terhelés alatt (elég gyorsan felmegy odáig), szerintetek gázosan magas a hőmérséklet? A ház jól szellőzik (2 12-es ventilátor elöl hátul) Köszi a választ előre is. -
Joe fiú
senior tag
válasz MZsoltee #1205 üzenetére
Nem mondtam h kevés a pcie 1.0,de ha jól tudom ez 965-ös chipset így az újabb procikat nem nagyon támogatja,de elnézést ha rosszul tudom!
pandemonius:esetleg a pasztázást érdemes lenne megnézni,vagy hogy fel fekszik-e rendesen a hűtő! a 80 fok kicsit soknak tűnik[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Joe fiú #1207 üzenetére
A chipset támogatja csak a gyártók nme nagyon szeretnek 2vel ezelőtti generációs laphoz olyan biost írni ami viszi a legújabb procikat. (Ha már vesz a delikvens új procit vegyen lapot is...)
PL giga:[link]
És azért az abit is odavágott csak nem az AB9 hanem a quadnál:[link]
Amúgy meg játékhoz bőven elég plegy régebbi E6*** 3Ghz egy 48*0 mellé!pandemonius: Elég!
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
félisten
Sziasztok!
Mennyi lehet a még egészséges hőmérséklete egy E4300-nak? proci és mag hőre lennék kíváncsi. Meg ha van tapasztalat kinek mennyit ment?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
WesTM
őstag
Sziasztok!
Én mr régóta a 4000es szériát nyúzom,volt e4300-4400,és most egy 4500 am.
Én egy p5b-ben használom az e 4500 amat, jelenleg 3.2 ghz-en az e 6300 rézbetétes gyári hűtőével, 24/7 ben stabil 1.296!!!V on. (Biosbol 1.35 öt kell neki adni,de ugye elég sokat droppolnak a p5b-k. A memóriák, 717.2 MHZ-en mennek cl4 ben.)
Szerintetek állíthatnék még valamit hogy gyorsabb legyek,mert néztema memókat 850mhz-en cl5 ben,de nem voltam gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
Karesz87
csendes tag
hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kezdő tuningos vagyok, e4500 proci és gigabyte p35 ds3 alaplapom van. Fesz emelés nélkül szeretném egy picit felhúzni, de az fsb minimális emelése után is újraindul és visszaállítja az alap 200ra.
Köszi
Karesz -
racis
tag
Az én 4300-asomat eddig 2.5 GHz-re tudtam felhúzni, magasabb órajelen már nem akart menni. Valami tipp, hogy mivel próbálkozzak még, vagy ennyi a max?
-
racis
tag
Már megvan a megoldás!
-
N-vidi-A
őstag
Hali!
Pár napig van egy e4500-om, nem nagyon volt huzva, hat nekilattam!Gigabyte p35-ds3 lapom van, 4x1gb 1066mhz ddr2 kingmaxal!
11es szorzoval, 282-es FSB vel, 3100mhz alapfeszen, de a memokkal csak kb 970mhz-n vagyok, mert ha meg akarom kornyekezni az 1066mhz-s memoria orajalet, akkor mar 3300mhz korul vagyok a CPU-val es mivel nem adok plusz feszt (mert nem tudom mennyit adhatok) igy ujraindul...
Mennyi feszt adhatok neki?!
Bar eleg szep teljesitmeny alapfeszen 3100mhz, idle 40-45C-fokkal, de latok meg a CPU-ban lehetoseget!
ugyan csak leghutesem van, de abbol egy jofajta hyper tx2!
Varom a tanácsokat!
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Dashes
őstag
Új 24/7 beállítás:
idle: 6*415= 2490Mhz 1.136V
load: pic
Minden alapfeszen, kivétel a ram kap +0,5V-ot. -
PiE137
senior tag
Üdv.
Én a régi Athlon XP-met anno úgy húztam, hogy a BIOS--t hagytam teljesen auto-n, és az alaplap FSB jumperével "kényszerítettem" a BIOS-t fesz emelésre (feljebbi jumper állásba tettem, mint amennyi a tényleges proci FSB volt)! Teljesen jó volt, és stabilan működött minden...
Szerintetek ezt a mostani procikkal is meg lehet játszani? (E4500-ám van) -
bpx
őstag
az alaplapot nem ismerem, de a topicjából nekem úgy tűnik, hogy alapból nem lehet szorzót állítani BIOS-ból
viszont ugyanabban a topicban az utolsó hozzászolásokban van a megoldás
-
szkájvóker
csendes tag
Sziasztok E4500-ös procim van és az lenne a kérdésem, hogy 24/7-be mennyit érdemes neki beállítani amit még gond nélkül elvisel? Gondolok itt az fsb-re és a cpu feszre.
Piston Zrt.
-
barnam_
nagyúr
válasz szkájvóker #1227 üzenetére
1.4V-t adhatsz tartós használatra. Az fsb mindegy, attól nem fog tönkremenni.
-
barnam_
nagyúr
válasz szkájvóker #1229 üzenetére
Jó az
-
szkájvóker
csendes tag
-
killer76
csendes tag
Sziasztok!
Mennyiért tudnék eladni egy E4400-as 2,02Ghz-es procit, gyári hűtővel, van még rá gari!Intel 775 core 2 QuadQ6600 2.4, ASUS P5B-E , Geil ultra 4x1024 dual 800MHZ,HDD Sata 2 WD 250Gb, VGA EN9600 GT top 512 Mb/256 bit PCIE, táp Chieftech GPS 500W
-
SirKero
őstag
Hali!
E4500-as procim van Kingmax DDR2 1066-os ramokkal. Jelemleg 3,02Ghz-en megy stabilan ezekkel a beállításokkal: 1 illetve 2 Tudom-e még húzni, hogy elérje a kb. 3,5 Ghz-et és ha igen mit mennyire állítsak át?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
kulerr
őstag
válasz SirKero #1236 üzenetére
...A PCIe frekit fixáld 100-ra. A ramokat meg oszd vissza mert 1100Mhz alapon hagyva persze h nem tetszik neki...Az 1066-os kingmaxoknak ha 1050 körül akarod hajtani nem ritka h 2,2V adni kell nekik.
Szóval a procinak nyugodtan adhatsz bios 1,4-1,45-öt a ramokat osszd vissza és adhatsz is neki...ezzel indíthatsz és tesztelj.[ Szerkesztve ]
-
l_norbi
csendes tag
Sziasztok
Nekem is van egy E4500-as procim,de valamiért nem tudom 2.9Ghz-nél tovább emelni!
Alaplap Asus P5K Pro
Memória Geil 800Mhz-s vagy CSX 1066 Mhz-s
CMOS Setting 11
FSB freq. 280
a DRAM freq az az fsb hez idomul ennél a beállításnál 934mhz azt hiszem
DRAM timing 5 5 5 15
CPU Voltage 1.3500Vha minden igaz a memória nem lehet probléma!
ha efölé megyek akkor lefagy,ha sokkal fölé akkor a windows el se indul!
Valakinek ötlet?
Előre is köszsönöm! -
bpx
őstag
nem értem, ennyire antituning E4300-at fogtam volna ki
1.425 volton sem stabil a 9x333pedig a 9x300 még alapfeszen (1.325) is megy
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
az egyértelmű h segít nem is vitatom, de mint írtad nem sokat ellenben itt azért rizikózunk is már. Sajnos nem egy usernek halálozott el emmiatt a procija.(persze ha csak próba és az is mértékkel nincs gond, da ha valaki olyan elánnal emelgeti mint a Vcore-t 0,2-0,4V-al az kinyírhatja)
[ Szerkesztve ]
-
pc-eye
tag
Hellosztok!Én allottam olyanról a windows csak a 256kbyte cash ismer fel a procikból mikor a proci több megás a memóriája.Ismerősőm szerint valamilyen registryvel lehet átirni az eredeti méretére.Nem tudna valaki segiteni?? Előre is kössz.
-
dawyd17
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném tuningolni a procimat, csak hát eléggé kezdő vagyok a témában és nem tudom mit, hogyan.Már átböngésztem a topicot.
Ha valaki le tudná írni részletesen, hogy mit mennyire állítsak, anélkül hogy feszt kellene emelnem. Gondolok itt az FSB-re, szorzóra, memória időzítésekre, stb.
Configom az adatlapomon.
Köszönöm a válaszokat. -
kulerr
őstag
mivan??
mond meg a havernak h 2008...lassan 2009-et írunk..ne adagoljon már ilyeneket(#1249) dawyd17: még ha nem is akarsz pluszt adni a procinak akkor is fixálnod kell. ..egyébként szokásos...pcie freki 100-ra Vcore biosban kb.1.36V és próbáld meg így a 9x333-at (ram 3x333). jó eséllyel meglesz ez így.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest