- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
golf2gt
tag
válasz #Morcosmedve #4699 üzenetére
Megcsináltam de ugyan az .. olyan mint ha elkezdené telepíteni de semmi nem történik...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #4703 üzenetére
Valahogy ugy, de a standby voltage is rengeteg. Sztem 1.15V eleg kell legyen.
Vccio-Vccsa- (Lapnak aligha lesz baja) 1.2-1.2V 4,5-hoz szinten eleg. De tesztelgesed, nem melegszike, stabilabb-e emelve, gyaltalan van e ertelme.
PCH-t se emelném 1.05 felé, ha nincs BCLK tuning. PLL 1,45V korul az oke.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #4704 üzenetére
Standby nálam alapon.Rosszul teszem?
VccPll az nálam mi?Az lenne a Vpll oc?Mire is jó az nekem és mennyire lőjem mondjuk 1.330 und 1.390 v-s feszekhez?
Mikor lesz almanach...apa messze vagyunk még?Szinyák :
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #4707 üzenetére
Nyomni kéne,mert random fagyok és nem tudom mi a frixi (agyon használt komplett platform/vga cserét megélt Win7,vga,cpu,memória).
Na jó de melyik melyik,mert nekem két PLL-em is van Az alsótól szétfagy (ezzel vívtunk playersel).A másik az mi,mert nekem más a név mint a fent említett táblán szereplő,tehát a fenti kérdés tovább él
Ja a memória fesz...nekem 0.05v-ként lehet adagolni,tehát nem 1.375v a következő lépcső (most 1.368-ot kap valósba),de emeltem az IMC feszeket 1.208v valósra. -
golf2gt
tag
válasz #Morcosmedve #4699 üzenetére
Esetleg más ötlet? nem telepíti így sem
-
bigdigit
addikt
Kezdek kiakadni.most fiam gépét építem.....
Nálam gond nélkül megy asus z170 pro gamingben a kingston hyperx fury 16gb 2x8 2133mhz ram.
Viszont neki asus z170A lett véve de csak 1db rammal képes elindulni.Biost már feltettem legújabbat de semmi változás.Hibaüzenet nincs csak nem postol be.Mem oK gombot hiába nyomom csak újraindul és semmi.
Ötlet? -
bigdigit
addikt
Megcserélem őket hátha maga a ram hibás...
-
Erdei88
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz bigdigit #4713 üzenetére
Akartam irni en is, hogy sanszosan lap hiba, illetve ugye az nagyon belepo lap, azert ne varj annyit mint a sajatodtol!
golf2gt: aicleaner-t toltsd le es csokkentett modban rendszergazdakent futtasd le, majd restart es vissza csokkentettbe, majd asus mappak torlese. szedd le a zip et ujra es try.
Milka78: lesz, de egyebkent haswell-el nagyon hasonlo, csak a DDR4 OC kinlodos, meg ugye a BIOS bugok...
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
bigdigit
addikt
válasz #Morcosmedve #4714 üzenetére
Mégis egy árban vannak.Csak a PCI slot miatt lett ez a lap.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #4714 üzenetére
Azert en nem neveznem ezt a lapot egy belepo lapnak..
Szerintem tuningos skylake ala valo lapnak ez a belepo szint
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
oliba
őstag
Megjottek a cuccok tegnap. Felig osszeraktam, minden mukodik. Csak cpu blokk volt a procin, igy a mukodest nem eroltettem. A lappal egyelore minden jo, bar abba a slotba, ahova kellett volna tenni a ramokat, ott nem indult el. 2666 rev 3.20-as corsair lpx ramon micron chipek vannak. Hynixnek jobban orultem volna, de azert a 3-3,1ghz ki fog jonni cl14-15-be varhatoan. Ha reggelre hazaerek, akkor megprobalom osdzerakni es mukodesre birni
-
Forestgreen
aktív tag
Hali!
Megnéztem a 6700K-s procimat 4600 és 4700 Mhz-en. Legtöbb helyen a 4700 Mhz-hez 1.340v-ot láttam, így erre tettem fel. Fura módon CPU-Z-ben csak 1.260-1.272v-ot mutat terheléses teszt alatt és a hőmérséklettel sem vagyok "megelégedve". Ki kellene kapcsolnom TPD limitet, vagy valamit nem veszek figyelembe? Gigabyte Z170X Gaming 5 a lapom.
Köszi!
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
eldarin
tag
válasz Forestgreen #4720 üzenetére
Én úgy tudom, hogy terhelés alatt mindig kevesebbet fogyasztanak mint amit beállítasz neki. Nekem a 3570K is mindig kevesebbet evett terhelés alatt és most a 6600K is 4,5-n 1,270-el megy terhelés alatt am meg 1,300 van neki manuálisan megadva.
-
Forestgreen
aktív tag
-
eldarin
tag
válasz Forestgreen #4724 üzenetére
Hát nálam egy Corsair H100i-vel ilyenek a hőfokok játékok alatt viszont csak 40-45 fok a max és a ventilátorok is csak 500RPM-en pörögnek a gépben, hogy hangtalan legyen az egész. Szerintem Linx jobban fűti a processzort mint az Aida 64 stressz tesztje, ha erre gondoltál.
[ Szerkesztve ]
-
Forestgreen
aktív tag
válasz eldarin #4725 üzenetére
4790K-m volt ezelőtt, el vagyok szokva a barátságos hőfokoktól... Akkor megnyugodtam... hogy nem butul le a proci terhelés alatt...
Lehet én is nyomatok egy LinX-et, Aida64-ben nem bízom
[ Szerkesztve ]
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MiklosSaS #4718 üzenetére
Tegnap beszéltük, hogy nem a kinézet és a szolgáltatás miatt, vannak közelebb a belépőhöz. Ez nem arra vonatkozik, hogy JEDEC-el nem megy a RAM, az még mindig lap hiba számomra remélem nem a BIOS gyengesége.
(#4716) bigdigit: BIOS-t sikerült frissíteni rajta?
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Forestgreen #4726 üzenetére
IBT Very High vagy, ha belefér 0.6.5-ös LinX és HWinfo64 legyen előtte megnyitva, abban látszik minden
(#4727) hpeter10: sztornó, megnéztem a manual-t, nem tud ilyet
(#4729) Forestgreen: OK!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Forestgreen
aktív tag
válasz #Morcosmedve #4728 üzenetére
Otthon megnézem...
-
bigdigit
addikt
válasz #Morcosmedve #4727 üzenetére
Frissitettem de semmi nem változott.itt várok a szervizben.....nézik.
-
oliba
őstag
Gyors jelentés mára és megyek alvó módba.
BCLK tuning egyelőre sikertelen. Még nem találtam meg a titok nyitját.
Memória megy 2800 CL12, vagy 2933 CL15. Lehet válogatni Feljebb nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
BCLK Overclockos BIOS Asus Z170 Pro Gaming-hez: [link]
Valaki esetleg tudna tenni egy próbát, hogy megy-e?
Ha tényleg megy ezzel is, akkor nem az Asrock Z170 Extreme6 lapot venném hanem a Pro Gaminget, ezzel nyernék ~10k Ft.-ot.
Azt nem értem, hogy itt miért a 6400-at és a 6700-at ajánlja BCLK OC-hez, a 6500-at pl. miért nem. Valakinek ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #4736 üzenetére
Már írta,hogy c15-nél tart 3000mhz alatt.😉
-
oliba
őstag
hpeter10: futtattam egy kis prime blend tesztet és nem omlott össze 1 perc alatt. Már bíztató
Milka 78: + 133MHz és CL12-ről CL15 nem túl bíztató. Mondjuk AIDA szerint a sebesség kettejük között kb 0. BCLK tuning miatt egyik órajel sem lesz érvényes.
Amúgy rossz bios volt a lapon. Most a legújabb beta van fent és már lehetett tuningolni. Nagyon gyorsan állítgattam. 1,4V-on már nem bootolt be 4,8GHz-en. Csak a feszhez nyúltam és a BCLK-hoz. Cache-t és a memória órajelét mindig lejjebb dobtam ahogy emeltem az órajelet. Majd valamikor nekiesek komolyabban.
-
Yllgrim
őstag
Milyen proci/lap/memoriad van?MegvanKivancsi vagyok erre a tuningra, igeretesnek hangzik es koltsegkimelonek sem utolso.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
alfiboy
aktív tag
-
bigdigit
addikt
válasz #Morcosmedve #4733 üzenetére
Nos csak lapcsere lett a vége bár nem tudom mit kellett tesztelni másfél óráig rajta,.Vagy megy a két modul vagy nem.Pro gaminget hoztam helyette szőr a szőrbe.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Lynx jelentosen melegebben jaratja a cpu-t, mint egy Aida stress test?
Talaltam egy videot, ahol a sracnak a 6600k @4.6 Ghz 1.440V csucsal is h100i vizhutovel 70C alatt maradtak a magok Aida stress test alatt.
Lynx alatt gondolom melegebb lenne, de jol tippelek, hogy kb 10-12 fokot tolna ra vagy tippre mar inkabb 90C iranyaba lenne az az ertek?Jah a video amit emlitettem: [link]
-
aktív tag
válasz Darth_Revan #4746 üzenetére
Szerintem a prime95 nyúzza a legjobban.Real Temp-el monitorozva.Ha úgy kibír egy 3-4 órát akkor stabilnak mondható.Bár van aki 12 órát ír.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
A videót nem néztem meg, de nekem a 2600K 4,5Ghz-en 1,3V körül ment 70-72°C-on 2-3 kör Linx után a h100i-vel. Mondanom sem kell, hogy a Sandy még forrasztva volt.
-
eldarin
tag
Ennyit tudok viszonyítási alapnak adni 6600K 4,5ghz 1,300V egy h100i-vel hűtve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest