- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz dízelracer #16395 üzenetére
Régi tesztek nem érdekelnek. A tény az, hogy aki intel 2 magról váltott amd 4 magra az mind elégedett. Ez pedig nem keveset számit.
Van akinek kell a 4 mag van akinek nem. De 4 magból még mindig le lehet kapcsolni 2-t + cnq és máris jó. Viszont ha kell + 2 mag akkor aktiválod. Egy kétmagosnál meg ha kell a kraft akkor szarrá tuningolod. Az viszont zabál is.Látod az állatok fejedelme is vált. El kell fogadni, hogy egyre kevesebben lesztek.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
dízelracer
őstag
válasz Gyuri27 #16401 üzenetére
Elfogadok én bármit de, hogy én biztosan soha többet nem fogok átállni a sötét oldalra az tuti. Volt több AMD-s gépem is (Athlon, AthlonXP, Sempron, Athlon64) sőt legutóbb is már majdnem elcsábultam de szerencsére az utolsó pillanatban megjött az eszem. Aztán kijött a Core i7 és minden vitás kérdést egycsapásra lerendezett. Az AMD a nyomába sem ér. Az meg, hogy kurva drága nem érdekel mert nem cserélgetem a gépem félévente/évente. Egyszer kinyögöm és vagy 3évig csak a videokártyát kell cserélgetnem mert a többi biztosan nem fog elavulni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gorneck #16402 üzenetére
Bios-ban lehet már elvileg. 770-es Giga lapok is tudják, írta darál0w is vmikor.
De mondjuk ez a mag kapcsolgatás is olyan, hogy most ha tudom, hogy játszani akarok akkor 4 mag, ha meg tudom már reggel, hogy nem akarok csak netezni, akkor kapcsoljam le a magokat? Vagy ez működik win alól is? Me ez így bios-ból elég gáz, hogy minden bekapcsoláskor döntsem el mit akarok.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #16404 üzenetére
Mellesleg, én csak a fogyasztás miatt váltok... A többi engem hidegen hagy. Nincs nekem bajom egyik gyártóval sem.
@Gorneck23: Nem tom, hogy csináltak-e már hozzá szoftot, bár lehet hogy az AMD overdrive progija már tud ilyet is, eztet nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gyuri27
félisten
válasz darál0w #16408 üzenetére
Majd lesz.
Gorni: bios ennyit tudok én is mondani.
Az új prociknál ez meg automatikusan meg lesz oldva (mint intelnél).
Anti: aod-hoz miért kell újrainditani?
hackeeeee: miért kell újrainditgatni a gépet. Azt mondta részer elég a 2 mag. Ha meg elég akkor csak akkor kell bekapcsolni ha nagyon szükség lesz/van rá. Addig a 2 mag meg vid tuningal simán elvan. Ha meg a lap tuning mellett is tudja a cnq-t hiba nem lehet a dologba.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gyuri27 #16412 üzenetére
Sztem úgy értette, meg én is úgy értettem ott, hogy pl. most ha este játszottál, aktív a 4 mag, reggel benyomod a gépet csípás szemmel nem lépsz be bios-ba, de rájösz, hogy csak netezni akarsz, ne fogyasszon feleslegesen, akkor reboot kell, hogy kilődd a 2 vagy 3 magot.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gyuri27
félisten
válasz hackeeeee #16413 üzenetére
Felkelés után mosakodj meg. Meg az első cigi és kávé nélkül magával Jézussal sem tárgyalok, nem hogy a gépet bekapcsoljam.
Ez a fogyasztás dolog kicsit túl van misztifikálva.
Többet lehet spórolni, ha a hűtő, tv, mosógép stb normális aa vagy aaa kategóriájú. Esetleg a ház is rendesen szigetelve van és nem az udvart fűtjük.Szerintem a 4 mag cnq-l meg bőven jó. Ha nem akkor keresni kell olyan progit mint annó a crystalcpuid volt. Ott szépen beállitani egy alul feszes, egy normál és egy tuning profilt oszt csokolom. Az müködik win alol és két kattintás.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gyuri27 #16414 üzenetére
Hát nem tom...
Nem tom, hogy mennyit esznek így, darál0w-nak le kéne mérni, hogy számít e a mag kikapcsolás, ha igen akkor mennyit. Inteléknél arra jöttem rá, hogy alaphelyzetben szinte mindegy, hogy pl. 3 vagy 3,5Ghz, idle-ben szinte ugyanannyi a fogyasztás, terhelve ugrik meg. AMD-nél CNQ-vel ugye jóval lejjebb megy az Idle fogyasztás, ezért kéne megint.
CnQ az tudom, hogy működik minden gond nélkül, az EIST-el sincs baj, kb. ugyanannyi a dolog mint a CnQ, szal kb enable meg disable.
Véleményem szubjektív...
-
dízelracer
őstag
válasz hackeeeee #16415 üzenetére
"Kukázz" össze egy második netezős gépet:
420/430/440 cerka gyári hűtővel: 4k
legolcsóbb igp-s lap: ~4k
1x 512 ddr2 ram: ~2,5k
80gb vinyó: 3k
dvd-író: 2k
noname 300-as táp: 1k
bármilyen ház: 2k17-18k-ból megvan egy komplett gép. Netezni, torrentezni bőven jó.
Én ezt csináltam csak P3 -ból. Kb 11k -ba fájt az egész. A komplett gép fogyaszt vagy 35-40w-ot.[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz dízelracer #16421 üzenetére
Kösz.
Van itt 1 retro masina, 133mhz, 16MB EDO ram 1MB S3 VGA.
De amúgymeg notiról netezek, csak az a baj, hogy ebből kifolyólag mostanság lusta vagyok bekapcsolni az asztali gépet. De mindegy végülis, ha nem lesz érdeklődő max a jöv7 folyamán, akkor marad minden ahogy eddig volt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
darál0w
Jómunkásember
nagyon pörögtök...
nemgyűzöm olvasni...én meg lassan el fogok tűnni asszem...csütörtök ota alig vagyok...emlékszem tavaly is ilyentájban tűntem el....jön a nyár, egyre kevesebbet tespedek a gép előtt, haverok, buli...most is , megszületett haver kislánya...péntek ota kb tegnap éreztem ugy, h jolvagyok a piálás után...mostmeg megint mehetek
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
bzs73
őstag
válasz Gorneck #16426 üzenetére
Én is így vagyok vele.Sajna mostanába brutál melegek voltak nyáron,és valahogy azt még rosszabbul birom mint a hideget.Régebben norm nyár volt max 25 fokkal.Azok jók voltak.Mondjuk a telek is jóval hidegebbek voltak,az már nem volt olyan jó.
Nem is tudom hova költöznék.Átlag 20 fok.Az lenne a jó.If a second or you are the first to lose.
-
Gyuri27
félisten
válasz Gorneck #16431 üzenetére
Te norvég halász, te svéd favágó. Magas vagy szöke és kékszemű?
Amúgy meg ha hiszed ha nem, ez még abból a korból maradt rám mikoron ifjú voltam és sokat melóztam a földeken.bzs73: hűvös volt aznap. Mivel az egy katlan 60 fok is lehet.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
lipi67
nagyúr
SZép estét. Bocsi, nem olvasok vissza most, csak beköszönni jöttem.
Hulla vok.Ja a vagy-vagy-ot láttam, erre mondtam:
Vállban tört, kell csavar, vas, stb. Hasonlóan veszélyes már ilyen korban mint egy combcsonttörés. Altatják stb. Ráadásul neki van sok szervi baja (pl.tumor...), gyenge a szervezete. Léguti kütyüjei is vannak, ezért életveszélyes a műtét.
Lépek, próbálok alduni vmit..
Jó éjt!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Gorneck
legenda
Szép napot mindenkinek.
Gorneck#1239
-
bzs73
őstag
Jó reggelt!
Mehetek megint dolgozni,és az eső is esik.If a second or you are the first to lose.
-
lizakattila
senior tag
Jó reggelt!
Debrecen felé még csak borús, de szerintem nemsoká esik itt is.Felénk meg nem tudom milyen betegség/járvány van... 2 napig a gyerek volt beteg (hányt, stb), erre ma hajnalba párom nem győzött kijárni, illetve reggelre 40 fokos láza lett.
Én még tartom a frontot.[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Gorneck
legenda
válasz lizakattila #16444 üzenetére
Jobbulást nekik...egyébként haverom családja is nem rég jutott túl vmi hasonló nyunyán...
Gorneck#1239
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Gorneck #16426 üzenetére
nagy meleg, gyorsabb fáradás, kevesebb pia is elég. szeretem
szép napot. most térek magamhoz...holnap meg megint buli
Április 1. bolondok napja, és haver születésnapja...szegény
#16435) hackeeeee nemjárna jol velem
Miskóc, esik a zeső.
cigányoknál meg a FSZen bulivan...megjött a segély tuti...inkább ők esnének...kifele az ablakon.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest