- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen notebookot vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen joysticket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Egy ilyen Corsair házzal szeretném megkezdeni az új konfig összeszedését. Arra gondoltam, hogy vennék bele a gyárik helyett Be quiet silent wings 3 ventiket (PWM-est).
Milyen felosztásban lenne ez ideális? A ház elől 2 db 140-est vagy 3 db 120-ast fogad. A hátsó gyári 120-as az természetesen adott, hogy cserélve lesz szintén egy ilyen Be quiet-re. Igazán az első szekció kérdéses számomra.. Minél jobb légáramlást szeretnék és nem tudom eldönteni, hogy a 2x140 vagy a 3x120-e a jobb megoldás. Ha van más észrevétel ami ehhez kapcsolódik ne kíméljetek! Köszönöm!
Üdv: galaktikus
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #29935 üzenetére
Köszönöm ez hasznos volt. Elég jól szerepelt ebben a tesztben a többihez képest btw.
Akkor már csak olyan lapot kell választanom, ami tud DC alapon szabályozni.. de gondolom a legtöbb AM4-es lap azért ilyen..[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #29937 üzenetére
Mit fogsz vizezni? A többesszámú radikból nekem úgy jön le, hogy nem csak kompakt lesz cpu-ra. Én a vízhűtésen még örlődöm, mert a topicjában azt mondják sok velük a baj.. Ezért húzom inkább egy Bequiet dark rock 3 felé.. A Corsair kompakt vizeit néztem, de nem tudom mi legyen
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #29941 üzenetére
Na ebbe sosem mernék belefogni.. Nekem is pár éve volt már egy agymenésem, hogy mindenképp össze akarok rakni egy épített full vizes rendszert, de mindig demotiválódtam utánaolvasás közben, hogy mennyire összetett a történet. Úgy néz ki akkor marad a jó léghűtés. Kevesebb feszkó nekem.
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Melyik venti jobb a kettő típus küzöl? Egy fractal desing meshify c házikóba tennék be kettőt valamelyikből előre.
A hátsó gyári 120 mm-est is cserélném, hogy egységes legyen, bár az Alpenföhnből nem látok PCX-en ekkorát, de még körülnézek máshol is.
-
galaktikus
aktív tag
válasz galaktikus #31583 üzenetére
Illetve még ehhez a kérdésemhez kapcsolódik, hogy milyen fordulatszámú ventiket kell házhűtőnek betenni? Noctuákat is néztem és észrevettem, hogy elég sok féle fordulatszámú házhűtő van. Illetve a másik kérdésem a csapágyazás típusa. Abból melyiket érdemes venni? Vagy a jobb márkáknál már nem is kell nézni, mert azokban már amúgy is jó a csapágyazás?
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Alapvetően milyen ventillátorokat érdemes a házba venni? Tegyük fel, hogy olyan alaplapot fogok venni ami hybrid ventikezelést tud (feltett szándékom, hogy ilyen lapot veszek az új konfighoz). Ennek tükrében DC vagy PWM alapon szabályozható ventit érdemes vennem? Melyik az ideálisabb?
Vagy Alpenföhn vagy BeQuiet! ventiket gondoltam venni, úgyhogy ezek közöl fogom kiválasztani a megfelelőeket. Esteleg Noctua, bár erről még annyit kérnék, hogy győzzetek meg, hogy megéri-e a felárat a másik két márkához képest, mert ebből az "alap" ventik kerülnek annyiba mint az előző két márkából a top ventik. De Noctuából is csak a szürkés színűt venném meg, a ronda barnát nem
-
galaktikus
aktív tag
Hello!
Meshify C házikóba raknék ventiket. Hátra 120 előre 2x140. A Shadow Wings 2 megéri a felárat a Pure Wings 2-höz képest? 5000 Ft vs. 3000 Ft. A Shadow Wings-ek jobbak annyival?
-
galaktikus
aktív tag
Igen néztem őt is. Az a bajom, hogy egységes ventiket szeretnék, és 120-asból nem nagyon találtam nem RGB-set a Wing Boostból
-
galaktikus
aktív tag
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan érdemes a biosban a "smartfan" ventiprofilt belőni. Vannak ventilátoronként beállítási lehetőségek hőmérséklet függvényében. Illetve mi legyen a hőforrásnak megadva amit figyelembe kell a ventiknek venni? (CPU, Chipset, stb)
Ház: Fractal Meshify C
Ventik elhelyezkedése:
Hátul kihúz - 120 mm BeQuiet! Pure Wings 2 PWM
Elől beszív: 2x140 mm BeQuiet! Pure Wings 2 PWMTehát pozitív nyomásos rendszerről beszélünk. A Cpu hűtő egy Brocken 3, az hátrafelé néz ahogy kell.
Más: Gyárilag DC-re volt rakva az összes venti vezérlés.. Nem lett ettől bajuk ugye? 2 napot mentek így kb. Átállítottam mindegyiknél PWM-re és kb. 100 rpm-el nőtt mindegyik venti fordulata. Ez normális? Hangjuk ugyanúgy nincs, csak az elméletre vagyok kíváncsi, hogy ez hogyan működik egyáltalán és miért változott meg az alap fordulat a vezérlés átkapcsolása miatt.
Köszönöm
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #40450 üzenetére
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem valami nagyon jóféle 140-es slim házventit? Kraken X63-ra menne, mert a gyári ventik túl vastagok és nem fér el pont a GPU a hossza miatt. Nem kell semmi RGB, csak minőségi legyen, és alkalmas legyen radiátorhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest