- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vitaqo
senior tag
Alig 1 hónapos Hp laptop cseréjét tudjátok mikor lehet cseréltetni? Visszakaptam úgy hogy koszos, karcos, memóriahibát is ír, és még mindig van cpu throttling.
-
HARDVERAPRÓD
-
veterán
válasz Vitaqo #50903 üzenetére
Én se veszek többet BMW-t, mert a múltkor átvert a szerelő...
Viccen kívül: ez nem vicc és egyáltalán nem általános jelenség. Mindenképp reklamáld meg, és kérj komplett gépcserét a karcok és a kosz miatt. Mondjuk nekem a sok-sok év alatt ilyet még egy ügyfél sem jelzett vissza, mint amit te írtál...
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Van egy régi laptopom HP nc8430, melyhez vettem egy új akkumulátort, amióta beraktam kikapcsolás után eltelik pár óra és elkezd folyamatosan gyorsan villogni a töltés jelző lámpa sárgán. Ilyenkor be sem lehet kapcsolni csak ha kiveszem az akkut.
Esetleg van ötletetek, hogy mi lehet a baj? A régi akkuval ilyet nem csinált.Köszi
-
veterán
válasz Hoffer #50906 üzenetére
Gondolom nem jó az akksi. Ha még garanciális, akkor küldd vissza vagy cseréltesd ki. Esetleg előtte megpróbálhatsz egy BIOS frissítést, hátha segít.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Hoffer
őstag
válasz SeniorTilla #50907 üzenetére
Biosból a legfrissebbet használom, az akku pedig 2 órát bírja az előző 15 perchez képest.
Nem hiszem, hogy az akkuval van probléma.. -
veterán
válasz Hoffer #50908 üzenetére
Gyári vagy utángyártott?
Egyébként nem vitatkozni akarok, nekem mindegy, hogy jó-e a géped vagy nem. A töltésjelző led villogása akkumulátorhibát jelent, de ha nem hiszed, keress rá a neten, látni fogod magad is.
-
Hoffer
őstag
válasz SeniorTilla #50909 üzenetére
Jelezthet hibát, ha kikapcsolás után órákig nem villog csak órák múlva kezd el villogni?
utángyártott -
veterán
-
veterán
válasz Hoffer #50913 üzenetére
Ötletek? Milyen ötletek? Mi tudjuk mi a baj, csak téged leráz az eladó. Vidd el neki, hogy csinálja meg. Semmi bios patch nem kell egy akksi normális működéséhez. Szart árulnak.
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
HP recovery partícióval kapcsolatban lenne szükségem segítségre.
Van egy HP Omen 17-an104ng gépem, amin gyárilag német oprendszer volt.
Ezt beüzemeléskor lecseréltem egy magyar nyelvűre, így használom jelenleg is.A napokban gondoltam rá, hogy recoveryből visszatelepíteném a gyári windows-t, de recovery bootnál nincs recovery opció.
A partíció megvan, igyekeztem érintetlenül hagyni, az adatok rajta megvannak.
Valaki tudna segíteni, miként lehetne életet lehelni a recovery partícióba?
Ha úgy van olyan megoldás is érdekel, hogy az install.swm fájlokból (38db), vagy a belőlük létrehozott install.wim(12giga)/install.esd(9giga) fájlokból miként lehetne egy telepítő pendrive-ot létrehozni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
veterán
-
Gyurike
tag
válasz SeniorTilla #50917 üzenetére
Ebben nekem az a fura, hogy M2.SSD-n van a rendszer, HDD-n pedig a recovery.
A HDD-hez nem nyúltam windows telepítéskor, csak az SSD volt formázva akkor miért nem működik a recovery partíció?
Illetve ehhez a típushoz a HP-tól hogyan tudok (gondolom fizetősen) recovery mediumot rendelni?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gyurike #50918 üzenetére
Azért, mert ahhoz az SSD partíciószerkezete is kell. Telefonon hívd fel őket, vagy a pn alapján a netről is tudsz rendelni recoveryt. Felesleges pénz és időkidobás szerintem, mindent vissza tudsz tenni rá egy szűz win installal is. Nem is olyan nagy macera, a win10 legfrissebb verziója szépen kezeli a teljes hardvert, és a windows update letölti a HP rendszerprogramjainak is a legnagyobb részét.
De miért kell neked a gyári install? Hiányzik valami, vagy nem működik?
+1: a windows multilanguage, bármilyen nyelven van, letöltöd rá a magyart és kész, magyar lesz
[ Szerkesztve ]
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Egy Hp Elitebook 850 G3-at használok, ma kaptam hozzá egy Ultraslim 2013 dokkolót. Feltünt, hogy ha dokkolóval használom, állandóan töltés alatt van az akku. Nem károsítja ez hosszútávon az akksit?
-
veterán
válasz Bazs1981 #50920 üzenetére
Ha sima töltőn vagy, akkor is töltés alatt van az akksi. Egyébként 95%-ig engedi merülni, és csak utána kapcsol rá, ha jól emlékszem.
-
Bazs1981
aktív tag
válasz SeniorTilla #50921 üzenetére
Köszönöm, eddig úgy használtam, hogy ha feltöltött kihúztam a töltőt, de ezt így dokkolónál már macerás. Arra gondoltam volna, hogy a dokkoló ezt megoldja, hogy nem tölti állandóan.
-
veterán
válasz Bazs1981 #50924 üzenetére
Ha nem írja hogy töltés, akkor nem tölti, csak a gép megy tápról. Nézd meg a biost, szokott lenni valami feature az akksi élettartemának kímélése céljából.
-
Gyurike
tag
válasz SeniorTilla #50919 üzenetére
Köszi a segítséged SeniorTilla!
Időközben megoldódott a kérdés, HP Cloud Recovery segítségével sikerült gyári visszaállító pendrive-ot készíteni.
Másfél év alatt begyűlt pár szemét, gondoltam ha reinstall, próbáljuk ki a gyárit.
Plusz van egy problémám, hogy pl. filmnézéskor a hang 2-3 másodperc után indul el.
Most hogy a gyári összeállítást feltettem, így is jelen van a jelenség, amit nem tudok hová tenni... -
veterán
-
atesz19910
tag
sziasztok! egy kis segítséget szeretnék kérni. lehet hogy nem ide való a kérdés, ezért előre is elnézést.
van egy HP Elitebook 2570p notim. a hiba a következő: nem látja a dvd meghajtót a gép.
kiszedtem és kipróbáltam egy másik gépben. ott tökéletesen működik. valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a gond? a válaszokat előre is köszi.[ Szerkesztve ]
Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...
-
stuckart
csendes tag
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. vettem egy ProBook 450 G7-et és színproblémám van a kijelzővel. nincs hiteles piros szín, olyan mint ha túl lenne tolva a sárga, csak piros korall-narancsos tónus van. kijelző színkalibrálást próbáltam, de nem segített, hiszen ott csak "piros-zöld-kék" opció van.
van valakinek ötlete?
köszönettel, stuckart -
Matthisa
tag
Sziasztok! Rájöttem,hogy elrepült felettem az idő... Adott egy hp elitebook 840 g5... előző gazdájának a Windows 10 rendszere van rajta...újra szeretném tenni,de sehogy se akarja a telepítést indítani,se pendriveról se külső dvd olvasóról...Mit nem állíthatok be a biosban jól? Előre is köszönöm!
-
Vitaqo
senior tag
válasz SeniorTilla #50905 üzenetére
Jeleztem nekik kedden, emailt is küldtek, hogy válaszba küldjek fotókat. Azóta semmi.
-
pataig
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Van-e valakinek valamilyen tapasztalata a következő géppel kapcsolatban? Megvehető?
Hp Probook 650 G2
I7 (6600u), 8Gb DDR4, 256GB SSD, + van benne egy dedikált VGA is, de a típusátt nem tudom sajnos .
Félév garancia is van rá.
Sulihoz használnám (office programok), illetve filmezés, netezés, lehet pici játék (bár ez nem biztos).Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gergello #50938 üzenetére
Ez igaz, de a Zbook drágább lesz. Zbook-ból nem nagyon volt HD felbontással
Én most adtam el 3 db 650 G2-t ezzel a konfiggal:
HP Probook 650 G2 - i5-6200U, 8GB, 256SSD m.2, FHD, Intel HD Graphics, DVD, fingerprint, W10pro
149 900.-volt áfával, számlával, garival, szép állapotban.
Szerintem nem volt gond a kijelzővel, nem IPS, nyilván nem lesz olyan, mint egy Zbook. Sima felhasználásra tökéletesen megfelel. Kicsit vastagabb és nehezebb a 450-esnél, cserébe sokkal masszívabb a gépház.
-
Gergello
addikt
válasz SeniorTilla #50939 üzenetére
Miért mondod, hogy nem volt ?
Full HD felbontás 1920x1080.
Most amikre használtan ránézek Zbook 15 G1 G2 annak szinte mind ez a felbontása.
Én kicsit sajnálom hogy Elitebook 850 G3 helyett nem Zbookot vettem. Igaz ez benragadt új volt, csak gari minden már lejárt rá. -
veterán
válasz Gergello #50940 üzenetére
HD felbontású nem volt, félreolvastad
A HD felbontás nem fullhd
Igaz ez benragadt új volt, csak gari minden már lejárt rá. - ilyen nincs. Ha új, akkor van rá 3 év garancia (mindegy mennyit állt, a számlával / garjeggyel igazolod a vásárlás dátumát), ha nincs, akkor több, mint 3 éves használt gép. Ha nem kaptál számlát róla és új volt, akkor illegális forrásból van, azért mondták azt neked, hogy nincs rá garancia. Ezekkel a dolgokkal vigyázni kell.
-
Gergello
addikt
válasz SeniorTilla #50941 üzenetére
Oké. HD felbontásban megegyeztünk.
Tudtam mit veszek, szóval nem nyomott át.
Nem mondott mesét az eladó, de seftes kereskedő volt valóban.
Garancia 2019-ben lejárt rá, merevlemezben volt 1 óra működési idő.
Technikailag 3 éves használt, valóságban 3 év alatt 1 órát használt.
Állapotra új, nem azért ír 1 órát, mert kicserélte volna a meghajtót.
BIOS sem jelszavas, semmi illegalitás nincs benne.Technikailag "magánszemélytől" vettem egy használt laptopot.
Nem kevés ilyen szürke zónás seftelő van. -
pataig
tag
válasz Gergello #50937 üzenetére
Elhoztam a gépet.... Sajnos az előző gépem egyik percről a másikra megadta magát (HP 250 G5 laptop, i5-6200U processzorral, 15.6", Full HD, 4GB, 1 TB, AMD Radeon R5 M430 2GB).
A probook-nak szerintem szebb a képe, de ez nyílván egyéni megítélés.
100eft volt fél év garival.Szép külsővel.Gyár win 10 pro van rajta.(#50938) Gergello: biztosan igazad van, de azért az ár is fontos számomra, s ez elég kedvezőnek tűnt ennyiért...
Csak remélnykedem, hogy megbízható ez a típus (probook). -
Farkassacred
őstag
Üdv. Egy 2-3 éves hp spectre (jó vékony) laptoppal kapcsolatban kérdeznék. Gondolkodtam rajta, hogy újrapasztáztatnám a kicsikét, mert az talán enyhítene végre a kellemetlen zajosságán. Egy I7-es 7500u processzor van benne, így felmerül az a tény is, hogy ez a vékonyka csoda már csak amiatt is ilyen hangos szimplán, hűtési nehézségek a váz miatt stb.. Legfőképp egyébként töltés közbeni használat mellett sír fel a gép, általában elég neki annyi, hogy szimplán böngészek, már reklamál..
A kérdés tehát, hogy eltűnne e a hangos felsírása a gépnek egy szimpla pasztázással vajon? Elsőre arra tippelnék, hogy sajnos nem. A másik kérdésem az akksival lenne kapcsolatos. Ugyebár már két évnél is idősebb gépről beszélünk, ezért felmerült bennem az akksi csere kérdése is (gyárin gondolkodtam elsősorban). Most böngészés és videózás mellett körülbelül 1 vagy 1,5 órát bír ki töltés nélkül. Viszont egy 4k-s ips panellel felszerelt laptop ez egyébként, így felmerül a tény sajnos, hogy amiatt bír csak ennyit a gép, mert túlságosan is sok pixelt kell megjeleníteni egyfolytában a procinak/kártyának. Tehát érdemes e vajon új gyári akksit beszereznem, sokkal jobb lesz e az akku idő szerintetek? Véleményem szerint erre megint nem a válasz. Vajon az akksi eredetét szétszedés nélkül is letudnám csekkolni egyébként?!..
Aki fáradozik a kérdésemmel, annak előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Farkassacred #50945 üzenetére
Szia.
Nem 3 év gar van rá? Illetve biosba lehet állítani, hogy töltés alatt menjen-e állandóan a cooler vagy ne. -
Farkassacred
őstag
válasz Pyttawrx #50946 üzenetére
Renew használt programban vettem, ezért nem tudom pontosan a korát, garanciás probléma meg nem áll fenn szerencsére. Két évet kaptam papíron egyébként.
Cooler nevezetű szökevénnyel" meg találkoztam már a vezérlőpultban, le is tiltottam egyből anno. Akkor viszont megnézem a bisoban is, hogy mi a helyzet. Köszi. Anno olvasgattam, hogy a hangosabb venti normális a vékonyka gépeknél.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Farkassacred #50947 üzenetére
A hp oldalán ITT, vagy a hp support assistant is megmutatja, h garanciás-e
-
Farkassacred
őstag
válasz Pyttawrx #50946 üzenetére
A boisban végül nem találtam ilyen beállítást. De gondolom ugyanazt lehetne beállítani ott, mint a vezérlőpultban. Bios frissítés meg már rég nem jött új, de gondolom azért mert már régebbi vasról van azért szó. Sebaj, túl lehet azért élni a hangját, nincs világvége
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Farkassacred #50949 üzenetére
biosba valami ilyet keress:
Fan always on when charging
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- Új Gigabyte Aorus 15 BSF - Intel i7 13700H - 16GB DDR5 - RTX 4070 8Gb - QHD 165Hz - 1TB SSD
- Razer Blade 15 2021 Advanced, I7 11800H, RTX 3070, 32GB, 1TB
- Wenger laptoptáska 17,3"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest