- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeman
aktív tag
ááá sik hulle vagyok ehhez a tuninghoz
Elöször kiprobáltam azt hogy, levettem a cpu szorzot 6osra és a memoria szorzot is 2esre. Igy 430 ig tudtam felemelni az fsbét Utánna 4esre raktam a memoria szorzot és levettem a cpu szorzot 6osra , majd elkezdtem emelgetni az fsbét itt a vége olyan 1000mhz nél van a memoriának, tovább nem igazán jutottam .
Akkor ezek szerint a processzor max fsbéje 430 és a memoria max 1000 mhzén megy? Most már csak ezeket az eredményeket kéne összehangolni.
Ennek ellenére fogalmam sincs hogyan állitsam be ugy a biost hogy stabilan fusson a gépezet........Esetleg segitene valaki?[ Szerkesztve ]
PSN---janesz79--------ORIGIN---jokemanHUN
-
Hedgehanter
őstag
Jeeej megjott a coolermaster hyper tx2, felraktam es nem indult el tobbet a gep...!!!!!
-
szacsee
nagyúr
válasz Hedgehanter #560 üzenetére
Ennek ha örülsz mazoista vagy..
A TX2-es PWM-es ventis?
Ha igen, akkor dugd rá a gyári coolert a csatira, a TX maradhat a procin, csak dugd át másik csatlakozóba...ha így sem indul, akkor kontakthiba..vedd ki a procit, nézd meg az LGA foglalatot nem-e görbültek el a lábak, ha jó, akkor tedd vissza és próba.. -
Skizz
addikt
válasz Hedgehanter #560 üzenetére
lehet szeresés közben valamit letörtél a lapról, egy kondit esetleg, vagy csak a proci kibe rakásánál elgörbült pár láb...
-
Hedgehanter
őstag
A hsz-em 2 nappal utana kuldtem mar az ideg elparolgott.....
Semmi nem indul el meg a tapegyseg ventije sem... A tapot megneztem az ok.. Nem gorbult el semmi a gyari hutot levenni nem nagy szam, meg a laphoz sem kell hozza erni. A tx-et felrakni ugyszint nem gaz, le voltam foldelve mikor csereltem tehat meg ki sem uthettem a lapot.. 2 even belul ez a 3. lapom mind Asus volt es mind meghalt.... -
jokeman
aktív tag
a cpu vidjét alapbeállitásokon kell megnézni, és közben kell valamilyen tesztprogit futtatni?
Mert kiprobáltam azt hogy alapbeállitásokkal elinditottam a gépet és akkor a cpu-z 1,136 v ot ir ki miközben a core temp meg 1,250 v et .
Illetve azt vettem észre (egyelöre minden alapbeállitáson van a biosban) hogy a cpu-z változik a feszültség 1,136-1,216 közt meg a biosban az fsb szorzo 11 itt pedig 6ot ir ki, de van hogy ez is változik és átugrik 11 re? Ha elinditom az orthost akkor 1,200v ir ki a cpu-z és az fsb szorzo is átugrik11re a core tempben nincs változás...csak a hömérséklet?PSN---janesz79--------ORIGIN---jokemanHUN
-
gV
őstag
ha huzni akarod a procit akkor elösször érdemes kikapcsolni őket aztán ha megvan a kivánt órajel de nem akarod h netezés közben is azon járjon illetve stabil marad ezekkel is akkor érdemes visszakapcsolni őket, ha nem akarod huzni a cput akkor mindenképp kacsold be őket nem rossz ha 1 kis energiát takaritasz meg a win használat során.
-
jokeman
aktív tag
aha értem köcce
egyébként ahogy látom ha bekapcsolom öket ha ki a cou vidje nem változik a core tempbe mindig 1,250et ir ki erre támaszkodhatok proci huzásnál akkor ez lenne a proci alap fesze illetve a biosban is 1,250 et ir ki normal cpu vidre.......?PSN---janesz79--------ORIGIN---jokemanHUN
-
-
gV
őstag
valami cikked nincsen rola véletlnenül?
volt, egy régi (2003as) P4 teszt olvasása közben tudtam meg h vannak ilyen procik is, de azota az újság már eltünt
meg most akkor eek jobbak vagy rosszabbak?
jobbak! nem kell annyi fesz a tuningnál illetve szabadon állithatsz rajta mindent (ugye fsb adott, de a szorzót nem "es" prociknál csak lefelé lehet állitgatni, "es"-nél felfelei is)
[ Szerkesztve ]
-
cettlee
őstag
elsö lépésben fesznek beáliottam 1,325 voltot de a speed fan szerint 1,28at kap
most emgyaz orthos ezerrel ramok 800on 44412 1,94 voltot kapnak. 11x250 = 2750 mhz
de má 66 fokosak a magok orthos alatt. basszki nagyon melexik eza szar pedig alapfesz.. -
papi77
addikt
sziasztok!
most vettem egy e4500-as procit.a cpu-z szerint 1200mhz-en megy(néha 2200-re felugrik)ez 6x200(11x200)!
ez normális,vagy rossz a proci?köszi
(egyébként 3Ghz-re fel lehet húzni?)Az első: NOKIA 1611
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
Épp most szereztem be egy Core 2 Duo E4500-as procit és egy Gigabyte P35C DS3R alaplapot Corsair TWIN2X2048-6400-as ramokkal (800 Mhz-esek). A kérdésem az lenne, hogy gyári hűtővel kb meddig lehet húzni az E4500-as procit? A feszültség emelés gondolom nem igazán használ a procinak. Bár ha nem bántja nagyon, akkor...
Segítségeteket előre is köszönom.Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
Miért jobb az, ha a szorzót lentebb veszed és az FSB-t pedig növeled? Ilyenkor nem kell valami FSB-RAM arányt is beállítani?
És hogy érdemes beállítani a rendszert? Mert úgy halottam, hogy az a legjobb, ha az FSB-RAM arány 1:1-re van állítva.
Az az igazság, hogy én a DDR ramoknál lemaradtam egy kicsit .[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
gV
őstag
válasz Bernyó84 #590 üzenetére
mert jobb a rendszer teljesitmény ha az órajelet nagyobb fsb-vel éred el
a memet tényleg 1:1 ben szokás használni a legjobb az lenne ha kitudnád hozni a 8*400at akkor a cpu is jo magas MHz-en járna és a memoriábol is kihoztad a hivatalos értéket amit tud[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
De mikor a procit néztem ki, akkor azt tanácsolták nekem (itt a PH-n valamelyik fórumon), hogy minél nagyobb szorzóval rendelkező procit válasszak. Akkor meg miért kell a magas szorzó, ha úgyis 11-ről visszaveszem 8-ra?
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
gV
őstag
válasz Bernyó84 #593 üzenetére
hát ha birja 11*400-on akkor jo h magas a szorzó, de sztem nem birja és akkor már nem a 11*300 a megfelelő hanem inkább a 10*333, 9*366 v 8*412 stb a memoriák miatt, de lehet persze azokat 1:1 helyett 4:5 v 3:4 ben járatni kikell tapasztalni h müködnek ugy
[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
Értem... De ha nem szinkronban járatom a rendszert, akkor nem lesz lasabb?
És miért van az, hogy a 8*400-at tegyük fel vinné, de a 9-es szorzóval meg mondjuk már nem megy?[ Szerkesztve ]
-
-
Bernyó84
aktív tag
-
gV
őstag
#595 leginkább azért mert nagyobb az órajel ahoz meg több fesz kell ezek pedig nagyobb hőt generálnak erőssebb hűtés de mindez csak azokután h kiderült nem wallos a cpu mert lehet h a 400at már az Istenek sem viszi (7es szorzóval pl 1.6v)
#597 na erre (is) van a forum h aki lemaradozott azt felhozzuk amugy kb ezt kell tudni a memoriákról illetve h a ddr 2.5v a ddr2 1.8v a ddr3 1.5v <- ezek a elfogadottak de a tuning memoriáknál kb igy van 2.8v/2.3v/1.8v késleltetés cl.: 2-3/4-5/6-7[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
Köszi. Azért a feszültséggel és az időzítésekkel nagyjából még tisztában vagyok . De majd szerdán, mikor meglesz a gép, akkor majd kitapasztalom. A gyakrolatból úgyis jobban megértem...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.