Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz biker #3498 üzenetére

    Hát mivel láttam már néhány HiVi kitet, olyat is, amit egy teljes hangszórókészlet csere, majd a hangszórók paramétereinek gyökeres átalakítása után is változatlanul hagytak... szóval ez tükrözi azt a hozzáállást, amit én már a SAL-nál sem bírtam.

    Más: a háromutas igen kétséges dolog, mert - ha igazak a T-S paraméterek - a 30Hz alatti alsó határfreki eléréséhez igencsak túl kell méretezni a dobozt, ami a mélytartomány impulzusválaszát valami alig értékelhető szintre rontja, és mivel az M8 a mérések szerint 600Hz fölött használhatatlan, kell hát egy nagy "mélyközép" pl. F6, bár ennyi átviteli anomáliával nem tudom mennyire beszélhetünk mélyközépről.

    Az általad használt F5-ös 130mm-es mélyközépnek már 1k-nál 5dB kiemelése van.. gondolom erre gondoltak a többiek, ettől még a TVM is jobb, és azért emberibb árakon.... Ráadásul jobban tartják magukat az adatlapokhoz (am,i azért érdekes, mert náluk is vannak eltérések).

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák