- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz gainwardgs #4047 üzenetére
Azért abból is van szórás.Nekem a 2666c16 3100-et tud c16-1t-ben,de van akinél megy 3200 és van akinél 2900-nél már dobja magát.
Hozzáteszem jó kis ram a 2666-os,de lehet az lpx 3000c15-öt venném inkább,mert alig van árban különbség.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Én is épp gépet tervezek venni, elég sokat olvastam a témában, így leírom a véleményem, de mivel gyakorlati tapasztalatom még nincs, ezért várd meg, hogy a szakértők megcáfolják/megerősítsék.
A 6700 előnye bizonyos esetekben a HT, viszont ez néha hátrány is lehet játékokban. Alap órajele 3.4GHz, turbó 4.0GHz.
A 6600K alap órajelen erősebb (100Mhz-el), turbóban kicsit gyengébb (szintén 100MHz-el), viszont tudsz tuningolni, úgy már erősebb mint a 6700. 4.5GHz-et mindegyik tudja.Árban nincs nagyon különbség a kettő között (6600K + Z-s alaplap vs. 6700 + B/H-s alaplap), de a tuningos opció azért picivel több is lehet adott esetben. Egy ~400e Ft-os konfignál viszont nem biztos, hogy azt a kb. 5e Ft-ot már érdemes megspórolni, ha esetleg egy drágább tuningos lapot és jobb hűtőt veszel alá. Viszont 46e-ért ott van az Asus Z170 Pro Gaming, ami jó vételnek tűnik.
Én a tuningos opcióra szavazok (6600K), én is azt fogom venni, ha meg lesz rá pénzem.
Ha semmiképpen nem akarsz tuningolni (ezt sajnos el kell dönteni előre), akkor sem feltétlen jobb választás a 6700-as konfig.Ez persze szigorúan a játékokat figyelembe véve, munkánál már a HT jelenthet nagy előnyt, _ha az adott program támogatja_.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz deicide #4055 üzenetére
Nagyon jó az a hűtő, csak sehol nem találtam.
Másik téma:
Játékoknál már szerintem rohadtul nem számít, hogy melyik procit teszed alá. A nonK 6700 és a 6600K is bivalyerős, 80%-ban pedig ki sincsenek használva. Aki akar tuningolni az vesz 6600K-t, aki nem, az vesz nonK 6700-t.
(#4056) csigi: Ment privát.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Igen, hivatalosan már nem gyártják, Kelly-tech-ben volt még néhány darab. Én abszolut nem ismertem, csak a tesztek alapján döntöttem mellette, de nem bántam meg, tényleg hatékony és csendes.
Egyébként játékok alatt én sem vettem észre különbséget a 4790K és a 6700K 4.6GHz-e között. Nálam mondjuk nagyrészt VGA limit van 3440x1440-ben és 3840x2160-ban még a 2 Titánnal is.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
SpongyaBob
veterán
Én a 6700-at választottam, igaz 6600k akkor nem volt sehol, ekkor gyakorlatilag egy áron voltak. Szerintem édes mindegy melyiket választod játékra, nem fogsz észrevenni semmit. Hacsak nem a benchmark az életed. Egyébként a több szál miatt ma sem döntenék másképp, amit véleményem szerint egyre inkább ki fognak használni a játékok a jövőben.
(#4054) CsonkaImo
1 core 4,0GHz
2 core 3,9GHz
3 core 3,8GHz
4 core/8HT 3,7GHz[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
-FreaK-
veterán
válasz CsonkaImo #4054 üzenetére
Szerintem időtállóság szempontjából is jobb a magasabb órajel mint a HT, valahogy nem hiszem hogy belátható időn belül játékok alatt nagyobb előnyt fog jelenteni, mint manapság, de ne legyen igazam.
Azzal viszont egyet értek, hogy a különbség nem lesz nagy, 2-3fps-t jelenhet a magasabb órajel, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
PCX.-nél is van 15 píz aszem .. tényleg tetszetős darab, ez még a nálam elfogadható kat. mert nem nagy monstrum , hogy kifoglalja az egész lapot illetve a ramok is elférnek, nem húzza le lapot se stb. És tényleg hatékony lehet tesztek alapján ahogy nézem ...
(#4055) deicide az jó IBT milyen beállítással ment (high,very H, MAx ?) mennyi kör ment le ?
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
deicide
veterán
válasz Szinyák #4061 üzenetére
10 kör High-on, ha jól rémlik, egyelőre nem sok időm volt játszani a feszekkel, csak belőttem, hogy az IBT lefusson. Így játékok alatt is stabil, 1.328-al 4.6GHz-en, az végülis nekem már megfelel 24/7-re, mert amúgy az idő 90%-ban 800MHz-en megy és 0.88V-on.
Nem sokat játszom.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Maotun
őstag
Üdv szakértők, és topiktársak!
Most kell döntenem FX 9590 ről jönnék át a "kék" táborba 6700K ra váltanék . megéri?
(keret megvan alaplapra DDR4 re is)
vagy inkább monitorra, perifériákra nagyobb ssd.-re költsek nem tudok dönteni -
Maotun
őstag
válasz #Morcosmedve #4067 üzenetére
ez az hogy jó áron! most még kiszállhatok az fx platformból de egy év múlva??? főleg ha beüt valami "Zen"dülés
hogy adom el?
Milka 78: 123k ba jutnék hozzá a 6700K hoz ... nem igen lesz ez sokkal kevesebb szerintem 115K körül beáll majd az ára (nics versenytárs) miért engedné lejebb -
Habugi
addikt
Olvass kicsit vissza, oldalanként cirka 6x van leírva hogy a 6700K egyelőre annyira túlárazott hogy kizárólag "fanatikusoknak" ajánlott.
Úgy voltam vele még a hiányidőszak közepén, benevezek egy 6600K-ra és max ha kevésnek érzem cserélem majd február magasságában HT-s nagytesóra ha rendeződik az ára. Hát.., nagyon komolyat megy a 6600K már 4.5-ön is, renderben ami az FX erőssége ott van a 4.7-es 8szálas Vishera mellett, c2c pedig.., na hát azt hagyjuk..
Szóval a magam részéről egyelőre el is vetettem a 6700K-t, nincs rá szükségem.
Esetedben is megfontolandó, a kettő között árban van egy "lightos" ~40K, abból azért futja egyéb perifériákra amiket említettél.
(#4069) Maotun:
123k már vállalható.., ámbár bőven 115k alatt fog beállni az ára szerintem.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
miresz
veterán
Az 1,35V a ramoknak a ddr4-nél már sok? Mert néztem van olyan modul,ami már eleve ezzel a fesszel jön ki.
-
miresz
veterán
válasz #Morcosmedve #4072 üzenetére
Igen a memória vezérlőre gondoltam én is! Tehát akkor az 1,35V mehet neki. Alapból 1,2V-os a memóriamodul ami a gépben van,de vannak előre programozott memória sémák a biosban,az én kittemre is. Azokkal a beállításokkal szépen megy 3Ghz-t cl 16-ban. Akkor ez maradhat így gondolom.
-
Milka 78
nagyúr
Volt már 110-is az Iponba és akkor a PH-s árúsok ez alá lőtték be.110-ért azt mondom,hogy legyen,de többért már nem venném meg (mondjuk egy pre tested az más tészta).
Én is i7-et akartam,sőt én itt álltam egy vadi új VGA/lap/memória kupaccal és nem volt proci amit megvehettem volna,így nekem nem volt lehetőségem várni.Vettem egy 6600k-t,azon legalább kevesebbet bukok.Neked viszont van időd,szerintem várj egy kicsit.Főtörzs : Milyen szettek?
-
miresz
veterán
válasz Milka 78 #4074 üzenetére
HX424C15FBK2/16 Ezek.
-
miresz
veterán
Ma megjött a 6700K. Íme a beépítés menete:
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Hát ez valami eszetlenül jól néz ki!
Nagyon frankó az egész hóbelevanc kialakítása, a képekből nem derül ki, hova van "rejtve" a gép ?!
Az asztalod hátlapján esetleg?..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Milka 78
nagyúr
Monitor háta
Miresz : Megy az 3200-at is csak be kell lődözni kézzel.Nálam 3100-on(c16-1t) mennek a 2666-os Corsairok,de még küzdök vele,hátha 3200-lesz (sok értelme nem lenne mondjuk).3200-őn hibázik,de lehet csak a VCCIO&VCCSA-t kéne felküldeni 1.200v-re (most 1.175-ön vannak).Perpill 3100 és minnél szűkebb időzítés a cél.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Köszi! Egy 27"-os monitorba van építve a gép. először minél kisebb gépeket kezdtem építeni,de akkor még mindig sok volt a kábeldzsungel,aztán rátaláltam az AIO pc-k világára,és így költöztem be egy monitorba. Most csak a táp kábel van és ennyi.
Milka: Változnak az idők! Áttértem én is s ötét oldalra,de ez még nem jelenti azt,hogy nem ZENdülök egyszer! Ramokon még én is szeretnék finomítani,főként én is az időzítéséken. Majd segíthetnél....
Miklós: Igen az sem ma volt. Mondjuk én a mai napig szimpatizálok az AMD-vel. (uhh ezt lehet nem kellett volna egy inteles topicban? )
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz gainwardgs #4087 üzenetére
En anno meg veszekedtem is vele....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
quasarus
tag
Sziasztok kedves fórumtársak.
Tudna valaki segíteni? esetleg tippet adni egy bios rofilt a konfigomhoz? Nem nagyon értek hozzá, és hátha van már egy kiforrott beállítás.
asus Z170m-plus
I5 6600K+H100i víz(4db cooler) 3,9ghz@21c fok 4,4ghz 30c fok
fury hyperx 16Gb ddr4 2133mhz
Az autómata tutning, vmiért csak 4,4ghz-t enged. de a proci csak 30 fokos.
Köszönöm szépen!ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
quasarus
tag
válasz MiklosSaS #4091 üzenetére
Nem akarok tunng guru lenni, csak egy egyszerű stabíl beállítást szeretnék. Mint ahogy írtam, 4,4ghz-nál 30 fokos a proci, gondolom, egy jó beállítással, lehet találni egy megfelelő beállítást.
ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #4094 üzenetére
Ha meglesz a cikk az 1.hsz-hez,tedd már légyszi bele azt a német nyelvű feszültség táblázatot (ha kell átküldöm este)ami itt ajál gat a volt a topik hajnalán.🙇
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic