Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
senior tag
jó ezeket a hobbiprojekteket is látni
szerintem egy ilyen sokkal érdekesebb mint hogy az egyik nagy gyártó éppen milyen új, tizenkettő egytucat notebookot dobott piacra.
a minimalista környezetet pedig abszolút megértem, nekem az egyik productivity gépem nem véletlenül egy 500 MHz-es Geode LX proci köré épültA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
senior tag
ott lett elb*szva a dolog hogy pénzembereket engedtünk a middle manager pozíciókba. oda még olyan emberek kellenek akik elsődlegesen szakmabeliek, és csak másodlagosan managgák.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
senior tag
igazából az egyetlen fő probléma hogy az egyedüli "evolúciós nyomást" itt a minélgyorsabban képviseli, hogy mi a produktum az szinte teljesen mindegy.
igazából ez az egész elejét vehető lenne azzal ha lenne tényleg komolyan vett megrendelői/felhasználói érdekérvényesítés, illetve a piacon dolgozó szakemberek se mennének bele a tegnapi határidővel leadott megrendelésekbe. programozóként igenis mondd azt hogy ezt a minimálisan elvárható szakmai színvonalon ilyen megkötésekkel nem lehet megcsinálni, pont.sajnos ez egy tipikus fogolydilemma (ha már játékelmélet) amennyiben nincs tényleges külső kényszerítő erő, ugyanis kizárólag addig hozza a legnagyobb kollektív hasznot amíg mindenki betartja a játékszabályokat. külső hatás hiányában ami meggátolná azt hogy a "csaló" nyerjen, sajnos borul az egész és ha már csak egyvalaki nem tisztességesen játszik onnantól senkinek nem érdeke. valahogy el kéne lehetetleníteni az ilyen tegnapra ígérő és holnapra szart produkáló management-stílust, ezt viszont a piac nem fogja kiternmelni, szinte csak az állami (elég kemény) beavatkozásra lehet számítani. arra meg a sokmazsola hisztizni fog hogy "kómunizmús" mintha ennek köze lenne a kérdéshez, vagy érvnek teinthető lenne, de ettől még az illetékes szervek a hatalmon maradás érdekében le fognak menni kutyába, és innentől megette a fene az egészet
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
senior tag
a Rust tökéletesen alkalmas lenne ezekre a feladatokra is, ha kompetens programozókkal dolgoztatnának és nem az lenne az elv hogy nyolc hozzáértő szakember monkáját is végeztessül ek egy darab kontárral, tökmindegy a technikai színvonalból mennyit kell ehhez bedobni a busz alá.
-
fatpingvin
senior tag
miután volt szerencsém látni hogy egyes kollégák még pythonnal is miket képesek művelni (előrevetítem én sem vagyok sokal jobb de legalább nem tartom magam programozónak, sőt...) bele se merek gondolni mit művelnének mondjuk C-ben.
-
fatpingvin
senior tag
a java egy tök jó koncepció... lenne, ha nem használnák olyan helyen is ahová épeszű szempontok szerint nem való, pl embedded rendszerek.
amúgy ha már szóba került, pl a Transmeta csinált olyan procikat amik gyakorlatilag mikrokódfrissítéssel emuláltak utasításkészleteket. voltak x86-kompatibilis megoldások rá, viszont olyan is ami gyakorlatilag ilyen meta-utasításkészlettel megvalósított egy kvázi hardveres JVM-et, ergo kb natív vason tudtad futtatni a Java bytecode-ot.
na ez például egy érdekes irány szerintem.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A céleszközként jellemezhető, Lisp környezetben fejlesztett jószágnak ugyan zsanérjai nincsenek, de szövegszerkesztő már van rá.
- Milyen videókártyát?
- Flash SSD
- Enermax Revolution tápegységek 12VHPWR csatlakozóval
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- KuKirin G2 Max - nevével ellentétben
- Érdekes, mobil monitorral rukkol elő a Philips
- iPhone topik
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Milyen házat vegyek?
- Több helyen is SIM-telenít majd az iPhone 15
- További aktív témák...
- MSI BRAVO 15 A4DCR - 15,6"FHD IPS Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB SSD - Win10 - Radeon RX 5300M 3GB
- Xbox series S
- Lenovo Legion GPU Dock eGPU RTX2060 6GB
- Dell Latitude E7270, 12,5" HD, Intel Core I5-6300U processzor, 4-8GB DDR4 Memória, 128-256GB M.2 S
- Dell Latitude E7470, 14" QHD (2560 1440) Érintőkijelző, Intel Core I5-6300U processzor, 8GB DDR4 M
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs