Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schaf

    tag

    válasz djxp01 #7768 üzenetére

    Remek hozzászólás...

    ...aprócska probléma, hogy bár igényeid vannak, a technikai oldalról a hozzászólásod alapján fogalmad nincs.

    1. A 12-24-32-64-500-stb. csatorna nem azt jelenti, hogy ennyi műhód feldolgozására képes a vevő egység, hanem azt, hogy a holdakról érkező információkat (lásd azonosító, atomóra idő, miegymás) hány szálon képes feldolgozni. Azaz ez mindössze a vevő egység feldolgozási sebességét befolyásolja, ami az esetek 99%-ban a user szempontjából észrevehetetlen időkülönbségeket mutat.

    2. "500MHz" ...nos igen. Ugyebár nem mindegy, hogy milyen processzor és milyen alaplaban működik 500MHz-en. Hiába van a készülékben egy gyors processzor, ha gagyi SiGe chip a vevő egység, vagy a kijelző esetleg az alaplap vagy a RAM egy rakat kaki. A legjobb szemléltetés a laikus számára, talán egy PC-s Celeron proci, kontra DualCore processzor névleges órajele.
    Ehhez a témához kapcsolható még a dual magos processzorok családja (pl. HP3xx sorozat, de tudnék más kedvelt márkát is mondani), ahol a hazai forgalmazó remek felkészültségének köszönhetően adtak a szarnak egy pofont. A HP esetében pl a 600MHz-es procinak a navi csak az egyik magját használja, mivel a másik mag a multimédia alkalmazásokhoz van optimalizálva. Ergó vígan lehet vele zenét hallgatni navigálás közben (WTF??) de a naviprogram sebességét nem befolyásolja.

    3. Ugyan minek hozna normális hardvert a hazai importőr a piacra, amikor a vevő az occsó kínai szart keresi warez programmal (na ezek a programok is megérnének egy misét)? A vevők döntő többségének fel sem tűnik, ha 1-2 másodperccel lassabb a tervezés, ha néha kicsit megakad a navi... occsó legyen....

    Mindezzel együtt volt hazai forgalomban olyan vas, ami vélhetően megfelelt volna az igényeidnek, bár az iconX A410 sem volt a legszuperebb. Igaz a korát messze megelőzte, mind hardveresen, mind szoftveresen. Ha találsz még valahol itt-ott (MM-ban állítólag még néhol van) próbáld ki.
    Minden más esetben én is csak azt tudom mondani, amit a boltokban mondtak.. jelenleg azzal főzhetsz, ami van. Hiába innál portóit, ha csak kannás van...

    [ Szerkesztve ]

    "...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

Új hozzászólás Aktív témák