Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    addikt

    válasz gainwardgs #25242 üzenetére

    Köszi, elégedett is vagyok vele, csak a pletykák szerint nagy dolgok jönnek. Aztán lehet a nagy dolog egy nagy drágulás, nem tudni. Amikor megvettem, azonnal kapott is egy Noctua D15-öt. Eszméletlen forrófejű volt, így jött a delid akció. Sima allcore 5 GHz-en AIDA Stressz teszten ami nem is nagy, csak azzal mértem, 12C-t nyertem. Nagyon jó hűtő, csak az új RAM Moduloktól nem fért el az első venti. Aki "csak 5GHz-et szeretne, simán elég egy ilyen hűtő. Aztán 360 AIO, és most a pincével kombinált vízhűtés. Így lehet már tuningolni, bár a számomra lényeges dolgokat pont tegnap írtam ide. Azért írtam ezt a hosszú körítést, mert összefüggenek rendesen.
    Bocs, csak 1 játékról tudok infókat adni, lehet más játékok másképpen viselkednek. Procira még egy kicsit röviden. 5300 MHz-ig tudom terhelve megpörgetni, addig szépen adja is a teljesítményt. Itt láthatod szépen a növekedést.

    [link]

    A radiátor ekkor még itt volt a lábam alatt a nyári kánikulában, hőmérsékleteket nem érdemes nézni. Freki emeléssel szépen növekszik a teljesítménye.
    Most jöjjön a 1080Ti.
    Az a videokártya egy bitang szerkezet. Én 2560 * 1440 -ben 144 Hz-es G Sync monitorral játszom a BFV-t. Az a VGA kiszolgálja a BF-et 2k felbontásban high beállításokkal. Ultrával és a sok effektel, élsimítással nem. Az én véleményem, mivel kérdezted :) , sokkal nagyobb előrelépés egy jó CPU/RAM páros, mint egy jó VGA, amit nem tud az ember kihajtani. Ez itt egy kis hasonlítási alap:
    EVGA Hybrid 980Ti, majd egy átlagos Inno3d 1080Ti, de az a meleg miatt visszavesz automatikusan, majd UV/OC és adja azt ami benne rejlik:
    [link]
    Ez pedig a Giga Xtreem Waterforce 1080Ti, az vitte a pálmát:
    [link]
    Ez előtt nekem 8700K volt és vettem egy Gainward Phantom GS 3080RTX-et még tavaly, de rá kellett jönnöm, hogy a proci édes kevés. Ezt a mikrolaggos vacakot a proci gyengesége okozza. Nem tudta kiszolgálni a VGA-t rendesen a darálóba, beesett a 0.1% low FPS mindig 20-30 -ra. Ekkor kezdtem el utánajárni a tuningnak és itt kötöttem ki :) 5.1 GHz volt a max a 8700-nak, és így már lett 40-50 FPS is a 0.1 ... nem sok. Pedig RTX3080, ráadásul a Phantom GS a legjobb a Gainwardnál. Igen, a kiírt FPS az végig mutatta a 144-et, azt felejtsük el, kiíratni is kár. Egy folyamatos, állandó stabil FPS, sokkal jobb, mint az ugráló, változó képkockasebesség. Rendesen meghajtva amint látod, a 1080Ti is képes nagyon nagyon jól szolgálni, de ott már 2k esetén kompromisszumokat kell kötni. Hiába kapja a frame-ket, ultra beállításokkal már megbotlik, nem tudja kirajzolni. Ki is írtam, hogy custom high beállításokkal, igazából a BFV nem veszít semmit sem a "szépségéből". 80-90% VGA kihasználtságig lehet terhelni szerintem egy videokártyát, utána már a minimum low FPS-ek rovására megy a további terhelés. Az új 3080-at sajnos ezzel a procival sem tudom megdolgoztatni, ez már a játék hibája, BF5 nem profitál már az extrém tuningból. VGA-ból lehet hasznos terhelést kicsikarni pl ha 4k-ban játszol, azzal eldolgozik szépen, de több frame-et nem tud kiadni. Mármint a low kategóriában mert én azt nézem, senkit nem fogok rábeszélni erre, látok játékvideókat, és beszélek is emberekkel ... "huh, 250-300 FPS, de klafa..." Lótúrót, nem kellene azt figyelni, hogy amikor nem történik semmi, az akkor kiírt számokat figyelni, megtévesztő.
    Bocs, kicsit hosszú lett, remélem hasznos volt a 1080Ti-vel kapcsolatban e pár sor. Én véleményem, minimum 9900K kell hozzá, de inkább erősebb. Meg kell nézni, hogy a kívánt felhasználás, játék, mennyit profitál a magok számából. Elvileg egy 11600K proci is ki tudja szépen hajtani, de ebben nincs tapasztalatom, így nem ajánlanék CPU-t hozzá, de mint a fenti videókból kiderül, egy jó proci fontosabb, de ez legyen a Te döntésed. Üdv., z

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák