- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Nekem is adja ezt a hangot a tápom, de csak akkor hallom ha közelebb megyek a géphez.
Érdekes...a 350W-os Hiper Power nem adta ki ezt a hangot, bezzeg ez a 600W-os Zalmi nyomja rendesen.
Pedig ugyan ezzel a renszerrel használtam.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
rollins
őstag
Zalman is FSP belsővel rendelkezik úgy tudom. Remek tápok, de akkor adnak ilyen hangot, ha alacsony a terhelés.
Tényleg jó a DiRT demó stabilitás tesztre. flesS írta egy másik topicban, ezzel is lehet tesztelni. Ramok 936mhz -en volt CL6-tal. Memtest86+ nem hibázott, Dirt meg egyből kiakadt (reboot). Visszavettem 780mhz-e a ramokat CL 5-re, Dirt most jó volt.
Egyenlőre nem merek vcore-t emelni, pedig kíváncsi lennék mit bír a cpu. Na majd egyszer...[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A Vdrop az, amikor a terheletlen állapotban mérhető feszültség terhelés hatására leesik. Jellemzően az ASUS tulajok vannak megáldva vele, nem ritka a 0.2Vos drop sem. Ismi P5KCje 1.55Vos BIOSban beállított érték mellett Idle 1.48, Load 1.35Vot présel ki magából..ami elég bosszantó ugye, ha az adott proci 1.35Vot kíván a húzás melletti stabil működéshez. Így terheletlenül sokkal jobban melegszik neki az indokolatlanul smagas fesz miatt.
Az EIST az Enhanced Intel Speedstep, elvileg ha az ki van kapcsolva, a szorzót nem kéne visszavennie. Ha meg nem alapfeszen használod a procit, akkor csak a szorzót veszi vissza, a feszültség marad az amit beállítottál.
A tücsökhang macerás téma, tegyél egy hangos ventit a házbabuherka
A lapba nem raknék Quadot, de egy E8600 4GHzen (10x400) jól szaladna vele. -
Myers
senior tag
Az e4x00 sorozathoz milyen gyári hűtőt adnak? Hagyományosat (nem rézmagos), vagy rézmagosat?
És úgy általában az e2,4,6xxx sorozatban hányféle gyári hűtő van? Gondolom nincs minden típushoz külön.
http://www.muszaj.hu/
-
Myers
senior tag
Hi! Kössz! Ennyi infóra volt szükségem.
Viszont nem ilyen válaszra számítottam. Még arra kíváncsi lennék, hogy valaki, akinek e4300 van, annak milyen a gyári hűtője? De gondolom az is rezes.
Ez egyébként mitől függ? Órajel, teljesítményfelvétel?
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni tuninggal kapcsolatban, mert még nagyon kezdő vagyok. Van nekem egy Asus P5B alaplapom, egy C2D E4500-as processzorom, 2GB Geil BD 800-as ramom ami 2 volton viszi a 4-4-4-12-es időzítést, illetve egy Galaxy 8800 GT 512 Mb-os Cm hűtővel. Azért játszottam el a tuning gondolatával, mert a proci alapórajelével Vista-ban 9400 pontot csinált a 3DMark06. Tesztekben láttam hogy ennél azért többet ki lehet hozni a kártyából, illetve arról is olvastam hogy a C2D procik nagyon jól húzhatóak, így jutottam el a tuninghoz. Kicsit olvasgattam ezzel kapcsolatban. Úgy kezdtem neki, hogy lefikszáltam a PCI-E-et 100 MHz-re, illetve a PCI-t 33,33 MHz-re. Ezután a szorzót 10-szeresre állítottam, majd az FSB-t 266 MHz-re állítottam. Mielőtt elmentettem volna a beállításokat a ramot beállítottam 800 MHz-re 2 volttal 4-4-4-12-re. Ezután mentés. Gép leállt, néhány másodperc múlva újra életre kelt, ekkor 2660 Mhz-en járt a proci, eztután elindítottam az orthos-t, amely kb fél perc után hibát jelzett az első magban. Gondoltam megjáratom egy kicsit még lefuttattam a 3DMark-ot, ekkor már 10800 pontot kaptam. Kiváncsiságból elindítottam egy Crysis GPU benchmarkot. A 3. loopnál kék képernyőt kaptam és vmi memóriaproblémára panaszkodott( azt hiszem memory dump). Ekkor már tudtam h nem sikerült valami túl jól a dolog, és mindent visszaállítottam alap beállításokra. Mi lehet a probléma? Esetleg cseréljem le a gyári hűtőt, mert már alap baállításokkal is 55 fokos volt orthos alatt, játék közben is felkúszott 51-52 fokra. Nem sok ez egy kicsit? A segítséget előre is köszönöm. Ha lehetne pm-ben a választ azt megköszönném.
Üdv Zolee
-
Hobbbyt
őstag
Hali.
Egy E4500 M0 steppinges procinak mennyi a határa? nekem 350*8 felé semmiképp nem akar menni. szinte akárhogy állítgatom 3ghz fölött sem nagyon akar menni... egy P35 DS3P + 2*1gb Geil BlackDragon 4-4-4-12 ram.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
szitaati
aktív tag
Nekem se megy 3Ghz fölé... 280*11 alatt Orthos-nál ha a blend(CPU+RAM) tesztet futtatom stabil, viszont ha csak a CPU-t vagy csak a RAM-ot, akkor nem
És ehhez már nagyon durva fesz-emelés kellett, bios-ból 1,46V core-nak, északi, déli híd-nak szintén fesz emelés, VTT-t 1,5-re.... antituning példány pl. dokar 4500-öséhez képest.
Most tesztelem 300*10-en, így stabilnak tűnik egyelőre (2 óra Orthos)
Azért sztem a 3 Ghz szép, csak a fesz miatt eléggé melegszik."Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
Hobbbyt
őstag
válasz szitaati #425 üzenetére
Nekem Viccesebb mert 3ghz (9*334) -ig fesz emelésnélkül (ha jól tudom akkor az E6700 as 8*333)
De aztán adhatok neki 1.5 is.. akkor is kidöglik már a 9*340 nél is. Alaplapon nem adok neki semmi mert alapból tudja a 1333Fsb-t . Meg hiába emelek.. akkor sem változik a helyzet. Orthosnak ti melyik verzioját használjátok? Mert amit én találtamm az valami 2006 os.. és alapórajelen is errort csinál.
Nekem az everest is elég10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Joe fiú
senior tag
Hát akkor én is szerencsésnek modnhatom magam nekem simán viszi a 9*333-at az E4500-am 1.325v fesszel ami ha full load van olyan 1.266-ra esik le én Orthost nem is futattam csak 15percig,nálam ink a játékok meg a kódolás döntenek és mivel azt több órán át is bírta ezért nincs gond sztem
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy e4600-as proci megy 4 GHz-en vagy akörüli értéken? Én úgy gondolom, hogy mennie kéne, mert a C2D-ket szerintem átlag 70%-osan lehet tungolni és így kijön a 4 GHz. Vagy rosszul gondolom? -
szitaati
aktív tag
A régi gépemmel én azt vettem észre, hogy játékok meg egyéb alatt hiába volt stabil, Xp telepítés közben garantáltan kifagyott, ha rossz volt a tuning. Aztán egyszer belőttem, és 4éve úgy megy
De ha Orthos alap órajelen hibázik, akkor ott valami hibáddzik sztem
Amúgy nem tudom a Te lapodon hogy hívják, de van ez a CPU VTT, ha ezt megemeled attól nem melegszik jobban, viszont sokkal stabilabb lesz ha húzod. Pl nekem is ez volt: hiába emeltem core-feszt, nem ment nagyobb fsb-vel. Megemeltem ezt a VTT-t (más lapokon asszem FSB termination voltage) és jöttek a plusz megaherz-ek
Viszont lenne egy kérdésem: van ez a C1E és EIST, az egyik a szorzót állítgatja, a másik a feszt, ha jól tudom. Melyik melyiket? Mert ha a szorzóállítgató be van kapcsolva, hiába állítok be 10es szorzót, simán felteszi 11re is, és kifagy a gép. A másikat viszont szeretném bekapcsolva, h ne melegedjen idle-ben. Tudom kipróbálhatnám, de ha elrontom nincs kedvem jumperelni a CMOS resettel Köszi"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
Kombat
őstag
Reggel tuningolgattam egy kicsit és kiderült, hogy a 4300-am alapfeszen megy 3150MHz-t!
-
Kombat
őstag
Nem nagyon szeretem az ilyen teszteket, mert unalmasak , orthos ment 5 percet utána inkább játék volt!
Jorus: nem auto, 1.325-re be van állítva
Majd délután vagy este futtatok hosszabb orthost, ha elmondjátok, hogy mit hogy kell ott állítgatni (csak ma reggel szedtem le)
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
Tessék: kép
-
Hobbbyt
őstag
válasz szitaati #432 üzenetére
Áhá.. van Valami "FSB Overlock voltage" (vagy valami hasonló..) az normálon van.. Eddig scak a ramnak (+0.2v) + a procinak adtam (3.75v) de ahogy nézegettem a CpUZ vel... scak 1.319V kap... szóval kökemény Vdrop van a lapomon.. Nemtudom ,hogy melyik melyik :S
De én úgyemlékszem az EIST bevan kapcsolva... az a C1E ki... és idle állapotban visszaveszi a cpu szorzót 6* ra. (deh nemtom.. ezt a részét nemsokszor látogatom a biosnak..)Jahh és már rájöttem hogy miért hibázott az orthos... mert 1.8v nyomtam a ramokat 4-4-4-12 időzitéssel.. és nemszerették.. most mennek 2.0v on.. és már tökéletes 3ghz sem hibázik.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz FireKeeper #441 üzenetére
jaj
Teljesen igazad van.. 1.375 akartam irni10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Dashes
őstag
4500 alapfeszen 800-as Kingmax-al mennyit megy kb.? ( egy kis fesz emelés ramnak belefér )
-
nagyúr
4500 mellett nem kell RAM feszt emelni, főleg nem alapfeszes tuningnál. Láttunk már 3GHz fölötti eredményt is.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest