Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • fatpingvin

  senior tag

  válasz ddekany #17 üzenetére

  igazából az egyetlen fő probléma hogy az egyedüli "evolúciós nyomást" itt a minélgyorsabban képviseli, hogy mi a produktum az szinte teljesen mindegy.

  igazából ez az egész elejét vehető lenne azzal ha lenne tényleg komolyan vett megrendelői/felhasználói érdekérvényesítés, illetve a piacon dolgozó szakemberek se mennének bele a tegnapi határidővel leadott megrendelésekbe. programozóként igenis mondd azt hogy ezt a minimálisan elvárható szakmai színvonalon ilyen megkötésekkel nem lehet megcsinálni, pont.

  sajnos ez egy tipikus fogolydilemma (ha már játékelmélet) amennyiben nincs tényleges külső kényszerítő erő, ugyanis kizárólag addig hozza a legnagyobb kollektív hasznot amíg mindenki betartja a játékszabályokat. külső hatás hiányában ami meggátolná azt hogy a "csaló" nyerjen, sajnos borul az egész és ha már csak egyvalaki nem tisztességesen játszik onnantól senkinek nem érdeke. valahogy el kéne lehetetleníteni az ilyen tegnapra ígérő és holnapra szart produkáló management-stílust, ezt viszont a piac nem fogja kiternmelni, szinte csak az állami (elég kemény) beavatkozásra lehet számítani. arra meg a sokmazsola hisztizni fog hogy "kómunizmús" mintha ennek köze lenne a kérdéshez, vagy érvnek teinthető lenne, de ettől még az illetékes szervek a hatalmon maradás érdekében le fognak menni kutyába, és innentől megette a fene az egészet

  A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák