Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Mini LED csúcstévével támad a Sharp
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nehogy azt hidd, hogy utánad nem javítottuk a kódot.
Bár már nem emlékszem, hogy C vagy C++-ban toltad.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
opr
veterán
Persze, legnagyobb baromsag, amikor valaki arrol kezd el beszelni, hogy melyik a "legjobb nyelv". Mire, vazeg?
Szoval jah, megvan a helye es ideje mindennek, hasozntalan nyelv nem igazan letezik, azokat kiveve, amiket direkt arra csinaltak, hogy haszontalanok legyenek, mint pl a brainfuck.
Amugy a GC meg az interface kombobol tippeltem a java-ra, ott szokas nagyon tultolni az interface-t. Amivel nem azt mondom, hogy nem hasznos, de java-s berkeken belul tenyleg nagyon tul van hasznalva. Kb az elso java program is ugy kezdodik a tutorialban, hogy interface HelloWorld.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
Core guidelines. Muhahaha. Ha mar egyaltalan olyat latok, hogy a RAII-t koveti egy kod, mar orulok. Plane ha opensource. Core guidelines meg clean code meg egyebek? Ahha, sanszos. Abban egyetertek, hogy igeny az lenne ra, csak sajnos a realitasok, azok a franya realitasok...
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ha már java, akkor egyszer még valaki nagyon régen arról mutatott ábrát, hogy az egyes programok mennyi a cég által hozzáadott kódot tartalmaznak. (Ez az előadás azt pedzegette, hogy valójában ki írta a kódot. Ilyen jogi meg licenszes szöszmötölés volt.) És az jött ki, hogy a C/C++ írt kódok jellemzően kevesebb, mint 20%-ban tartalmaztak 3PP-t. A java-ban ezzel szemben jellemzően 90% fölött volt, de egy elérte a 98%-t is. A java-ra brutálisan sok 3PP-t írtak, ami szerintem a legnagyobb fegyvertény a java mellett.
Egy YT-s videóban pedig azt pedzegették, hogy nagyon fontos az ötlet gyors megvalósítása, aztán majd megoldják ha technikai problémákba ütköznek. Szóval első a biznisz, mert azzal lehet berobbanni a piacra, és ha valahol technikai gond lép fel, akkor jönnek a mérnökök és megoldják. A Facebook-t is PHP-ban írták, hogy gyorsan kitudják adni, aztán ment az okoskodás, hogyan lehet a PHP dolgait kijavítani.
Remélem átment a burkolt java fikázásom
. De azzal egyetértek, hogy minden nyelvnek megvan a helye. A java-nak a padláson lenne.
Brainfuck? Szerintem meg [Whitespace], de a brainfuck is dobogós.
Bónusz: [IP over Avian Carriers]
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
ddekany
veterán
Ez vicces, hogy mindig a Java van felhozva, mint lassú nyelv, holott a leggyorsabbak közt van a széles körben használtak közt (és a hozzá képest irgalmatlan lassú Python meg fel se merül). Azzal a feltétellel, hogy nem valami pár pillanatig futó dologról van szó, szóval a indulási overhead nem dominál. Az más kérdés, hogy csillagromboló frameworkok-et szokás használni (entöprájz...), ami nyilván dominálni fog a valódi feladattal szemben, ha valami egyszerűt alkalmazást raknak a tetejére.
A Java memória használatot meg nehéz mérni, mert ott a fő gond, hogy a legtöbb GC antiszociális, és nem nagyon töri magát, hogy visszaadja a szabad memóriát az OS-nek. Neki szabad az a hely a heap-ben, de másnak nem adja. Úgy lenne ideális a hely kihasznlás, ha OS szinten lenne egy nagy közös heap, de persze ennek számos akadálya van (pl. biztonsági parák). (De állítólag újabb GC-kel már eléggé szociális is tud lenni... nem próbáltam.)
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
Az enterprise csillagromboló az az, ahova megy Harry Potter miután visszatért Narniából, ahol az X-mennel nagy nehezen legyőzték Szauront?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A céleszközként jellemezhető, Lisp környezetben fejlesztett jószágnak ugyan zsanérjai nincsenek, de szövegszerkesztő már van rá.
- Playstation 5 lemezes verzió. Bontatlan ,új ,garanciás, számlával.
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. +3630 13 00000 Garanciával!
- Samsung X5 thunderbolt3 1TB külső SSD
- God of war ragnarok collector
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L380 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest