- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Hat nem tudom, hogy mi volt a baj, de azert egy atallast ugy kell tervezni, hogy csereszabatos legyen. Ha felig keszen vannak, akkor majd megint leallnak, es fizetik a kotbert persze. Na meg ugye ugy kellett volna kezdeni, hogy eleve volt egy nem eles bevetes, azaz megcsinalt atallas egy offline uj rendszerre...
Az biztos, hogy informatikai szempontbol ez egy pocsek munka volt. Az mas kerdes, hogy azert mert a Citi valasztott szarul (a legolcsobb nyerte, vagy csokos nyerte, vagy egyik se, de nem volt rendesen specifikalva a feladat vagy nem volt elegge nagy bunti betervezve a bukasra), de ez azert egy csomo helyen ennel sokkal szigorubb megkotesek vannak, es ott is meg tudtak csinalni. Na meg az osszes bank a sajat atallasat max. par ora szombatrol vasarnapra leallassal...Ja amugy a mobilos felulet gyanitom ugyanugy leallt ugyanazokban az idoszakokban...
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
egy ilyen komplex rendszernel nem mukodik az hogy feluton abbahagyod aztan majd folytatjuk...
(hasonlo szinten bonyolult informatikai rendszerekkel (is) dolgozom, ugyhogy tapasztalatbol tudom, mekkora melo tud lenni alkalomadtan egy kicsinek tuno valtoztatas is)Ja amugy a mobilos felulet gyanitom ugyanugy leallt ugyanazokban az idoszakokban...
most nem azokrol az idoszakokrol van szo, hanem arrol hogy nalatok valamiert nem mukodik az, ami mindenhol mashol igen[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Ideiglenesen nem ment csak, elotte-utana igen, most leptem be (a citibank cookie-kat toroltem, azt nem neztem hogy anelkul ment vagy sem, de ugyse az en gepemen volt).
Nagy rendszerek eseten ugy kell tervezni eleve, hogy legyen minden olyan tevekenysegre megoldas, ami varhatoan elo fog fordulni. Ha nem volt, akkor szarul volt tervezve, vagy szarul volt megadva a specifikacio. Marmint az elozo valtozat elkeszitesekor...Amugy meg eddig is ocska volt a jelszokeres, de most kulon orulok, hogy nincs semmi jogosultsagom belepve, mert egy darab begepelt, regota nem volt kotelezo valtoztatni jelszoval hozza lehet ferni. Ilyet regota nem lattam banki rendszernel (*), plane nem ertem, minek kertek akkor tolem telefonszamot, mert sms az nem jott.
(*) Hm, lehet hogy a cib-nel me'g mukodik, csak surun kell jelszot valtoztatni. De ott lehetett tokent valasztani.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
azert kertek telefonszamot, mert ha kb. BARMIT csinalni akarsz a CITI netbankban, ahhoz telefonszam kell
pl. utalni ugy tudsz valakinek hogy felveszed kedvezmenyezettnek, ehhez mar eleve SMS kodot kapsz
igy ha valaki mondjuk egy keyloggerrel meg is szerezne a jelszavadat, max. annyit tud csinalni belepes utan, hogy megnezi az egyenlegedet
illetve utalni szerintem meg lehet a korabban mar beallitott kedvezmenyezettnek (tehat ki tudja fizetni a villanyszamladat)a rendszerekkel kapcsolatban meg mar elmondtam a velemenyemet: olyan nincs hogy minden letezo kimenetelt elore latunk es csak megnyomjuk a magikus gombot amitol minden mukodni kezd, ha a masik magikus gombot, akkor meg visszaall a regire...
-
axioma
veterán
Ja, lehet, akkor nekem nem is fog kelleni sms na ez a variacio nem jutott eszembe.
Gombnyomasrol szo se volt, es rendszerfrissitesnel valoban lehet bizonyos esetekben patthelyzet, de itt most csererol van szo. Azert par iranyitasi rendszerben, mint peldaul a villanyellatasban, ennyit nem szabad tervezett leallni... de a tervezettbol kilogni aztan tutko nem. -
doc
nagyúr
hmm...
hm....
az utobbi kb. egy hetben ketszer is vasaroltam Nemetorszagban MasterCarddal, ugy hogy HUF szamlara van allitva
most nezem a szamlatortenetet, es erdekeseket latokpl:
87.94 EUR 19:09 130419 114.97 USD 221.255 25.438 HUF
24.38 EUR 00:00 130423 31.68 USD 223.001 7.065 HUFket dolog is fura:
1) a MasterCard atvaltotta az EURos fizetest USD-be, de azt nem a Visa szokta?
2) akarhogy is szamolom, nekem brutal olcson adta a CITI az eurot ( pontosabban a MasterCard EUR/USD arfolyama volt nagyon kemeny) 290 alatt, mikor az MNB kozep 300 korul jart, vagy eppenhogy alattaes ezek mar a legkonyvelt, levont arak, tehat nem arrol van szo hogy majd zarolas utan hirtelen tok dragan levonja
ha ez mindig igy mukodik, akkor olcsobb a CITIs kartyaval kulfoldon vasarolnom mintha berakom KP-ben az eurot es azt koltom
MOD: kicsit jobban megnezve, az USD az, amit a CITI nagyon olcson ad, boven MNB kozep alatt
visszaneztem a PayPalos vasarlasaimat, es ott is ugyanezt latom
regebben a CITI az egyik legrosszabb devizaarfolyamokat hasznalta, most meg ennyire olcson adjak?[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
Nem tudom...
Azért kérdeztem, mert én a hitelkártyát adtam meg paypal-on, de a minap fizettem és 365Ft-ba számolta az angol fontot. -az pedig nem kevés.TOP díjcsomagban vagyok, viszont azt már nem értékesítik?
A jelenlegi TOP-nak meg nem találom a kondíciós listáját. De annyit észrevettem, hogy nem vonogatnak az átutalásokért. Jól látom?Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
doc
nagyúr
en is TOP csomagban vagyok
a tranzakcios adot levonjak az utalasokert (0.2%), szoval nem jol latod
a kondicios lista pedig ott van a honlapjukon: szamlavezetes/megszunt termekek/jelenleg mar nem elerheto szamlacsomagok feltetelei
Egyszeri forint átutalás teljesítése bankon kívül
Citibank Online
0,2%, max 6000 Ft[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
Nah, visszanéztem és a következőre jutottam:
Netbank frissítés után hétfőn utaltam 2db tételt. (Hol beengedett, hol nem, szóval akkor még nem volt 100%-os)
Viszont eddig még nem vonták le a tranzakciós díjat.
Pedig ugye az könyvelés után ott szokott szerepelni az indított tétel alatt. -Lehet megúsztam?Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
doc
nagyúr
hat, nekem az utalas napjara konyvelve van mindegyiknel (most visszaneztem 2 eseti es 1 rendszeres utalast)
szoval passz... meg az is lehet hogy bemakoltal valamit bar nem hiszem hogy a bank ilyen hibat elkovetne... de ha eddig biztosan nem vontak le, es el is ment az utalas, akkor most mar csak nem terhelik be -
amdk7
aktív tag
Hááát, az utalás az elment, mind a kettő. Nem is volt kis összeg viszont ahogy írtam, a környéken sincs semmi tranzakciós adó, vagy egyéb terhelés...
Más:
"Egyszeri forint átutalás teljesítése bankon kívül
Citibank Online
0,2%, max 6000 Ft"Ezt nem értem, miért maximalizálták 6k-ban, mikor egy alkalommal (nap) max 2 misit tudok utalni. (amire ugye 4k)
És az sem igaz, hogy egy hónapra 6k/összes utalás, mivel év elején (sajnos csak akkor tudtam) kivontam tőlük a megtakarításaimat és többet vontak le mint 6k. :S
-Igaz így is jobban jártam, de ez már más történet.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
axioma
veterán
Az nem altalanos ervenyu, hogy a Mastercard euro alapu (valaha regen volt egy ilyen nem mindig, de majdnem igaz okolszabaly, ma mar nagyon elvalt a ketto tudtommal). De a Citi meg tudja mondani, a tied milyen (bar ugye nem fogunk csodalkozni, ha usd-t fog mondani )
A kerdes persze az, hogy jobban jartal-e volna, ha euro alapon fizetsz (ami persze csak akkor erdekes, ha azt a kartyat eppen at lehet dinamikusan allitani). -
doc
nagyúr
de par nappal ezelott meg rendesen euroban terheltek, csak most lattam hogy USD-ben
a lenyeg az, hogy talan meg annal is olcsobban kaptam, mintha penzvaltonak adtam volna el az eurot, nemhogy igy, hogy vasaroltam szoval most oromkodes van
kivancsi vagyok hogy a legkozelebbi kartyas vasarlasom is ilyen olcso lesz-e...
ha igen, akkor jobban jarok ha hazaviszem KP-ben az euromat, es eladom egy penzvaltonak -
Egorov
aktív tag
Sziasztok
Csomagváltáson elmélkedek, most trambulin cucc van. Lesem ezt a K&H minimum számlacsomagot. Ez van benne: 1 darab elektronikus betéti bankkártya. Na ez miféle kártya? Most visa classic van, ezzel tudok neten vásárolni, távszámlában fizetni a számlákat. Franc se tudja mik ezek a kártyák.
Vagy van ennél jobb ajánlat mostanság? A minimum 150k-s feltételt tudom teljesíteni havonta.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
cocka
veterán
Elektronikus kártyák: Visa Electron, Maestro, Mastercard unembossed, Mastercard Electronic (de szerintem ilyet már senki nem ad)
Amúgy ha jól tudom a K&H-nak van egy bankkártyás díjszabása is, ahol van egy olyan fejezet, hogy bankkártyák használati köre. Ott meg tudod nézni, hogy melyik mire jó, mennyibe kerül stb..
-
egykori
őstag
Hali doc, létezik, hogy nem érdemes külföldön a hitelkártyát használni, hanem a betétit? Azt írod, hogy jó árfolyamon jöttél ki a vásárlásokból. Én is mennék külföldre, nekem is TOP csomagom van (még a régi), és deviza számlát akartam kreáltatni, te meg azt írod, hogy HUF számlára vásárolsz - valamit nem jól értettem?
-
doc
nagyúr
válasz egykori #3724 üzenetére
amit mondtam, jol ertetted
azt azert megismetelnem, hogy visszanezve a vasarlasaimat, apr. 15 ota csinaljak ezt, elotte nem valtottak dollarba, es pocsek arfolyamon is szamoltak...
a heten majd meg tankolok egyet, aztan meglatjuk hogy ott hogyan jonnek ki a szamokdevizaszamlat nyitni mindenkepp erdemes, ugyanis ingyen van
raadasul telefonon par perc alatt megvan az egesz
szombaton megyek haza, ha megint olcson szamoljak a vasarlast, akkor hazafele is kartyaval fizetek KP helyett, szoval be tudok majd szamolni a fejlemenyekrol, ha ez segitarrol nem tudok hogy a hitelkartyanal mashogy szamoljak-e el mint a betetinel (nincs hitelkartyam), de ha az is MasterCard, akkor nem hiszem hogy lenne kulonbseg (aztan franc tudja...)
-
randras
veterán
Ugyanez lenne a kérdésem OTP-re... OK, hogy holnap lejár a kártyám, és ma megkaptam az újat, ami nagyon profi, de mivel nincs SMS értesítőm, a netbankjuk meg késik, megint szopás a PayPal aktiválás.
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz randras #3738 üzenetére
Sziasztok!
Húgom megy nyárra Görögországba gyakorlatra, és szeretne egy euró alapú számlát, amihez jár kártya is hogy ugye tudjon ATM-ből pénzt felvenni, mert a fizetését euróban fogja kapni és átutalással. Valami olyan bank kellene, aminél minimálisak a költségei egy ilyen számlának, valamint az átutalási díjak, és a pénzfelvétel ott GO.-ban automatából is alacsony költségű. Melyik bankot válassza? Persze olyan kell ami itthon is jelen van. Kérlek segítsetek!
Üdv
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
axioma
veterán
válasz s3toraph #3739 üzenetére
Most akkor itthon vagy kint akar (kell) szamlat nyitnia?
Majdnem biztos vagyok benne, hogy a kinti munkaltato kinti szamlaszamra akar majd fizetni, nem pedig nemzetkozi utalassal.
Masreszt meg ha hajlandoak ideutalni, kigyujthetne'd, hogy mely itthoni bankok mukodnek kint is, es azokbol lehet ajanlani (aki ismeri oket), hogy milyen elonyok vagy hatranyok vannak. Mar ha ilyen kell mindenaron (bar nem lesz egyszeru, mert ugye nem a banknev, hanem a bank tulaja kell azonos legyen, ld. az itthoniak sem a tulaj nevevel vannak mindig femjelezve).
En a helyeben keresnek inkabb egy olyan forumot, ahol kint dolgozo/tanulo magyarok tudnak valos tapasztalatokrol beszamolni, penzugyi kerdesekben is (gondolom a tobbi se fog artani).szerk. lassu vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Bármilyen számlára elutalják, de ha átváltás van akkor annyival kevesebb fizut kap, tehát euró alapú kell mindenképpen.
axioma: Itthon akarná elintézni a számlanyitást, hogy ne ott keljen még utána járkálnia. De persze ott görögben fogja használni a számlát. Bárhova elutalják az nekik nem gond - nemzetközi utalást is csinálnak ha azt kérik tőlük - csak akkor nyilván kevesebbet fog megkapni pénzben, ezért is kellene ottani/kinti számla, hogy csak átutalják neki az összeget mint itthon pl. erste-ről erste-re, ill. hogy simán tudjon pénzt levenni úgy hogy közben ne váltogassa a pénznemet plusz díjért, tehát mindenképpen euró alapú kell.
Keresek valami fórumot akkor, de azért is írtam ide hát ha szerencsém lesz és valaki útba is tud igazítani egyből.dabadab: Lehet egyszerűbb lenne, de nem akar vele foglalkozni, úgy akar kimenni hogy minden be van szerezve, le van fixálva.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
axioma
veterán
válasz s3toraph #3743 üzenetére
En 98-ban voltam Finnorszagban, igaz nem munkat vallaltam hanem diakkent, es olyan siman nyitottak nekem szamlat, mint a pinty. Itthonrol mar eleve megvolt ugye az iskolatol a papir, hogy oda fogok jarni, az osztondijasoktol hogy ok fognak osztondijat folyositani, meg lakcimem is volt, mielott indultam volna, bar igazabol a masodik napon kotottem meg, mert ejjel keson ertunk oda, es mert valami kartyaszeru diakigazolvanyt masnap reggel nyomtak a tanulmanyi osztalyon a kezembe, attol olcsobb volt a szamla.
Azota eltelt pont 15 ev. El nem tudom kepzelni, hogy macerasabb lenne... itthonrol szinte kizart, hogy olcsobb legyen bankolni.
Egyebkent mar csak azert se ertem, mert kimegy egy akarmilyen kartyaval (na jo, azert ne teljesen akarmilyen legyen, akkor mondom ugy hogy elindulni egy presztizs tipusu kartyaval mar lehet), aztan kint nem hajtja a tatar szerzodest kotni, gondolom ugyse elore fizetik. Ha lenne az axanal dev.szamla (nem talaltam), akkor ajanlgatnam a world mastercardjukat, mert biztositas is van benne, meg ingyen kivet ami kulfoldon is lehet.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Lehet nem voltam világos: a számla, az kinti legyen, de olyan pénzintézetnél, ami Magyarországon is jelen van ugyanúgy mint Görögországban. Tehát, a kinti számlát itthon megnyitja, kimegy és ott használja egyből, mert már meg van, max. csak a kártyát kell aktiválni az ATM-ben.
Így érthető, mire akarok kilyukadni?Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
doc
nagyúr
válasz s3toraph #3746 üzenetére
olyan pénzintézetnél, ami Magyarországon is jelen van ugyanúgy mint Görögországban. Tehát, a kinti számlát itthon megnyitja, kimegy és ott használja egyből, mert már meg van,
ilyet te hol lattal? kizartnak tartom hogy egy magyar bankfiokban kulfoldi szamlat tudnal nyitni (aztan persze en is lepodhetek meg ) -
s3toraph
senior tag
Diákként megy ő is, szállodába dolgozni, ez kapcsolódik a szakjához, jó lesz gyakorlatnak is.
Persze ott is lehetne nyitni számlát, én is ezt mogyorózom neki, de ő jobb szeretné innen előre elintézni.
Forint alapút nem érdemes használni (már ha van egyáltalán olyanja az embernek ami külföldön is használható), a folytonos átváltások miatt amikor fizetsz vagy pénzt veszel le, jóval drágább.
Azt nem tudom mennyire kell gyorsan ezt elintéznie, de elég pörgés megy ott, kimegy és másnap már meló van ha jól tudom.Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
doc, horvathd: Nem halottam sehol, inkább kérdezem, hogy lehet-e, és ha igen akkor hol érdemes. Annyira nem tűnik nagy dolognak számomra, főleg hogy unión belüli ország mindkettő. Persze lehet hogy nincs ilyen lehetőség, tudni nem tudom.
Szerk.:
Megkérdeztem újra, mit hogy akar, erre nem félreértettem? Bocs srácok.
Vissza az egész.
Szóval, itthoni baknál nyitna egy devizaalapú (euró) számlát, és ezt használná kint. Melyik bankot ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Wesem kiegészítő halogén fényszóró, lámpa H3 55W , autóhoz vagy egyéb járműhöz.
- Asus H170 Pro Gaming MBO, I5-6400 CPU, 8GB RAM, Kingston 120GB SSD
- Új Bontatlan! iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 27%Áfás számla! + Beszámítás
- Gamer asztal
- Intel Core i3-2120 / 2 MAG 4 SZÁLON 3,3 GHZ + HD Graphics 2000 és I3 2100-AS -ProciK-10DB 5000 FT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest