Új hozzászólás Aktív témák
-
BalintUG
tag
Szevasztok kéne egy kis Help.
Vásároltam egy e8500-at és a lent látható konfig minden porcikája megmaradt. A problémám az, hogy 4.2 ghz körül everest szerint 1.34es feszt kap és emellé nekem alapjáraton produkál 1es mag 50 fok 2es mag 40 fok-ot. Azomban, ha elindítoom everest stabilitás tesztjét 30 másodperc után leáll a teszt mert eléri a 85 fokot a proci :S Mi a sok vagy mi a kevés? 1.40000-át kap BIos szerint ami ~ 1.34-5V Sok a fesz kevés a hűtés? Ajánlatokat ötleteket szívesen foganék előre is köszönet !
[ Szerkesztve ]
alma = vitamin = erő = hatalom = pénz = nők = sex = AIDS = halál... Kérsz almát?
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok szükséges lenne valamilyen bios firssítés ha e8400-at szeretnék tenni asrock conros-1333 d-667-es lapomba?
-
keIdor
titán
Aki esetleg meg akar szabadúlni a vadállatjától az ide írjon!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
gametofiton
tag
Sziasztok!
Szeretnék én is E8500at venni, de nem értek annyira hozzá, eddig jobbára AMD-s procijaim voltak, szal mi az a sztepping? meg FPO?
Ha venni szeretnék ilyen procit, akkor kb minden boltban csak annyi info van, h E8500..meg az ára
szal hogyan kéne venni?
Huh lehet h hülyéket kérdeztem bocsi, de majd korrigáltok.
Előre is köszi a választ -
ImI87
őstag
válasz gametofiton #20706 üzenetére
FPO az egy széria szám, ebből sok féle van egy adott terméken belül is. Vannak jó és kevésbé jó FPO-k, ez egy kicsit jellemzi a tuningot, de ez sosem szentírás.
A Stepping-et nem tom megfogalmazni, de az alényeg, hogy időről időre adnak ki ujjabbakat, és ezek jobbak, mint a régebbiek. (kevesebb fogyasztás, vagy kevesebb melegedés, jobb tuning, ilyesmi.....)
Ha bemész egy boltba, és van raktáron proci, akkor kérheted, hogy hzzaon oda párat, és ha normálisak, akkor válaszhatsz. Az FPO rá van írva a címkére, a Stepping-re pedig az ú.n. sSpec Number utal.
Ha konkrétan E8500-at akarsz vaenni, akkor E0 Stepping-eset keress, és az sSpec Number SLB9K. Ennél az is árulkodó, hogy már az újfajta, kicsi dobozban van.
(Jobban nem tudtam elmondani, ha esetleg v.mi helytelent írtam, akkor majd a többiek kijavítanak.)
-
winfier
senior tag
Na ehhez mit szóltok
7X575"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
prmcsk
addikt
válasz birozoli7800 #20703 üzenetére
Itt a lapod adatlapja CPU lista
Ezek szerint E8400-ből C0 tehetsz csak bele, P1.60 biossal...Google a barátod...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
BalintUG
tag
4-4.2 ghz körül szeretném hajtani az e8500at tudtok valami jó hűtőt ami kihűti ? iletve mekkora feszen kéne ennek mennie 4.2ghzen pl? Mi az ideális ?
Egyáltalában mi az átlagos vagy a normális hőfok ennél a procinál léghűtésen ?
[ Szerkesztve ]
alma = vitamin = erő = hatalom = pénz = nők = sex = AIDS = halál... Kérsz almát?
-
juhi07
senior tag
huhaa látom hogy lecseréted az e4500 esedet egy e8400 es
hamarosan én is meszerválok majd egy e8200 est
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)
-
lipi67
nagyúr
válasz winfier #20715 üzenetére
Mondod most..S mikor 4,8körül jársz majd...s 1,5V kevés..kap majd 1,6-ot is..s elvesztél
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Laraxior
titán
válasz lipi67 #20718 üzenetére
Lassan én is érkezem Már van egy stabil beállításom egy hét alatt ilyen iramban haladok karácsonyra meg is lesz a 5G
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
BalintUG
tag
válasz Laraxior #20719 üzenetére
NEkem az a véleményem Lara, hogy felejtsd el az NV-t semmi rosszindulat csak egész egyszerűen rossz vétel... most pedig még rosszabb mint eddig volt. Nem vagyok egy NV fan ez lejön, de csak ha tiszta szemmelpróbálod meg nézni a dolgokat háát nemtudom. GTX sorozat meg külömben is katasztrófa Inkább egy 4870x2.
-
-
Nyalos
csendes tag
Valaki nem tudja, hogy miért nem megy fel 9,5-re a szorzó az e8500-ös procimnál? ASUS p5q pro alaplap. Bootolásnál kiírja mondjuk, hogy 4ghz, de ha indítok egy cpu z-t és prime-ot. akkor csak 9-ig megy fel a szorzó és így 3800-on van a proci. A biosban valamiért nem tudom állítani a szorzót. Előtte 8200-es proci volt a gépben, de annál nem volt ilyen gondom. Az eredeti bios van még fent, talánt azt kellene frissítenem a proci miatt?
-
BalintUG
tag
Nekem az a tapasztalatom ASUS térenn, hogy általában olyan BIOS-okat ad ki a gyártó csak és kizárólag amit valamilyen okból érdemes feltenni. Nekem P5B-m volt és mindig feltettem a legfrissebbet. Szerintem a tiédre is bőven ráférne és 100%ig biztos vagyok benne, hogy megoldódna a problémád.
-
Laraxior
titán
válasz subaruwrc #20726 üzenetére
Bár még kezdő vagyok aVTT,PLL..GTL..ref termination témában,de nálam mondjuk az északi híd reference fesze miatt vágott ki állandóan..épphogy elindítottam
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ImI87
őstag
válasz subaruwrc #20730 üzenetére
pedig nem tűnik kevésnek.........
más:
eddigi tuningos pályafutásom alatt azt vettem észre, hogy az összes procinál azt vettem észre, hogy van egy pont, ahol elkezd hatványozottan több feszt kérni. eddig a pontig szépen, majdnem lineárisan kell emelni a feszt a stabilitáshoz, majd innentől minden egyes megahertz egyre több kakaót követel meg.ez normális jelenség, vagy csak én nem csinálok jól v.mit?
[ Szerkesztve ]
-
gametofiton
tag
Köszi a választ, még annyi, hogy az E8500-nél van vmi FPO-s szám, amit érdemes keresni, vagy ott hogy vannak?
Előre is köszi
Jah, meg még annyi, hogy ezekhez a procikhoz milyen hűtést ájánlotok? -
lipi67
nagyúr
Macskát ástam ..
Laraxior: Szuper!Lassan de biztosanBővül a klub!!!Szurkoplok
winfier: Várjuk!!!Abban a prociban..sok minden benne van..
Subaru: Szép nagy család leszünkBeowulf_78n : Van egy Bandogom,s vadászik.A hétem 1 kutya 4 macska.Nekem meg izomlázam van..(nem én engedem ki,ezek kerülnek be a kert végébe..)
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz Beowulf_78 #20739 üzenetére
[link]
----Ő lenne azGeri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Beowulf_78
addikt
-
subaruwrc
félisten
válasz Beowulf_78 #20742 üzenetére
abból én kiesnék
-
ImI87
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz subaruwrc #20741 üzenetére
Jó az!Meg a táblázat is bővül
Beowulf_78: Az "feszültségdiszkriminácó"lenne,s nem illik bele a ph arcvonulatába.
ImI87 Bár ahogy látom..logó már van is.[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Én inkább így nyomom, de most már elég lesz, mert ki fognak vágni......
winfier: látom a hülyeség rgadós de azért jól elvagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Kreatívak vagytok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest