Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • basaharc502

    aktív tag

    Sziasztok!

    Régóta érdekel a téma, de most szánom rá magam a kérdés feltevésére: Hogyan lehetséges az, hogy a bankok mindenféle biztonsági intézkedéseket tesznek, hogy megóvják számlánkat, pénzünket az illetéktelen kezektől, de mégis a netes vásárlásra alkalmas bankkártyák gyakorlatilag mintha a tolvajoknak lettek volna kitalálva.
    Az oké, hogy készpénzfelvételnél adott egy pin kód, amit csak te tudsz, az is oké, ha netbankon keresztül utalsz, akkor telefonon küld egy ellenőrző/beírandó számsort, így ha valaki a netbankos jelszavad megszerzi akkor se tud a pénzeddel mit kezdeni.
    Azt viszont nem értem, hogy pl. egy mastercard kártyán hogyan lehet az, hogy minden infó rajta van, ami internetes vásárláshoz kell és nincsen semmilyen biztonsági lépés, amit csak én ismerhetek, mint a fenti esetekben???
    Ha a kártyámat elhagyom/ellopják vígan tudnak vele vásárolni, de elég ha egy szemfüles pénztáros megjegyzi a rajta lévő adatokat és a kártya fizikai jelenléte nélkül is tud vásárlást kezdeményezni.

    Kérdésem az, hogy hogyan tudnám kivédeni ezt a dolgot? Szedjem/kaparjam le a kártya hátulján lévő cv kódot? Ezzel nem rongálom meg a bank tulajdonát?

Új hozzászólás Aktív témák