- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz Sanyi19 #4915 üzenetére
Most nézem neked sincs turbó x33 az nem az emelt órajeled, turbóval x39 lenne! Na mindegy rakom alapra megy vissza az ssd, és alvás!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
venomka1
aktív tag
melyik programmal tudom jatek alatt figyelni a memoria fogyasztast?
-
Sanyi19
őstag
Furcsán működik a turbo. Mikor 110-re állítottam a blck-t akkor felváltott mert írt ki 4300~ mhz-et a cpu-z. Tehát ment a turbó. Nem jöttem még rá mitől függ, hogy működik-e vagy sem. Állítottam 105-ösre úgy meg nem ment. Szerintem bugol a turbo.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
oliba
őstag
Úgy néz ki, hogy még sem stabil a 33x139MHz-es órajel. Ha tippelnem kellene, akkor nem bírta az NB a közel 4,6GHz-es tempót.
Most éppen 33x135MHz-en próbálom megkeresni a feszültséget, amin még stabil.
[ Szerkesztve ]
-
aok1
tag
Ez a core distance thermal mit is jelez a hwinfo-ban tulajdonkeppen?Mert ha nem terhelem le Ibt-vel a procit akkor kb 80 fok korul rohangal.Ha meg leterhelem akkor leveszi 25 fok kornyekere a core distance thermal fokokat es a magok jarnak 70-75 fok korul.Fordítottan arányos a 2 hőmérsékleti érték egymással de nem tudom mi az összefüggés.
-
WaterWawe
őstag
A nevéből adódóan a távolság a max hőmérsékletig. Tehát hogy ha terheled a procit és 80 fok, 25 a distance mert 105 fok a max. Ha nem terheled és 80 a distance akkor meg ugye 25 fok körül megy a proci idle.
-
venomka1
aktív tag
A cod ghost full grafikon megy,.es hirtelen kilep kis jatek utan. A hiba uzenet az higy keves a memoria.a gepemben. De elotte valo heten napokat jatszottam vele ez hogy lehet hogy akkor nem.irta? mugy 8gb 3000mhz es.corsair. Meg neztem a feladat kezeloben es csak.53% on ment akkor,de nem vartam meg amig kilep,en leptem ki.
-
Milka 78
nagyúr
-
őstag
-
Fandango
veterán
Lehet ezutan a kerdes utan hulyen fogtok ram nezni, de lehet olyat csinalni, hogy iGPU es rendes VGA kozott valtani windows alatt, ha mind2 aktivalva van es be van kotve monitorra?
Tudom probaljam ki, de ezt megelozve kerdezek inkabb.
[ Szerkesztve ]
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Van egy ilyen lapom : Giga Z170X-UD3.
Annyi " bajom" lenne vele, hogy a felső hűtőborda, ami itt a képen is látszik, amire rá van írva, hogy "Ultra Durable" kicsit mozog, de csak akkor ha mozgatom, amúgy kontaktban van az alatta lévő alkatrészekkel.
Kérdem én ez gond-e, vagy ne törődjek vele?
Igazából ha rányomom a helyére, akkor úgy tűnik, hogy a helyén marad és érintkezik az alatta lévő alkatrészekkel.
Gondolom azért mozog, mert csak 2 rugós pinnel van odafogatva, gyárilag.
Itt a kép: [link]Köszi a véleményeket.
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
blu79
addikt
Szia, szerintem semmi gond nem lesz vele, nekem régebb egy Asus H87-Pro-n mozgott az egyik, de csak akkor ha megmozgattam, semmi gond nincs vele, teszi a dolgát az új tulajnál
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
DeckardCain
senior tag
Egy-két összehasonlító videó, ha valakit érdekel.
i3-6100 (3.7) vs i5-6400 (3.1) in GTA 5 / Crysis 3 (380x)
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz DeckardCain #4976 üzenetére
B@szott jól sikerültek a Skylake i3-ak. Az meg már csak hab a tortán,hogy megfelelő lapban meg is lehet rántani.
-
nagyúr
Hogy áll ez a bclk tuning az msi és asus lapokban ?
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Tom5
addikt
válasz DeckardCain #4976 üzenetére
Teccetős eredmények. Nem vagyok otthon Intel/skylake tuningban. Ezekhez a nonK-s cuccokhoz milyen lap kell és mit kell tenni, hogy tuningolni lehessen? Leirná valaki pár sorban, előre is köszi!
-
aktív tag
https://www.youtube.com/watch?v=Tdq2WCOglPg
Szia.Z170-es chipset-es alaplap kell.Először az asrock adott ki (sky oc) biost.De ha jól tudom a többi gyártó is készíti.Szóval lefrissíted a bios-t.Veszel egy non K-s procit.Bios-ba alapfeszen megnézed a bclk emelésével hogy mennyit bír kb.A memória órajeleket beálítod mert a bclk a memo órajelet is feljebb állítja.Aztán lehet egy kis feszt emelni és próbálgatni hogy meddig stabl.Kb. ennyi nagy vonalakba.
[ Szerkesztve ]
-
szinesz.bob
senior tag
Mennyi most a legolcsóbb lap ami támogatja a bclk-tuningot nem K-s procinál?
-
aktív tag
válasz szinesz.bob #4983 üzenetére
Újba kb.29ezerFt.Z170-se chipset.Legalábbis egyelőre csak ezek támogatják.Aztán ki tudja mit hoz a jövő.
-
aktív tag
válasz szinesz.bob #4985 üzenetére
Ezt nem tudom meg kéne nézni a gyártó oldalán.Nekem asrock van.Ott az összes 170-es laphoz van.ASROCK Z170M Pro4S ez 32 de ehhez tuti van.Amit néztem 29-ért egy gigabyte és ráadásul ddr3-at támogat csak.De hasznátan is szoktak jó árba lenni.Vagy vársz vele egy kicsit míg kiforrja magát.
-
Because
őstag
válasz szinesz.bob #4983 üzenetére
Olvastam, hogy pl. az Asrock tobbi nem z-es lapjahoz is megoldja a tunningot. Kivarok a h110m-el
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz szinesz.bob #4987 üzenetére
Nekem egy asrock gaming k6-om van.Csak egy g4400-as procim van ideiglenesen mert februárba váltok i5 vagy i7-re.De működik a dolog.Nálam 4.8Ghz-et megy.Igaz ez csak egy két magos.Nagyobb proci-ról nincs tapasztalatom de amit a fórumokon olvasgattam működik a dolog.Ja igen azt elfelejtettem.Csak videókártyával megy a dolog.Integrált grafikával nem.Meg én az összes energiatakarékos lópikulát kikapcsoltam.Mondjuk én azt amúgy is ki szoktam kapcsolni.
Because:Úgy legyen.Rebesgettek valamit.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tegnap esti gépszerelés kudarccal ért véget. Döglött volt a Z170 k4. De mint megtudtam MR. Asrocktól van olyan táp amivel egyszerűen bizonyos lapok nem indulnak. Mondta, hogy ránéz az ezerwattossal.
Bár szerintem kiállítási lap volt azok gyárilag elvannak rontva. Viszont nagyon korrekt és gyors volt mert ezt kaptam helyette:
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
őstag
válasz venomka1 #4992 üzenetére
Eléggé ciki de a k4 is jó mert ez sem indult. Mondom ilyen nincs! Mióta divat az a védelem, hogy ha nincs proci a lapban akkor nem tudom bekapcsolni? x79 extreme 4-nél simán ment még proci nélkül. Tapasztalatnak jó volt meg így lett egy extreme 6om
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Because
őstag
válasz szinesz.bob #4994 üzenetére
Annyi volt Asrocktol, hogy dolgoznak rajta. Orulnek neki, mert en a lapon szeretek sporolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest