- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Remek!
Megnéztem. Az lesz.
Valószínűleg nyitok egyet. Egy darabig még megtartom mellette a csúcs szuper OTP-s Net számlámat is. A fizetésemet hó elején áttolom a raiffeisen-es számlára, és arról intézek mindent. Aztán majd meglátjuk, hogy hogyan válik be. Mivel itt nincs hűségnyilatkozat, ezért túl nagy rizikót nem vállalok, mert még havidíj sincs, ha teljesítem a feltételeket.
Kicsit más téma: PayPass minden esetben egy külön kártyát jelent? Nincs olyan, hogy normális kivitelű bankkártya ami PayPass kompatibilis is egyben?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Az OTP-nél egy kártya van ami nem Maestro (mert ilyet nem kérnék az tuti), ez pedig a Multipont MasterCard Klub kártya. Amúgy is dobbantani akarok tőlik, de ahogy néztem, ezt a kártyát még mindenféle feltételekhez is kötik. Inkább nem élnék vele.
A Raiffeisennek egyelőre csak a különálló matricás megoldása van, amiért persze külön elkérik az egyszeri és éves díjakat. Így nem látom sok értelmét, illetve nem is éri meg.
KMT: Erre rákérdezek, bár ha beválnak, akkor nyilván eszem ágában sem állna majd lemondani. Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Hintalow
senior tag
válasz Oliverda #2804 üzenetére
A számla megszünetésének nincsen költége, illetve az aktivitás kondícióit is jól összefoglalták a kollégák. (tényleg mindegy, hogy milyen tranzakciók összetétel szerint, lehet mind a 4 kártyás vásárlás is akár)
Ezt a paypass "matrica" dolgot nem értettem soha, rafinál az nem matrica, csak egy kisméretű kártya, anyagban, vastagságban normál plasztik (de a hátulja tényleg ragad[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
flash-
veterán
nekem ez az okoskártya most nem jó mert nincs havi jövedelmem.
más ötlet?mire álljak át a raiffeisen visáról?valami olcsóbb mastercard vagy visa szolálgatás kéne..
-
KMT
addikt
Van pár lehetőséged:
1. Ha félre tudsz rakni 120e forintot, azt havonta megforgatod 2 számla közt, így mehetsz (át) díjnullázóra. (De a fentebb említett aktivitás számla is szóba jöhet.)
szerk: illetve 2 részletben is mehet a 120e, tehát már 60e-nél jó vagy.2. Ha 150e-t is félre tudsz rakni, akkor ugyanez citi top számlával, az mindent lenulláz szinte, kártya éves költség sincs.
(1.-2.-nél második számlának ott az ingyenes axa, erre a célra jó, és ha ott tartod a forgatni való pénzt, akkor még 4% kamatot is kapsz rá.)
3. Ha nincs ennyi se, akkor Gránit Bank alapszámla + megtakarítási számla. Évi 950 + havi 100 ft bankkártyával, 4 db ATM felvét ingyenes bárhol, más állandó költség nem nagyon van (a letiltás 10e viszont). Látra szóló 5%, lekötött 7,5-8%-os kamatok, tehát ezek valamennyire csökkentik a költségeid még kis egyenlegnél is, és egy számlával megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
jut eszembe,
citi számla is kijátszható úgy, ha van feles 120 ropid / van / akkor havonta egyszer ráutalom a citi számlára, majd másnap felveszem, visszaviszem az eredeti bankba, és hello?tehát nem nézik, hogy saját átutalás /bár nézhetnék/.... nem cég, és mehet akár 2 részlet?
ui, nem 150k egyben.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz janes1976 #2812 üzenetére
viszont megnyitottam a CIB-nél a munkavállalói juttatási csomag (4) -es számlát. ma akartam használni a webbankot, de nem tudtam mi az első jelszó, felhívtam ügyfélszolgálatot, seperc alatt - rohadt profin - megoldottuk a dolgot. komolyan mondom, olyan pozitív élményt okozott, hogy az állam azóta is keresem. a webbank is nagyon kellemes felület - főleg a CITI után szóval akinek lehetősége van erre a CIB munkavállalói juttatási csomagra (munkahely HR osztálya biztos tud róla mesélni) - annak tudom ajánlani.
-
KMT
addikt
Axa
Az Ügyfél szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásának minősül különösen, de nem kizárólagosan:
-ha a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz Ügyfél által jóvá nem hagyott vagy egyébként vitatott használata sorána szolgáltatás igénybevételéhez szükségesjelen Üzletszabályzat 18.1.9. pontjában meghatározottTitkos Azonosítók bármelyike hibátlanul került megadásra; -
cocka
veterán
Rossz a jogszabály megfogalmazása.
Titkos Azonosítók bármelyike hibátlanul került megadásra;
Hozzá kellene írni, hogy a kártyabirtokos által.
Egyébként személyi igazolvánnyal kéne ellenőrizni minden kártyás fizetésnél, hogy valóban az illetőé-e a kártya. De minimum a személyiben és a kártyán szereplő aláírásokat összehasonlítani.
-
Kbali
nagyúr
Szerintem pont te nem érted: vitatod, hogy te vettél fel kp-t az ATM-ből (ellopták a kártyádat) -a bank azt mondja, hogy te vagy a hunyó, mert a kp felvét PIN rontás NÉLKÜL történt, azaz aki a kártyát használta, az PONTOSAN tudta a PIN-t, amit pedig a kártyabirtokoson kívül más nem ismerhet. Komprende?
-
Kbali
nagyúr
Higgy nekem, írtam pár hasonlót
Egyébként, ha úgy érzed, hogy valamilyen banki szolgáltatás szerződési feltétele nem megfelelően megfogalmazott, félreérthető, akkor kérj állásfoglalást az érintett pénzintézettől, és ha továbbra sem vagy nyugodt, fordulj a PSZÁF ügyfélszolgálatához, ők hivatalból a pénzintézetek fogyasztóvédelmét látják el, ügyfélpanaszra is ugranak. -
flash-
veterán
arra lennék kíváncsi hogy hogy van az hogy én beállítottam az otpnél hogy minden vásárlásról smsben jöjjön tájékoztató,de mindig több napos csúszással jön az sms?
pl vasárnap tankoltam és most jött az sms értesítő róla.
ötlet? -
zoli03
őstag
MKB Student bankszámlám van, és már másodszor fordul elő, hogy a számlán levő pénzhez képest nagy értékben vásároltam/vettem ki pénzt, és az összeg kétszeresét zárolta. Ilyenkor is mindig hagyok rajta 10-20e Ft-ot, de a kétszeres zárolás miatt mínuszba megy át az egyenlegem. Amikor először történt ez, másnapra már a helyes egyenleg volt a számlámon, ma vettem megint észre, hogy mínuszban van. Miért csinálja ezt? Ha most ma az egyik boltban kártyával akartam volna fizetni, akkor ott gondolkodtattam volna, hogy miért nem fogadja el a kártyám?
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Mára megint helyreállt, már a rendes egyenlegem van. Nem kérdeztem a bankot, amikor először volt ez, gondoltam honlapig várok, aztán ha nem áll helyre az egyenlegem, akkor bemegyek, de nem kellett. Most már bezárta az itteni fiókját az MKB, de ahogy néztem, van nekik e-mailes ügyfélszolgálatuk, ott megkérdezem, telefonálgatni nem akarok ezért.
-
Kbali
nagyúr
E-mailben nem fogsz korrekt választ kapni, ugyanis nem tudnak beazonosítani. Én a helyedben telefonálnék, azonosított módon (gondolom számlanyitáskor hozzád vágták a telefonos azonosítódat (elvileg ugyanaz, mint a NetBANKár - meg a PIN-t) és akkor már korrekt választ adnak. A fiókban úgysem tudnának segíteni, a call centeresek (főleg a spec. kártyások) jobban értenek hozzá.
-
Zjunior
veterán
Hol érdemes most bankszámlát nyitni ami olcsó és külföldön is tudom használni?
Köszönöm!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Kbali
nagyúr
válasz Zjunior #2837 üzenetére
Most hirtelen:
A Malacperselynek nézz utána, az rendszeres megtakarításra való, csak akkor ad magas kamatot, ha hónapról hónapra nő az egyenleg.
Amit megnéznék a helyedben:
UniCredit Bónusz Bankszámla
CIB Online számlacsomag vagy 26 éves kor alatt a CIBEZZ
ERSTE Szupernulla
Citibank 0 forintos bankszámlaDe kérdezz rá mindenhol, hogy kp. befizetésnél is nulla vagy kedvezményes-e a számlavezetési díj.
-
KMT
addikt
-
janes1976
őstag
válasz Zjunior #2835 üzenetére
A City 0 ftos az nagyon jó, minden ingyenes. Pl. bármely itthoni automatából vehetsz ki zsét korlátlanul, ingyen. Én 2 hete nyitottam, otpről váltottam, és egyáltalán nem bántam meg. Az online bankja kicsit puritán, de meg lehet szokni, nekem sikerült.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
Kbali
nagyúr
-
janes1976
őstag
-
g@bo
nagyúr
válasz janes1976 #2843 üzenetére
ügyes a citi, ezzel a 150k összeg pörgetéssel szűri az ügyfeleket. kár, hogy a lekötött betéteik kamata röhej, az alkalmazott deviza árfolyamaik meg szintén viccesek...
előny, hogy a bankkártyád bármely számla mellé rendelheted, váltogathatod / huf usd cad... / igy a váltási veszteség elkerülhető.
-
KMT
addikt
Nem feltétlenül fogják az ügyfélre hárítani. Szerintem rosszul nézne ki, hogy az ingyenes számlavezetésnél ott lesz egy nem 0 ft-os költség, úgyhogy ha van egy kis eszük / szerencsénk, akkor máshol emelnek díjat.
Illetve havi 300 forintot még lehet, hogy megér ez a számla.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- BestBuy topik
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Használt ASUS H87 pro, Intel i5 4670, HD Graphics 4600, 112 Gb SSD, 1 Tb HDD, 16 Gb RAM, Windows 10
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- Bontatlan iPhone 15 PRO 512GB 1 Év Garancia
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- ADATA XPG Lancer RGB 16GB DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest